Működik a rezsicsökkentés számolt be róla közösségi oldalára tett bejegyzésében Németh Szilárd. 

Németh Szilárd nagyon örül, ám hamarosan összeomolhat a csodafegyverük
Kép: Koszticsák Szilárd/MTI

Kijelentette azt is, hogy ma már 517 forintot fizetnénk a gázolaj literéért, ha a Kormány nem szabja meg 480 Ft-ban az árát.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje ezt szüntetné meg.

- tette hozzá.

Ám, ahogy erről tegnap mi is beszámoltunk van egy kis probléma ezzel a 480-as üzemanyagárral. Hiszen ahogy a Brent-olaj hordónkénti ára növekszik, egyre magasabbra kúszik az üzemanyagok ára. Hamarosan szaporodni fog a hatósági árplafon miatt veszteséget elkönyvelő benzinkutak száma Magyarországon. 

Ha pedig nem lennének hatósági árak, akkor az elmúlt időszak árváltozásait figyelembe véve a benzin átlagára 502, a gázolaj átlagára 517 forint lenne.

Éppen emiatt nehéz döntést kell hoznia a kormánynak:

február 15-én szavaznak arról, hogy marad-e a hatósági árplafon.

Alapvetően három kimenetel lehetséges: vagy eltörlik a korlátozást, és az egekbe ugrik a benzin ára; vagy változatlanul hagyják a rendelkezést; netán az is felmerülhet, hogy új plafonértéket határoznak meg, csökkentve a kereskedők veszteségét.

Címlapkép: Koszticsák Szilárd/MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Rezsimszilárd ! Te vagy a Fitymák Egészséges Élet arca-harca ! Ezzel elmondtam mindent Fitymákról meg rólad is.
Húzzál már el Fitymáiddal együtt a bús büdös picsába !
namihami
Szögezzük le, tény, hogy most olcsóbb, mint a világpiac.
De a Rezsibuzi arról miért nem beszél, hogy amikor a világpiaci ár a felére esett és egy svájci cég kellett ahhoz, hogy nekünk elengedjenek 10 (TÍZ) százalékot. Viszont a haveri és fideszes cég milliárdokat kaszált a két ár közötti különbözeten. Amit aztán haza se hozott. Ez a mostani rezsicsökkentést pedig, nagylelkűen, a költségvetés állja. És azt ki is adja össze? Tehát, mi adju- magunknak.
Persze, akkoriban még biztosan inkább a kulináris és gasztronómiai élvezeteknek hódolt, mára lett ilyen rezsiszakértő a lelkem.
Nessy
@namihami: Ezt a rezsicsökkentést nem a költségvetés, a töltőállomások állják! Mondjuk a MOL-nál ez nem gond, sőt már bejelentette, ha egy kút csődbe megy, szivesen átveszi. No komment!
Csizmás Kond
Namostmár ugye mindenki háborog Orbánra mert a benzinért nem kell mittudommennyit fizetni stb viszont elhiszi hogy ha ez a makizaj lesz a góré akkor még olcsóbb lesz minden...vajon mitől lesz akkor olcsóbb az élet ?
ómió
Pedig az efftársak benzinárból is a dupláért "küzdenek"! Minimum!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.