Nyomozók vitték magukkal kedden az otthonából Újszentiván polgármesterét, Putnik Lázárt – erősítette meg az rtl.hu információját a Csongrád-Csanád megyei község alpolgármestere, Juhász Tibor.

Bilincsben vitték el otthonából a Fidesz-közeli polgármestert
Kép: Pixabay

A portál értesülései szerint január 20-án a NAV nyomozói bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt tartottak házkutatást az újszentiváni polgármesteri hivatalban. Az ügy a közfoglalkoztatottak bérével van kapcsolatban, vagyis a költségvetési forrásból származó bérek fedezete nem a megfelelő helyre került.

A Magyar Hang egyik tavalyi riportjában arról írt, hogy fiktív közmunkásokat jelenthettek be Újszentivánon. A lap egy másik beszámolójában azt is megemlíti, hogy Putnik Lázár ugyan papíron független polgármester, de a helyi és szegedi közéletet ismerők egyértelműen Fidesz-közelinek írták le őt.

Kitérnek arra is, hogy

a választói névjegyzék szerb-magyar állampolgárokkal történő felduzzasztásában komoly szerepet játszott, ami miatt elítélték közokirathamisítás miatt.

Maga a Fidesz is közel érzi magához a polgármestert, az egyik regionális kormánypárti lap egy írásában egyenesen „a Fidesz jelöltjének” nevezte. 

Forrás: Népszava 
Címlapkép: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A köztársasági elnök hány embernek és milyen gyakorisággal adhat kegyelmet?
ómió
Ha "jót akarsz", efftárs, hazudd a Fideszre!
kissé felnőttem
egymás mellett laknak reggeltől másnap reggelig lopnak
namihami
A ""közeliek"" már csak ilyenek. A követendő példa ott lebeg a szemük előtt. A Vezér is, csak nagyobb léptékben.
Fejétől büdösödik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.