Megszorításokra készül az Orbán-kormány a választás után – mondták a DK, a Jobbik és a Párbeszéd politikusai szerdán az ellenzéki összefogás által létrehozott Egységben Magyarországért sajtóközpontból továbbított online tájékoztatón.

"Megszorításokra készül Orbán a választás után" – figyelmeztetést adtak ki az ellenzéki pártok
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke úgy fogalmazott, hogy nagyon fájó az ünnepek előtt "sunyiban bejelentett több mint 750 milliárdos orbáni megszorítócsomag".

Ha azt hozzáadják a korábbi hetekben bejelentett megszorításokkal, akkor látszik, hogy a kabinet jóval több mint 1100 milliárd forint kíván elvonni – tette hozzá.

A "megszorítócsomag" mintegy 73 százalékát titokban tartják. A kormány nem árulta el, mely beruházásokat kívánja elhalasztani, ahogy azt sem, milyen egészségügyi megszorításokra készül

- közölte a képviselő.

Az ellenzék azonban egy olyan program mellett kötelezte el magát, amelyben nincs megszorítás – hangsúlyozta a politikus. Hozzátette, amennyiben bekövetkezik a kormányváltás, akkor első céljuk a gazdasági viszonyok rendbetétele lesz.

Bősz Anett, a DK frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy sokasodnak a gazdasági gondok, a kormány nem tudott mit kezdeni az elszabadult inflációval, az üzemanyag- és más energiaárak az egekben vannak, az államadósság pedig tízéves csúcsra ért.

Nem lehet tudni, hogy a Beruházási Alap 400 milliárdos "megszorítócsomagja" mely beruházásokat érinti

- emelte ki a képviselő.

A beruházások visszafogása azonban minden esetben azt jelenti, hogy az ország lemond a közép- és hosszú távú fejlődési pályákról – tette hozzá.

Felelős fiskális és monetáris politikára van szükség, a beruházások pedig nem szenvedhetnek hátrányt azért, mert a kormány most "osztogat" – összegezte véleményét Bősz Anett.

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője arról beszélt, hogy a kabinet az elmúlt évtizedben "korrupcióval terhelt, pazarló, giga- és luxusberuházásokat végzett", ahelyett, hogy az emberekbe fektetett volna.

Újbuda alpolgármestere azt mondta, hogy a miniszterelnök "aljas politikai bosszútól vezérelve megbüntette" azokat az önkormányzatokat, amelyeknek lakói nem a Fidesz politikáját támogatták.

Az ellenzéki pártok szerint olyan politikát kell folytatni, amely partnernek tekinti az önkormányzatokat – tette hozzá Barabás Richárd.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ki az a hülye, aki ezt nem tudja. A nép vért fog h*gyozni. Pártállástól függetlenül.
Pegero
Szarháziak!
Össze-vissza hazudoztok!
penege
"Megszorításokra készül az Orbán-kormány a választás után" Ez hogy lehet? Hát nem az ellenzék fog nyerni?? :D
Baker
Ugyan. Ha Orbán marad, Gyurcsány akkor is bevezeti a vizitdíjat, lebontja a határkerítést és megemeli a rezsit!
ómió
Na! Már pártszinten is a "Zorbánra" hazudják magukat az efftársak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.