Az ásotthalmi mezőőrökről olyan videót tett közzé nemrég a Mi Hazánk Mozgalmat vezető Toroczkai László, amelyen az látszott, hogy felfegyverkezve keresik éjjel a határsértők nyomait. A rendőrség "közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése" miatt vizsgálódik.

A 444 cikke szerint több mint 170 millió forintot ad a kormány kilenc olyan településnek, melyek a déli határ mentén találhatók. A pénzből a mezei őrszolgálat fejlesztését lehet elvégezni a Magyar Közlönyben megjelentek értelmében.

25 milliós támogatást kap Toroczkai mezőőrsége, amit a rendőrség is vizsgál

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke beszédet mond a Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a Kossuth Lajos téren 2020. március 1-jén. Fotó, címlapkép: MTI/Mohai Balázs

A cikk szerint a második legnagyobb összeget, 25,4 millió forintot Ásotthalom kapja, melynek polgármestere a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, Toroczkai László. 

Az egykor a Jobbik soraiba tartozó politikus korábban egy videóban mutatta be, hogy a mezőőrök éjszaka, felfegyverkezve keresik az erdőben az illegális határátlépők nyomait, erre a célra pedig az önkormányzat térfigyelő kamerarendszerét is használják. A videó kapcsán a Társaság A Szabadságjogokért (TASZ) közérdekű bejelentést tett a rendőrségne, mert álláspontjuk szerint a mezőőrségnek ehhez nincs joga. A bejelentést a rendőrség feljelentésként értékelte, és eljárást indított "közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése" miatt. Az érintett kormányhivatal is beígérte, hogy vizsgálni fogja a mezőőrség és az önkormányzat tevékenységét, de ezzel megvárják a rendőrségi eljárás eredményét.

A cikk szerint a legnagyobb támogatást Mórahalom önkormányzata kapta (közel 75 millió forintot). Közel 13 millió forintot kapott Öttömös is – Ruzsával együtt –, ahol nemrég Orbán Viktor járt disznót vágni.

A támogatásból Röszke (12,7 millió forint), Zákányszék (6,35 millió forint), Kelebia (6,35 millió forint), Tompa (12,7 millió forint), Bácsalmás (12,7 millió forint), Domaszék (6,35 millió forint) is részesül.

Forrás: 444.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@jesz: Miért? A kerítés őrzői szuszókálnak?
Néro
Arra nem lehetne százmillákat adni , hogy melyik mező melyik műkörmösé és vajon miért ?
jesz
@Nessy: ha nem vagy tájékozott, akkor ne engem kérdezz, hanem Bakondit...ő ponztosan vázolta, mekkora a nyomás a határon, és még mennyi őrzőre lenne szükség..esetleg a jutubon nézd meg a támadásokat..
kissé felnőttem
@jesz: te meg azt hogy ki tette fel mert 2015-ös videót éppen a kormány készitette reklámnak nem mindegy ám
kissé felnőttem
@jesz: és te hányszor voltál 1965/66 ben képzeld Kalasnyikov + 3 tár az volt a járőr társ + nem mobiltelefon hanem 22 kg os rádió adó vevő mellkasik a mocsaras szárazároknak nevezett terepen és a tiszthelyettes meg szintén derékig akkor ma ? ahhoz ez leányálom ám

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.