A 2021-es év brutális exportrekordot hozott Magyarországon, amivel a kivitel mértéke 14 százalékkal nőtt, amivel a világgazdasági nehézségek ellenére is sikerült elérni a 119 milliárd eurót (42 milliárd forintot) – közölte Szijjártó Péter Ózdon.

Szijjártó Péter hatalmas bejelentést tett: csodás teljesítményről zengett ódákat
Kép: Facebook/Szijjártó Péter

A tárca által közzétett közleményben a külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: ennek eléréséhez olyan kormányzati döntések voltak szükségesek, amelyek a munkahelyekre, a fejlesztésekre és a beruházásösztönzésre helyezték a hangsúlyt a segélyosztás helyett.

A rekorddöntéshez szükség volt a magyar munkavállalók kiváló teljesítményére és azokra a bátor vállalatokra, amelyek a koronavírus-világjárvány ideje alatt is mertek fejleszteni, és termékeikkel új piacokat tudtak szerezni a világban

– fogalmazott Szijjártó Péter, aki hozzátette: Magyarországon soha annyian nem dolgoztak korábban, mint jelenleg.

A tárcavezető közölte, hogy Magyarország lakosságszámát tekintve csak 95. a világon, exportteljesítménye a 34. helyen áll a globális rangsorban. Ráadásul az utóbbi időszakban megfigyelhető volt a magyar tulajdonban lévő cégek megerősödése, és a nemzetközi sikerek is folyamatosak – tette hozzá.

Szijjártó Péter a medencegyártással foglalkozó, hazai tulajdonú Wellis Zrt. üzemcsarnokának átadásán vett részt Ózdon, ahol újabb kapacitásbővítő fejlesztést jelentettek be.

A tervezett kétmilliárd forintos projekthez 625 millió forintos összegű támogatást nyújt az állam, amely így száz új munkahely létrehozásához járul hozzá

– adta hírül az MTI.

Forrás: MTI
Címlapkép: Szijjártó Péter/Facebook

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Szombat, vásárnap és éjjeli műszakkal együtt már 240 ezer nettót is haza lehet vinni.
takaritó
" brutál export ...119 milliárd eurót - 42 milliárd forintot" igen szép lenne 3 euro 1 Ft-ért ?! hahaha ! Hát nagyon messze a tudás, amikor egy firkász gazdasági témájú cikket - ekkora ordenáré hibával idézzen ill. számoljon ki ! menjen járdát söpörni ,de tollat ne fogjon a kezébe többé !
Macskaszem
@KisTehen: Tudjuk, TaplóPista is legyőzte Karácsonyt, hahahahaha...
orsos vendel
szopo peti !!! te hulyebb vagy mint a gazdad !!! ma ez volt a masodik, amin halalra röhögtem magam..."de Szijjártó Péter:, folytatta, Magyarországon nincs szükség külföldi NATO-csapatokra, megvedjuk magunkat, mondta szopo..." közben terdelt Putyin elött...30 000 katona...te leszel az elsö sorban aki rohamoz...SKIZOFREN !!!
namihami
Csak azt az utolsó előtti helyet, azt tudnánk felejteni! Az iazért gen sokat lépes árnyalni Petink rózsaszin delíriumán.
tothjani
Rengetegen dolgoznak és sokan csak 6 órában hogy még azt a nyomorúságos minimálbért se kelljen kifizetni, ami 12 év alatt elképesztő mértékben emelkedett vagy 73 ezerrel.
Miközben Ausztriában jó ha egy ezressel kapnak többet a 12 évvel ezelőtti keresethez képest !!
kissé felnőttem
a kisz KB békedelegációja járt Moszkvában 2022 , febr. nevetni való a nevek alapján a cim két proletárunk Moszkvában? elvtársak álljunk a gátra ... na majd ha PUTYIN SÖPÖR
Lepényleső
...gyakorlatilag öndícséret,- ami igen ritka ha szagot nem enged?
Toller Béla
Törölgesd csak a homlokodat, az olajos ronggyal leginkább ... Magad se érted hogy alakult ez, igaz ? Kivitték a nyaereségüket a nagy cégek, úgy, de neked ezt aztán magyarázhatják, nem igaz ? Itt számolták el a költségeket, a terméket meg exportálták ! Ott realizálták a nyereséget, nem neked, itthon, ahol már nem is annyira akarnak befektetni ...
ómió
Csodás "leisztung" pedig, utoljára még az efftársi államcsőd-helyzet volt 2008-ban!
telegdilaci
Végre valami jó is Történik Dolgoztok,ennek igazán lehet örülni hogy ennyire jól állunk Magyarország előre megy nem hátra addig azt hittem hogy előre a szakadékba! de szerencsére NEM.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.