A 2021-es év brutális exportrekordot hozott Magyarországon, amivel a kivitel mértéke 14 százalékkal nőtt, amivel a világgazdasági nehézségek ellenére is sikerült elérni a 119 milliárd eurót (42 milliárd forintot) – közölte Szijjártó Péter Ózdon.

Szijjártó Péter hatalmas bejelentést tett: csodás teljesítményről zengett ódákat
Kép: Facebook/Szijjártó Péter

A tárca által közzétett közleményben a külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: ennek eléréséhez olyan kormányzati döntések voltak szükségesek, amelyek a munkahelyekre, a fejlesztésekre és a beruházásösztönzésre helyezték a hangsúlyt a segélyosztás helyett.

A rekorddöntéshez szükség volt a magyar munkavállalók kiváló teljesítményére és azokra a bátor vállalatokra, amelyek a koronavírus-világjárvány ideje alatt is mertek fejleszteni, és termékeikkel új piacokat tudtak szerezni a világban

– fogalmazott Szijjártó Péter, aki hozzátette: Magyarországon soha annyian nem dolgoztak korábban, mint jelenleg.

A tárcavezető közölte, hogy Magyarország lakosságszámát tekintve csak 95. a világon, exportteljesítménye a 34. helyen áll a globális rangsorban. Ráadásul az utóbbi időszakban megfigyelhető volt a magyar tulajdonban lévő cégek megerősödése, és a nemzetközi sikerek is folyamatosak – tette hozzá.

Szijjártó Péter a medencegyártással foglalkozó, hazai tulajdonú Wellis Zrt. üzemcsarnokának átadásán vett részt Ózdon, ahol újabb kapacitásbővítő fejlesztést jelentettek be.

A tervezett kétmilliárd forintos projekthez 625 millió forintos összegű támogatást nyújt az állam, amely így száz új munkahely létrehozásához járul hozzá

– adta hírül az MTI.

Forrás: MTI
Címlapkép: Szijjártó Péter/Facebook

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
telegdilaci
Végre valami jó is Történik Dolgoztok,ennek igazán lehet örülni hogy ennyire jól állunk Magyarország előre megy nem hátra addig azt hittem hogy előre a szakadékba! de szerencsére NEM.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.