Szijjártó Péter bejelentette, hogy lélegeztetőgépeket adományoz a NATO-partnereknek Magyarország, ám van egy apró érdekesség.

Nácinak nevezték Orbánt, Szijjártó mégis hatalmas adományt ad a bosnyákoknak
Kép: Facebook/Szijjártó Péter

A NATO-főtitkár kérésére Magyarország 80 lélegeztetőgépet adományoz a NATO együttműködő partnerországainak jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook oldalán kedden.

A legnagyobb adományt, 30 Magyarországon gyártott lélegeztetőgépet Bosznia és Hercegovina kapja annak érdekében, hogy hazánk segítse az ottani kórházakat a súlyos koronavírusos betegek ellátásában

- közölte a magyar diplomácia vezetője.

A magyar kormányfőt eddig lefasisztázták, most viszont már „le is nácizzák” Boszniában. Tudjuk, hogy elnapolták Orbán Viktor január 25-i szarajevói látogatását, ám a hivatalos indoklás azonban sokakban kétségeket ébresztett, hiszen Bosznia-Hercegovina és Magyarország egymást követi a világ harmadik és negyedik legrosszabb helyén az egymillió lakosra számított Covid-halálozásban.

Bosnyák ellenzéki pártok már követelték, hogy fújják le Orbán tervezett szarajevói látogatását. A boszniai államfő nem mondta, hogy nem látnák szívesen Orbánt Szarajevóban, ám január 5-én a Bosznia-Hercegovinai Nemzetközi Tudományos és Művészeti Akadémia tagjai nyílt levelet intéztek a magyar kormányfőhöz, s kimondták azt, amiről Komsic nem beszélt:

egyszerűen nem látnák szívesen Szarajevóban Orbánt.

Ennél súlyosabb állítást is megfogalmazott a levél címében a testület:

Alapvetően az Ön gondolkodása egy náci ideológia

– az erről szóló hír az akadémia honlapján is elérhető.

Ennek ellenére Szijjártó emlékeztetett arra, hogy a NATO másfél éve hozta létre azt az alapját, amely a partnerországok támogatására hivatott a világjárvány elleni küzdelemben.

Címlapkép: Facebook/Szijjártó Péter

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
Én meg okádéknak gondolom az ellenzéket, mégis szóba állok az itteni mocskaival!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rizikó
@surdilloFUJT: Ki szólt hozzád nyomorult metélt?
nejlontacskó
@Rizikó: Bevallom, nem ismerem anyádat, de most éppen őrá gondolok, és az ő ősi mesterségére!
Rizikó
@nejlontacskó: Kis buzi! Minek vered a nyálad? Nem fognak a cigányok beindulni rád!
nemkati
Már csak azt nem értem, hogyha 2000 lélegeztetőgép volt Magyarországon a járvány kezdetén, és ehhez hozzáértő kezelőszemélyzet is kb ugyanennyi, akkor
1. miért kellett 16000 fűnyírásra, kávéfőzésre alkalmas, de lélegeztetésre alkalmatlan lélegeztetőgépet venni?
2. miért többszörös áron mint bárhol máshol?
3. ha ennyi felesleges, a mai napig méregdrága költségen tárolt "lélegeztető" gépünk van, akkor miért kezdtünk hazai gyártásba, ha gyártottunk, akkor minek vettük ennyi felesleges és túlárazott gépet?

Ahogy 12 éve sajnos megszokjuk, azért, hogy egyesek levehessék róluk az alkotmányos költségüket.
nemkati
Meg még azt sem tudom, hogy a járványt megelőzően maximum hány ember volt lélegeztető gépen az országban? Mert a járvány beindulása után se sokkal több, hiszen az egyéb ellátások alaposan visszaestek hála Kásler hatásos intézkedéseinek. A covid miatt egy időben lélegeztető gépen kezelt betegek száma a legsúlyosabb napon sem érte el az 1500-at.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.