„A jogállamiság elleni támadás mögött ideológiai harc áll, amit támogatnak a különböző tekintélyelvű hatalmak. Ha nincs többé jogállamiság, önkényuralom jön” – mondta az MTI beszámolója szerint Emmanuel Macron francia elnök szerdán Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén. Franciaország január 1-jével vette át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, így a francia elnök programindító beszédében bemutatta a következő fél évre szánt uniós céljait is. Macron szerint Európa három ígéreten alapul: a demokráciáén, a fejlődésén és a békéén. „Ez a három ígéret most veszélyben van, így a mi generációnknak kell biztosítania azt, hogy ezt fenn tudjuk tartani” – mondta a francia elnök. Kiemelte a liberális demokrácia és a jogállamiság fontosságát, hiszen „ezek védenek meg minket attól, hogy egyesek túl messzire menjenek”. Bár minden egyes uniós tagállam számára a jogállamiság volt az EU-hoz való csatlakozás alapja, Macron szerint „látni lehet Európa határain, hogyan...

Forrás: telex.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézárnak, Magyarné Jucusnak és a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk híveinek van egy rossz hírem.
„Nem lehet általános az a nézet Európában, hogy a jogállamiság Brüsszel találmánya.˝
verőce21
Még a Fitch is azt jósolta, hogy a választások után kifizetik a nekünk járó pénzt.

Azt ugyan nem mondta, de mi tudjuk, hogy az ideológiai akadékoskodás nem más, mint beavatkozás a választásokba...!
Sámannus
Sokat loptunk és elqúrtuk a forintot,mert nem hallgattunk a zellenzékre. De jó lenne most egy kis eurócska felturbózhatnánk a gazdaságot. Mennyé pohos bazseványi Brüsszelbe, legalább zenepénzt szerzel a kiccsaládodnak. Az még jár!
lusta
@verőce21: Drága sztrovacsek, milyen ideológia az, amikor arra kérik az ország vezetését, ha már beadta a pénzre a kérelmét, ugyanmár azt is mondja meg, hogyan is lesz az leellenőrizve, mire költik? Az nem járja, hogy a beérkezett pénz, az ugyi jár, de a kiadásának ellenőrzéséhez senkinek semmi köze.
verőce21
Náluk a jogállamiság, a független bíróság azt jelenti, hogy ők mondják meg, kire mennyire vonatkoznak a törvények.

A sajtószabadság azt, hogy csak ők uralják a sajtót. A demokrácia pedig, hogy tapsolnak nekik az emberek, még akkor is ha az életüket is elvennék, vagy börtön, kisemmizés, kifizetések visszatartása, stb...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.