Ahogy jön a tavasz egyre több vándormadár jelenik meg az ország területén. 

Szinte mindenhol elolvadt a jégtakaró a tavakról, így komoly károkat tud okozni a nagy kárókatona (Phalacrocorax carbo) és a kis kárókatona (Microcarbo pygmeus) fészkelő, és különösen a vonuló állománya a hazai halállományokban – olvasható az mfor.hu cikkében. 

Kiderült, hogy a "brüsszeli" bevándorlók miatt pusztulnak a magyar halak

Fotó: 123RF.com

A vonuló kormoránállományok mintegy 6 hónapos itt tartózkodásuk alatti halveszteség megközelítőleg 5 500 tonna. Ez a mennyiség pénzértékben kifejezve mintegy évi 3,3 milliárd forint, mely kalkuláció nem veszi figyelembe a kormorán fajok által elfogyasztott védett halfajok eszmei értékét.

Ezek alapján látható, hogy milyen értékben járulnak hozzá a hazai tógazdaságok, horgásztavak, természetes/mesterséges víztestek (tavak, folyók, csatornák, holtágak, stb.) a kormoránok mindennapi „élelmezéséhez” – fogalmazott a  Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet Facebook-oldalán.

Forrás: mfor.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Nem, efftársak! Brüsszel "bevándorlóitól" a magyarok pusztulnának!
Németh István
Viccelődünk, viccelődünk? Igazából tenni kéne! Van ám olyan lehetőség is, hogy az érintett vizek fölé akár lufimadarakat kitenni, kikötve, pl. sasmadarat keselyűt ez minima néhány millióból megoldható és a halőr, vadásztársaság gondozná! - DE lehetne akár mini szélerőműveket is létesíteni, stb. milliárdokat lehetne megspórolni! persze ehhez ész is kell! Nem a marxista gazdaságpolitikai egyetem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.