Nem egy egységes ellenzék van, hanem több ellenzék próbál együtt dolgozni – mondta Török Gábor politológus a Telex választási műsorában.

Török Gábor: "Toronymagas esélyes a Fidesz, az ellenzék győzelme nagy meglepetés lenne"

A szakértő mindezt többek között arra alapozta, hogy a köztársasági elnök jelölése nem sikerült valami jól az ellenzéki pártoknak. Az előválasztással kapcsolatban pedig úgy vélekedett,

annyira lekötötte a pártokat az egymással való versengés, hogy nem maradt szabad ember, aki azon gondolkozhatott volna, hogy mi lesz utána.

Török Gábor szerint a mostani kampány egyelőre csendesebb, mint az előző. Lehet, hogy a Fidesz az ellenzéket figyeli, hogy akkor induljon be igazán, amikor az ellenfél megmozdulni látszik.

„Még nincs értelme felrobbantani ezeket a petárdákat túl hamar.”

A petárdák valószínűleg az utolsó hetekben, napokban sülnek majd el. Az ellenzéknek érdeke lenne hamarabb, de Török szerint se az anyagi, se a politikai erőforrásaik sincsenek meg ehhez.

A politológus konzervatívan 110 körüli mandátumot jósolna a Fidesznek, de vannak kutatások, amik szerint ez a szám akár még nagyobb – kétharmad körüli – is lehet. Értesülései szerint a Fidesz belső felmérései kormánypárti fölényt mérnek a billegő körzetek jelentős részében is.

„Szerintem toronymagas esélyes a Fidesz. A pálya tényleg elképesztően lejt – minden tekintetben – a Fidesz felé. (…) Óriási meglepetés lenne, ha az ellenzék nyerni tudna”

– mondta Török.

A műsorban politikusok – Dobrev Klára, Donáth Anna, Navracsics Tibor – is megszólaltak, a teljes adás itt nézhető meg.

Forrás: telex.hu

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hat az elnyerheto kb. 110, de meg a 133 mandatum se igazan "toronymagas" ! Tudod, mi a toronymagas? 199-bol legalabb 170 mandatumot elnyerni! Persze, ha a halottak is szavazhatnak erdelybol levelben ?- huuu, csak arra vigyazzon, nehogy 104 %-kal nyerje meg a valasztasokat, mert az mar nagyon szar lenne, tenyleg...:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
Még két hónapod van, hogy degeszre hizlald magadat hazudozó. Tudod má mit csinyálsz ha bukik a döbrögid? Leszopsxhatod magadat mint a káni kutya bagzás helyett
Istenakinincsen
Ha az ellenzékieknek van egy csöpp eszük,akkor a fideSSre kell szavazniuk!Egyék meg amit főztek!Egy év sem kell hogy belefulladjanak a saját levesükbe.
Az ellenzék igy minden erőfeszités nélkül röhögve nyerhetne.
Istenakinincsen
@Pegero: Selejt vagy.Sajtpapirod is van róla.
Arra válaszolnál amit kérdeztem?Vagy az meghaladná az értelmi képességeidet?
Nem baj ha nem sikerül...
elmúlt karácsonyok szelleme
@Pegero: A harmadik világháborúra készülünk - geci!
Viselkedj is úgy - geci !!!
elmúlt karácsonyok szelleme
@Pegero: Nem szólok, te fidesz csicska, robbanjatok az égig !
vitriol
török már néhányszor toronymagasan hülyét csinált magából...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.