A Fidesz–KDNP vezetői 2022-re több, 2018-ban győztes egyéni választókerületi jelöltet is lecseréltek, ahogy erről már mi is beszámoltunk, teljesen új brigáddal készül Budapest visszaszerzésére a Fidesz.

Csatsorba áll az Orbán-brigád: ez lenne a választási csodafegyver?

Budapest 2022-ben is az ellenzék fontos bástyája lehet, Karácsony Gergely egyenesen azzal számol, hogy itt valamennyi egyéni választókerületet sikerül megnyerniük számol be róla az Index.

Budapest 3-as számú választókerületét 2018-ban Gulyás Gergely vitte, majd a Miniszterelnökséget vezető miniszterként a kormány prominens tagja lett, ráadásul a kabinet egyik legismertebb arca a Kormányinfóknak köszönhetően. Helyette Fürjes Balázs felelős államtitkár indul, első számú ellenfele

a momentumos Hajnal Miklós lesz.

Varga Mihály pénzügyminiszternek sem lesz egyéni mandátuma 2022-ben, Budapest 4-es számú választókerületében Gór Csaba önkormányzati képviselő a kormánypártok jelöltje.

A hatpárti ellenzék a párbeszédes Tordai Bencét indítja.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője sem száll ringbe egyéniben április 3-án, ám Navracsics Tibor újra visszatér a ringbe! Veszprém 3-as számú választókerületében a Fidesz legismertebb politikusainak egyike áll rajthoz itt.

Navracsics Tibor 2006–2014 között már volt országgyűlési képviselő, négy évig vezette a Fidesz frakcióját, betöltötte a miniszterelnök-helyettesi pozíciót, valamint közigazgatási és igazságügyi, aztán külügyminiszter is volt.

Simonka György 2018-ban hozta Békés megye 4-es számú választókerületét, később költségvetési csalás gyanúja miatt indult eljárás ellene, négy évvel ezelőtt Boldog Istvánt választották Jász-Nagykun-Szolnok megye 4-es számú választókerületének országgyűlési képviselőjévé, aki szintén nem indul. Nem meglepő módon Völner Pál sem indul, de a minisztériumban betöltött pozíciójáról lemondott, országgyűlési mandátumát viszont megtartotta.

Forrás: Index

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A biztosan meg nem választhatóakat Orbán kimenti a selejtbe(lista), maj bedobja az új titánokat (ti talán tudtok ezekkel valamit kezdeni).De kire fogja majd a vereséget tolni ?
kereső
Vannak szavazók, akik, ha a fideSS Nárcisz kutyát inditaná képviselőnek, arra is leszavaznának. Ezek legalább embernek látszók, hogy maffiózók- az nem számit.
ómió
Pest? Az 2019. óta megint vörös rongyokba öltözött!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.