A klímaváltozás vagyis az aszály miatt idén a halgazdaságok kerültek hatalmas bajba.

A hazai halastavak harmada kiszáradt, vagy csaknem kiszáradt az idei aszály miatt. -írja a hvg.hu. A halászok gyakran túl korán halászták le a tavakat, amelyeket még lehetett, és a kisebb méretű halakat még nehezebb volt eladni. Számottevő támogatási rendszerek sem védik a hazai halgazdálkodást, így a halaknak és a gazdálkodóknak egy évük van még a szakma szerint, ha a jövő évben is beüt az aszály, akkor alig lesz hazai hal az asztalunkon, ami persze újabb drasztikus élelmiszer drágulást vetít előre.

Újabb magyar mezőgazdasági szektor omlik össze

Fotó: Pixabay.com

Lassú erózió pusztítja a hazai halastavakat, amelyeknek idén az aszályos időszak különösen sokat ártott. Közel az egyharmaduk a Dunántúlon található, és az ottani völgyzárógátas halgazdaságoknál óriási vízhiányról számoltak be a nyár óta.

Volt, ahol kiszáradtak a tavak, másoknál több millió köbméternyi víz hiányzott a mederből, és volt olyan gazdálkodó, aki szerint olyan sekély volt némelyik tó vize, hogy kilátszott a pontyok háta.

Forrás: HVG.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Csizmás Kond: Te sem sokat jársz bevásárolni, piacra! Vagy nem kell nézned az árcédulákat. Az árak ismerete még nem egyenlő az agybajjal, legalább is normális emberek közt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Csizmás Kond: Már bocsánat, de az adókat a mindenkori kormány rója ki. A klimatikus problémák enyhítésének megoldása nem én, vagy más kisember feladata! Ez a szakemberek és a kormány feladata! Ezek pedig politikai témák, akár tetszik, akár nem! Miután minden, mindennel összefügg, így jutottunk el az egyre apadó vizektől a megmaradt halak árának az emelkedéséhez. Azért nem tartom valószínűnek, hogy a halgazdasági munkás repked luxus repülővel. Itt újgazdagék és a kormány egyik másik tagja repked folyton, mint egy hiperaktív madár.
Csizmás Kond
@Nessy: ...elbeszélgetünk egymás mellett...
Nessy
@Csizmás Kond: Ez természetes! Hiszen más aspektusból látom és és másból Te. Ötven évvel ezelőtt még én is reménykedtem ebbe, abba. Ma már, koromnál fogva, szkeptikusabb vagyok, bár még nem vagyok demens.
Csizmás Kond
@Nessy: ...a koromtól még annyit sem lehet látni...:)
inhuman
Lehet velem emberi módon beszélni?
Ja.
Tudok emberi módon beszélni veled?
Tudnék.

www.youtube.com/watch?v=iywaBOMvYLI
inhuman
Hiányoltad ár geci készenláti rendőrség, hogy a helyesíírás hiba?
Most megkaptad, mint üveggolyó
t!

A kurva picsába!
menniyre szar már diktatúrában élni - geccci !!!
El van nyomva a tudatom... Vagy valami iylsmi szar!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.