Bár külső megfigyelések szerint az ellenzék fogja megnyerni a választásokat, Orbán ennek ellenére hatalomban marad, ami nagy utcai tüntetéseket idéz elő az országban, de súlyos válságot okoz az EU és Magyarország között.

A 444 cikke szerint a European Council On Foreign Relations nevű uniós külpolitikai kutatóintézet eléggé izgalmas tavaszt jósol Magyarországnak. 

Egy uniós intézet szerint Orbán elveszíti a választásokat, de nem fogja átadni a hatalmat

Fotó: Illusztráció/Facebook/Orbán Viktor

Tavaly az volt az egyik előrejelzésük – amely eléggé be is igazolódott – hogy az EU és a magyar-lengyel tandem közötti harc fokozódik, az EU pedig egyes jogállamisági kérdésekben engedményekre kényszeríti őket, amivel ugyan nem tudják teljesen helyreállítani a demokráciát a két országban, de erőt mutatnak feléjük.

Idénre ennél konkrétabb a Magyarországra vonatkozó rész (amely ebben a cikkben az 5. pont).

Eszerint Orbán Viktor elveszíti a választásokat, ám önmagát hirdeti ki győztesnek. Az egyesült ellenzék az előrejelzés szerint le fogja győzni a Fideszt a külső választási megfigyelők szerint. Ám ennek ellenére Orbán, Donald Trumphoz hasonlatosan be fogja jelenteni, hogy ő nyert. Abban pedig ténylegesen is túlszárnyalja majd Trumpot, hogy ő tényleg hatalomban fog maradni. Emiatt nagy utcai tüntetések robbannak ki, és válság keletkezik az EU és Magyarország között.

A 444 ismertette a többi országra vonatkozó jóslatokat is, eszerint a demokraták elvesztik a Kongresszus egyik házában a többségüket; Oroszország nem indít frontális támadást Ukrajna ellen, de orosz-amerikai tárgyalások kezdődnek az európai biztonsági rendszerről. A covid marad, a fejlett világ megtanul együtt élni vele. Macron nyeri a francia választásokat, és bejelenti, hogy újraindítja Európát. A tálibok egy mérsékelt frakciója megdönti a kabuli kormányt. 

Európában nagy tüntetések robbannak ki az energiaárak és a Green Deal miatt, közben Kína egyre több szén-dioxidot bocsát ki. Az iráni atomtárgyalások megfeneklenek, miközben Irán fokozza az atomprogramot.

Forrás: 444.hu, ecfr.eu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Málna: Teljesen logikus amit @Nyírfa: mond.
orbán gátlástalansága igen jövedelmező a körének, ezért tartják. Én biztosra veszem, hogy rühellik. Hiszen jól ismerik. Ha ennek vége lesz egyszer, elfordulnak tőle.
A legesélyesebb forgatókönyvek azt tartom, hogy fideszen belül lesznek bomlások. Sajnos a csalások miatt nem könnyű a váltás.
Pedig a többség nem, sőt sosem volt fideszes. Azt gondolom, a hithű fideszes nem több 1,5 milliónál.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Csizmás Kond: Majd "ideiglenesen" orosz katonák fognak itt is állomásozni?
Csizmás Kond
@Nessy: ..." egy uniós intézet szerint"...erre próbáltam felhívni a figyelmet ...:)
Nessy
@Csizmás Kond: Ja,olyan, mint a Nézőpont ?
Ludas Matyi
Ha nincsen ellenzek, mitöl is kellene felnie?
Lepényleső
"Tűzzel-vassal", tarthatunk tőle,hogy nem ússzuk meg ennyivel tavasszal,
az ő nyomát azonban a túlélők üthetik majd bottal?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.