Korábban írtunk róla, hogy szerdán újabb tanárok csatlakoztak a pedagógusok polgári engedetlenségi mozgalomhoz, az újak között volt egy magányosan sztrájkoló tanár is. 

A tanár, aki teljesen egyedül sztrákolt az iskolájában: "Felszabadító volt! Kaptam levegőt"

Fotó: Pixabay

Csütörtökön a budapesti Szerb Antal Gimnázium 26, a szintén fővárosi Teleki Blanka Gimnázium 33 pedagógusa és a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum (BGSZC) Pesterzsébeti Technikumának négy pedagógusa csatlakozott a polgári engedetlenségi mozgalomhoz.

Ugyanakkor volt még egy pedagógus, egy általános iskolai tanár, aki az iskolájában egyedül élt a polgári engedetlenség eszközével. 

Simkó Edit azt írta, nem hősként tekint magára, ahogy sokan emlegették a polgári engedetlenség kapcsán. Nem érezte magát magányosnak, nem érezte magát egyedül. Ezek nem számítottak.

„Felnőtt felelős polgárnak éreztem magam! Felszabadító volt! Kaptam levegőt. Természetes és magától értetődő volt minden. Megemelte az önbecsülésem, kihúztam magam”

– írta a Facebook-oldalán, és hozzátette azt is, hogy érezte azt a bizonyos "nincshatalmadfölöttem" érzést.

Forrás: hvg.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rizikó
A kedves Editre nem hősként, hanem balekként tekintek, akit az ellenzéki vircsaft beszippantott!

Lázadozz kedves Edit, de ne várd el, hogy a külföldi zsoldban álló, libsi oldalnak hisztikét generálni segítőre fel is nézzünk!
Aki Én
@Rizikó: Tőled egy ilyen ember nem várja, ebben biztos lehetsz.
Rizikó
@simmering73: Hamarosan kell a bőrönd neked!
nemkati
Nem hiszem, hogy a tapló kormány képes lenne felfogni, mekkora nyomásként nehezedik a pedagógusokra az a sok megalázás, semmibevevés, amit ettől a kormánytól elszenvedtek. Úgyhogy azt meg pláne nem képesek felfogni, milyen felszabadító, jóleső érzés ez alól a nyomás alól, ha csak rövid időre is, de megszabadulni. De majd megértenek valamit ezekből, amikor a börtönajtó rájuk
csukódik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.