Bár külső megfigyelések szerint az ellenzék fogja megnyerni a választásokat, Orbán ennek ellenére hatalomban marad, ami nagy utcai tüntetéseket idéz elő az országban, de súlyos válságot okoz az EU és Magyarország között.

A 444 cikke szerint a European Council On Foreign Relations nevű uniós külpolitikai kutatóintézet eléggé izgalmas tavaszt jósol Magyarországnak. 

Egy uniós intézet szerint Orbán elveszíti a választásokat, de nem fogja átadni a hatalmat

Fotó: Illusztráció/Facebook/Orbán Viktor

Tavaly az volt az egyik előrejelzésük – amely eléggé be is igazolódott – hogy az EU és a magyar-lengyel tandem közötti harc fokozódik, az EU pedig egyes jogállamisági kérdésekben engedményekre kényszeríti őket, amivel ugyan nem tudják teljesen helyreállítani a demokráciát a két országban, de erőt mutatnak feléjük.

Idénre ennél konkrétabb a Magyarországra vonatkozó rész (amely ebben a cikkben az 5. pont).

Eszerint Orbán Viktor elveszíti a választásokat, ám önmagát hirdeti ki győztesnek. Az egyesült ellenzék az előrejelzés szerint le fogja győzni a Fideszt a külső választási megfigyelők szerint. Ám ennek ellenére Orbán, Donald Trumphoz hasonlatosan be fogja jelenteni, hogy ő nyert. Abban pedig ténylegesen is túlszárnyalja majd Trumpot, hogy ő tényleg hatalomban fog maradni. Emiatt nagy utcai tüntetések robbannak ki, és válság keletkezik az EU és Magyarország között.

A 444 ismertette a többi országra vonatkozó jóslatokat is, eszerint a demokraták elvesztik a Kongresszus egyik házában a többségüket; Oroszország nem indít frontális támadást Ukrajna ellen, de orosz-amerikai tárgyalások kezdődnek az európai biztonsági rendszerről. A covid marad, a fejlett világ megtanul együtt élni vele. Macron nyeri a francia választásokat, és bejelenti, hogy újraindítja Európát. A tálibok egy mérsékelt frakciója megdönti a kabuli kormányt. 

Európában nagy tüntetések robbannak ki az energiaárak és a Green Deal miatt, közben Kína egyre több szén-dioxidot bocsát ki. Az iráni atomtárgyalások megfeneklenek, miközben Irán fokozza az atomprogramot.

Forrás: 444.hu, ecfr.eu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Málna: Teljesen logikus amit @Nyírfa: mond.
orbán gátlástalansága igen jövedelmező a körének, ezért tartják. Én biztosra veszem, hogy rühellik. Hiszen jól ismerik. Ha ennek vége lesz egyszer, elfordulnak tőle.
A legesélyesebb forgatókönyvek azt tartom, hogy fideszen belül lesznek bomlások. Sajnos a csalások miatt nem könnyű a váltás.
Pedig a többség nem, sőt sosem volt fideszes. Azt gondolom, a hithű fideszes nem több 1,5 milliónál.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
ez nem kétséges...román módon kell rendezni vele...
jesz
jó...jó...ez jóslat..de mi lesz a negyedik oltással? mert a választás odébb van, de a covid akárhányadik variánsa itt van...a lelassult miniszter megállapította azt a tényt, amit már tudunk, de a negyedik oltásról fingja sincs...

Ki intézi a negyedik oltást, vagy várnak valamire? ...de mire?
Béla333
Jó! Ne adja át, de akkor vállalja ennek az összes következményét is. Papástól, Mamástól, nejkóstól, vejkóstól.
Aki Én
@KisTehen: Az. Ezért ez egy reális félelem.
Ábel
@jesz: Nem tudom mire várnak, legalább annyi tisztesség lenne bennük, hogy a Sinopharmmal átvert 60 év felülieket kompenzálják egy második,
Pficzerrel. Ma éppen elmúlt az utolsó oltástól számított 5-ik hónap, hiába próbálok a regisztrációs felületen a negyedik oltásra időpontot kérni, csak egy pirosbetűs üzenet jön, hogy nem vagyok jogosult.
Nessy
@KisTehen: Dehogy nem! illiberális fidesz demokrácia!
Nyírfa
Ez borítékolható, de Trump másolása egyben Orbán végét is jelenti. Egyszer s mindenkorra. Miután tagjai vagyunk a NATO-nak, nem teheti meg, hogy behívja az orosz csapatokat, mint ahogy azt megtette a kazah elnök. De egy ilyen lépésre Putyin sem lenne kapható, ugyanis nem áll érdekében ezen a módon konfrontálódni az USA-val, illetve az Unióval. Neki trójai faló kell, nem fal az osztrák határon és befagyasztott kapcsolatok a világ fejlett államaival.
Érik a fideszen belüli puccs, már nem lesz értelme megtartani Orbánt. Alternatívaként látom, hogy erről a választásról inkább lemondanak, a rengeteg szemetet, amit maguk után hagynak, takarítsuk el mi, ők pedig neki állnak újra építeni a pártjukat.
kereső
@KisTehen: Már azzal csaltatok, hogy tevőlegesen beleavatkoztatok az előválasztásba.
Rizikó
Orbán nyeri a választást és szívesen segítünk a rendőröknek a magyarellenesek esetleges zavargásainak letörésében!
A hazafiak összefogdossák a magából kifordult csőcseléket, a rendőröknek csak be kell szállítani őket!
Málna
És ennek a szervezetnek természetesen semmi köze Soroshoz és az ellenzékhez. Á, dehogy...:-)
Gusztustalan, ahogy uszítják a primitív híveiket. Azok meg persze kapnak rajta.
Nyírfa
@KisTehen: Orbán annyira destruktív ember, hogy, szerintem, már a fidesz sem számol vele: elvitte a pártot egy olyan irányba, amely zsákutcába torkollik, ugyanis a magyarok nagy többsége EU-párti, és ez a tény mindent eldönt.
Málna
@Nyírfa: Orbán maga a Fidesz. A Fidesz pedig messze a legnépszerűbb párt már jó ideje. Teljesen logikátlan, amit mondasz. Álmodd újra!:-)
Aki Én
@Málna: Teljesen logikus amit @Nyírfa: mond.
orbán gátlástalansága igen jövedelmező a körének, ezért tartják. Én biztosra veszem, hogy rühellik. Hiszen jól ismerik. Ha ennek vége lesz egyszer, elfordulnak tőle.
A legesélyesebb forgatókönyvek azt tartom, hogy fideszen belül lesznek bomlások. Sajnos a csalások miatt nem könnyű a váltás.
Pedig a többség nem, sőt sosem volt fideszes. Azt gondolom, a hithű fideszes nem több 1,5 milliónál.
kereső
@KisTehen: Mert a rendes választáson természetesen nem az ellenzékre fogtok szavazni, hanem a fideSSre. Szavazatotokkal úgy befolyásoltátok az ellenzéki előválasztást, hogy az nem biztos, hogy az ellenzéki választók akaratát tükrözi.
Nessy
Majd módosítanak még a saját választási törvényükön, és nem 49%, hanem már fidesz 20% is elég lesz a kétharmadhoz!
Gyurka80
@Nyírfa: EU pártiak vagyunk, annak az EU-nak amibe beléptünk 2004-ben, ez már nem olyan, a libbantak elqrták, helyre kell hozni! "ellenzék fogja megnyerni a választásokat, Orbán ennek ellenére hatalomban marad" ezt gyurcsányné dobreva írta az eu jelentésében (ezt böszme csinálta 2006-ban nem mondott le), ezért küldte ki böszmeferi.
kereső
@KisTehen: Te teljesen hülye vagy. Bocsi, hogy ezt mondom. Dobrevre nem, mert Gyurcsány? Ez csak a korlátolt agyúaknak érv- gondolkodó embernek semmiképpen. És, ha már alkalmasság- akkor, Dobrev kenterbe ver minden aspiráló férfiembert.
A gyurcsányról hazudott fideSS-es érvekkel meg ne gyere. Antall és Boross még rosszabbul kormányozott anno, mint GYF, mégsem csinált belőlük senki patás ördögöt. Sőt!!!.
ómió
"Uniós intézetileg" ilyet deliráltak? De még azt is "hozzáteszik", amit ők tennének?
kereső
@KisTehen: Arról ne is álmondj, hogy meggondoljuk magunkat. Szavazunk MZP-vel, vagy nélküle- orbán ellen, és ellenetekben. Csak azt nem tudni még, hogy azokkal mi legyen akik már nincsenek az élő sorában, és mégis szavaznak. Természetesen orbánra, hiszen volt itt egy kdves fideSS-es, aki megmondta fideSS=orbán. Nos akkor mi meg orbán ellen.
Nyírfa
@KisTehen: 09.20

Légvár a demokrácia? Miután erősen kiszámíthatóak a kommentjeitek - engem sokkal inkább érdekelnének a saját gondolataitok - , erre azt fogod felelni, hogy most is az van. Hogy elejét vegyem a szócséplésnek, a demokrácia szó szerinti definícióját idézem:

" A demokrácia egy szabad társadalom jelentős számú, szavazati joggal rendelkező tagjainak hatalmából eredő politikai rendszer,[1] egy közös területen, ahol hatalmi fékekkel és ellensúlyokkal biztosítják a társadalom jól szabályozott működését, mint például a közhatalom gyakorlóinak kizárólagos hatalomra törésének a megakadályozását, a társadalmi igazságosságot és a jóléti társadalom megvalósulását.[2][3] A jogosultak közügyek döntéseiben való részvételi módja alapján közvetlen és képviseleti demokráciák létezhetnek. "

by Wikipédia
verőce21
Úgy látom a Felmosórongy szerepe jut Fidesznek ebben az évben... :)
Nyírfa
@Gyurka80: Nem jó helyen kampányolsz, én az Európai Egyesült Államok jövőképében hiszek. Lényegét tekintve az USA példája nyomán hoznám létre a föderációt.

Hogy tisztázzuk, mi a föderáció meghatározása:

" Történelem: Államszövetség; államok olyan állandó jellegű kapcsolata, amelyben a tagállamokra nézve kötelező érvényű határozatokat a közös központi szervek hozzák, de az egyes tagállamok a belső kormányzásban és törvényhozásban széles körű önállósággal rendelkeznek. "

Ettől tartotok annyira?
Gyurka80
@Nyírfa: IGEN, európában erre semmi szükség, csak a lökött dobrev kampányol ezzel
Gyurka80
@Nyírfa: Amit írsz az a KGST-re is igaz, elég volt belőle.
Nyírfa
@KisTehen: 09.45

Azért csalás, mert ez az ellenzék választása volt, nem a fideszé. Manipulációk minden korban történnek, minden kormány alatt, csak a mértékük változik attól függően, hogy mennyire fejlett erkölcsileg a társadalom. Gondolom, azon nem fogunk vitatkozni, hogy az erkölcsösség az emberi tartás alappillére.
Nyírfa
@Gyurka80: @Gyurka80: Miért visszafelé tekintesz? Nem arról van szó, hogy előre megyünk és nem hátra? :)
Az USA és a KGST egymáshoz való viszonya kb. olyan mint a szabadság és a stockholm szindróma.

Dobrev Klára azért lökött, mert lát egy járható, mindenki számára előnyös utat? Már az EU-tagságunk is főnyeremény, ha a források azok rendeltetése szerint lennének felhasználva, némileg közelebb kerültünk volna Ausztriához.
Magyarország egy kincses bánya, és nem az olcsó munkaerő teszi azzá -én szégyellem, hogy Európa összeszerelő üzeme lettünk - , hanem a természeti adottságai. Ki vannak használva? Nincsenek. Az is pusztulásra van ítélve, ami eddig úgy-ahogy, de életben maradt, és hozott a konyhára.
Málna
@Aki Én: Semmi alapja, semmi jele annak, amit mondtok. A fantáziátokat keveritek a valósággal.
Aki Én
@Málna: ,,És ennek a szervezetnek természetesen semmi köze Soroshoz és az ellenzékhez. Á, dehogy...:-)
Gusztustalan, ahogy uszítják a primitív híveiket. Azok meg persze kapnak rajta."

És tényleg. Gusztustalan, ahogy uszítják a primitív híveiket. Azok meg persze kapnak rajta.

SOROS.
ennyi.
Aki Én
@Aki Én: ...egyébként van alapja. Láttuk mit generált l 2006-ban.
Mert te nem látod, sokan ismerik ezt az embert.
Aki Én
@Málna: ...egyébként van alapja. Láttuk mit generált l 2006-ban.
Mert te nem látod, sokan ismerik ezt az embert.
Gyurka80
@Nyírfa: Te akarsz visszafelé menni a KGST-hez az volt különböző nemzetek egyesülése de Moszkvában döntöttek mindenről, hasonlót akar az EU is. Mert amikor 2004-ben beléptünk NEM erről volt szó. Az USA más tészta, mert az nem különböző nemzetekből áll, hanem kevert népesség, az ott lévőket kiírtották.
Nyírfa
@Gyurka80: A szovjet fennhatóság alá nem önként léptek be az országok. Szó nem volt közös megegyezésről. És nem csak a KGST, hanem a Varsói Szerződés is gondoskodott arról, hogy egy vezető direktívái szerint éljünk. Tudod, ezt te is. Nem mellékesen: Az Kádár zsenialitásának köszönhető, hogy nálunk ez a felállás egészen jól sült el.

Az indiánok kiirtása soha el nem évülő történelmi tragédia. Megnéztem a wikit, ma az összlakosság mindössze 1 - egy - százalékát teszi ki az őslakosság. Az tény, hogy nem különböző nemzetállamok hozták létre az USA-t, de az is tény, hogy sok náció - amit kevert népességként említesz - él együtt, mégis képesek működtetni 50 tagállamot.
Érdemes gondolkodni rajta, milyen előnyökkel jár, és, amit hátrányként értelmeznek az ellenzői, azokat miképpen lehet kiegyensúlyozni.

Ha válaszolsz, csak jelzem, lassan kilépek, de később, leszek.
Gyurka80
Te kádár fan. "Szó nem volt közös megegyezésről." Arról sincs szó, hogy mindegyik állam szeretné az európai egyesült államokat ugye-ugye!
Málna
@Aki Én: 11:12 Hát ha egyszer Soros áll mögötte. Tájékozódj, nem olyan nezéz ám...
Málna
@Aki Én: 15 éve sem hátráltak ki mögüle. De majd biztos most...:-)
Nyírfa
@Gyurka80: 13.31

Oké, bár az USA és a szovjet tömb összevetésével példálóztál. Nincsen semmi probléma azzal, hogy nem mindegyik EU-tagállam tartja kívánatosnak az Egyesült Európát. Ezért is -tehát nem csak, vagy nem elsősorban ezért- jutottak az unió vezetői arra a megoldásra, hogy létrehozva a kétsebességes Európát minden országnak megadják a lehetőséget a választásra: milyen mértékben kívánnak együttműködni, együtt haladni azokkal, akiket nem köt meg a szuverenitásféltés.
Gyurka80
@Nyírfa: A kétsebességes eu-t másként értelmezik a kitalálói, ne vedd be.
solidedge
A 2006-os Orbán által gerjesztett randalírozás csak babazsúr volt ahhoz képest, amit Orbánék és a saját gondolkozástól megfosztott rajongók el fognak követni.
Nessy
@Csizmás Kond: Majd "ideiglenesen" orosz katonák fognak itt is állomásozni?
Csizmás Kond
@Nessy: ..." egy uniós intézet szerint"...erre próbáltam felhívni a figyelmet ...:)
Nessy
@Csizmás Kond: Ja,olyan, mint a Nézőpont ?
Ludas Matyi
Ha nincsen ellenzek, mitöl is kellene felnie?
Lepényleső
"Tűzzel-vassal", tarthatunk tőle,hogy nem ússzuk meg ennyivel tavasszal,
az ő nyomát azonban a túlélők üthetik majd bottal?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.