Erdős Norbert indul Simonka György helyett az országgyűlési választáson Békés megye 4. választókerületében, a politikus úgy látja, elődje ügye miatt sokan elpártoltak a Fidesztől.

A 24.hu készített interjút Erdős Norbert fideszes politikussal, az agrártárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárával, aki Békés megye 4. választókerületében indul tavasszal a kormánypárt színeiben az országgyűlési választáson. 

Egy fideszes politikus szerint sokat ártott pártjának Simonka büntetőügye

Erdős Norbert, az Agrármisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára beszédet mond a nagykamarási termelői piac átadóünnepségén 2021. november 16-án.

Fotó, címlapkép: MTI/Rosta Tibor

Ez a körzet korábban Simonka Györgyé volt, akit az ügyészség korrupcióval és vesztegetéssel vádol, helyére sokáig keresett jelöltet a Fidesz, végül az országos választmány hozta meg a döntést, és jelölte ki Erdős Norbertet, aki korábban (2002 és 2014 között) háromszor is nyert egyéniben Békés megyében, de EP-képviselő is volt (2014-2019 között).

Simonka büntetőügyéről Erdős a következőt nyilatkozta a lapnak: 

Az említett büntetőügy miatt tagadhatatlan, hogy sokan elpártoltak a Fidesztől, nem titok, hogy csökkent a Fidesz-szervezetek száma is az elmúlt időben. Ezen dolgozni kell, ez külön kihívás lesz.

Az interjúból az is kiderült, csak január 26-án dőlt el, hogy Erdőst indítja a párt a Békés 4-es választókörzetben, ahol korábban Simonka György bizalmasa, Oravecz Nóra is jelentkezett a képviselőségre Simonka mellett, de végül mindketten visszaléptek. Erdős már beszélt Simonkával, aki jelenleg még a választókerületi elnök a Fideszben, ennek kapcsán Erdős arról beszélt, hogy nem tart elődjétől. 

Nem gondolom, hogy a Fidesszel szemben próbálná kifejteni az akaratát, hanem inkább arra számítok, hogy ügyek mentén fog esetleg felszólalni, vagy célokat, gondolatokat megfogalmazni

- mondta az interjúban Erdős Norbert.

Arra a kérdésre, miszerint 2018-ban csak az összefogás hiánya miatt nem lett ellenzéki győzelem a választókerületben, Erdős azt mondta, hogy szerinte nem lehet automatikusan az ellenzéki összefogáshoz sorolni az akkor leadott szavazatokat.

A Jobbik támogatottsága jóval alacsonyabb, mint 2018-ban volt. Szavazóinak egy része szerintem a Mi Hazánkhoz pártolt át, egy másik része pedig a Fideszhez, és olyan is lesz majd, aki nem megy el szavazni közülük

- magyarázta az elméletét az államtitkár, aki szerint külön programot kell kitalálni a leghátrányosabb helyzetű térségek fejlesztésére. Azt is elmondta a 24.hu-nak, hogy megválasztása esetén többek közt azért próbál majd küzdeni, hogy a lassan teljes hosszában elkészülő M44-es gyorsforgalmi útnak legyen Orosházánál is csatlakozása. 

A lap felvetésére, miszerint kiállna-e egy nyilvános vitára az ellenzéki összefogás képviselőjelöltjével szemben, Erdős Norbert azt felelte, hogy elgondolkodik ezen.

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Sokan "elpártoltak"? Hát, a háromszoros gázárra "tevők" mind!
jesz
...oszt völner már nem is számít az ártásban? ...no meg csatornásember?...ha nem is helyben, hanem úgy átaljában...a többi ártalmat majd más, jobban felkészült fórumosktól..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.