A Privátbankár Árkosár felmérőcsapata megvizsgálta, hogyan álltak át az árstopra a hipermarketek február 1-jén. Az árak, a mennyiségek és a tájékoztatás is rendben lévőnek tűnik – igaz, van némi mennyiségi korlátozás, a plakát nem igazán szembetűnő, az árak pedig esetenként visszaemelkedtek az okóberi szintre.

Így néznek most ki az árak az árstop bevezetése után – Van, ami drágább lett az elmúlt hónap óta

Fotó: pixabay.com

Ha a többi párezer termék nem drágulna az üzletekben, átlagosan 9 százalékot is nyerhetnénk januárhoz képest az árstopon.

Cukor

Az árstopos árak a cukor esetében minden áruházban vagy megegyeznek az október 6-án mérttel, vagy alacsonyabbak is annál. Az októberi átlagár az áruházakban 253 forint volt kilónként, most 240 forintot mértünk – 5 százalékkal alacsonyabb a mostani ár, mint az októberi. A januárban mért árhoz képest 9 százalékot nyertek a vásárlók – ez kilónként 13 forintot jelent.

Liszt

A liszt átlagára gyakorlatilag megegyezik az október elején mérttel, jól látszik, hogy a hiperek betartották az árstop rendelkezéseit. Mivel a liszt sokat drágult az elmúlt hónapokban, az árstoppal 20 százalékot nyertek a vásárlók – ez kilónként 50 forintot jelent.

Étolaj

Az étolajat minden áruház ugyanannyiért adja – fillérre pontosan az októberi árhoz tértek vissza, ezzel 12 százalékkal ment lejjebb az ár januárhoz képest, pont 100 forintot kellett lefaragni literenként.

Csirkemell

A csirkemellnél más irányba történt a változás: az októberi árakhoz való visszatérés némi áremelést jelentett januárhoz képest. Ahogy októberben, úgy februárban is 1499 forintba kerül mindhárom áruházban egy kiló csirkemell-filé – az árstop követelményeinek teljesítése jelenleg 3 százalékos áremelést hozott a vásárlóknak, januárban ugyanis csak 1456 forint volt a kilónkénti átlagár.

Sertéscomb

Saját adata októberről nincs a gazdasági portálnak a sertéscombról, a legolcsóbbat most az Intersparban találtuk kilónként 1099 forintért. Az Auchan és a Tesco 1439 forintos árstopos árat kínál. Ez utóbbi egyébként valamivel magasabb a KSH októberi árlistájában szereplő 1420 forintos kilónkénti árnál.

Csirkefarhát

Az Árkosárban ez a termék sem szerepel, a KSH kilónkénti átlagára 293 forint, ennél az Auchan drágábban kinálta (399 forint), a Tesco és az Interspar olcsóbban (229 forint kilónként).

UHT tej

A KSH 268 forintos átlagos októberi árat tart nyilván a 2,8 százalékos UHT tejnél. Ennél a hipermarketek tudnak jóval olcsóbbat is: 206 forint az Auchan, 209 forint a Tesco és az Interspar sajátmárkása február 1-jén. Érdekesség, hogy az 1,5 százalékos zsírtartalmú tej ugyanabból a sajátmárkásból az Auchanban és a Tescóban is drágább lett, mint a 2,8-as, mivel arra nem vonatkozik az árstop.

Forrás: privatbankar.hu

Címlapkép: pixabay.com

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Felér egy valloMÁSSAL!
.
Na mi?
.
A kutyákról sem felejtkezett meg pártunk és kurmányunk, mivel a CSÍRKESZÁRNYVÉG is a stoplistára került:
.
--- Az élelmiszerárstop részletei
kormany.hu/arstop
Megvédjük a magyar családokat az inflációtól: fenntartjuk a rezsicsökkentést, bevezettük a kamatstopot, emellett rögzítettük az üzemanyagok árát. Mindezek mellett a kormány három hónapra árstopot vezet be egyes alapvető élelmiszerek esetében az alábbiak szerint.
.
Az árszabályozás az alábbi alapvető élelmiszerekre terjed ki:
• kristálycukor
• búzafinomliszt (BL 55)
• finomított napraforgó-étolaj
• házi sertéscomb
• csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég
• ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% zsírtartalmú tehéntej
-------------
.
Amiből még a kutyák sem kérnek, mivel ha a torkukon akad KLAMPEC lesz a VÉGzetük!
.
A fasza gyerek humora utánozHATATLAN!
.
Aki nem hiszi el járjon utána!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@verőce21: Az a baj, hogy neked nem világít senki. Pedig nagyon rád férne, buta lúzer.
Ezt a hazug és megtévesztő, de annál károsabb propagandát pont a magadfajta félkegyelműeknek találták ki.
Annak azért örülök, hogy a propagandára költött ezermilliárdok nem lettek hiába elköltve, ragadt rád valami.
Ha úgy tetszik, van haszna.
elmúlt karácsonyok szelleme
@verőce21: Kis herceg? Te ??? Nem olvastad a történetet, vagy nem értetted meg?
Az egyik szemellenződre az van írva, hogy Gázár, a másikra, hogy Paks 2, ahogy az én egyik öklömre az, hogy PAIN, míg a másikra, SUFFER.
verőce21
@elmúlt karácsonyok szelleme: Üdvözöllek a fedélzeten... Jó "csónakba" szálltál...! :)
surdilloFUJT
@verőce21: @verőce21: OLYAN SÖTÉT VAGY,HOGY A NEGRÓ VILÁGÍT A SZÁDBAN,A HANGYÁK MEG BOXOLNAK A FIDESSNYALONC ÜRES FEJEDBEN!!!
Lepényleső
Uszítás ez egymás ellen semmi más,- ez a báni "politizálás"?
2002-ben az országot osztotta ketté,2012-ben a nemzetet darabolta sok felé,
ahogy Trianonnak sohasem sikerült volna,- aztán az országot kifosztotta?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok