A cinkotai Szerb Antal Gimnázium tantestületének közel fele, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum (BGSZC) Pesterzsébeti Technikumának 4 tanára döntött ma reggel a vadsztrájk mellett.

Vadsztrájk: újabb két iskola csatlakozott a tanárok engedetlenségi mozgalmához

Fotó: Facebook

A Mérce összefoglalója szerint a cinkotai Szerb Antal Gimnázium tantestületének közel fele, 34 oktató, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum (BGSZC) Pesterzsébeti Technikumának 4 tanára döntött ma reggel a vadsztrájk mellett.

Mindkét intézményben a Szent László Gimnázium hétfői kiállását látva határozták el magukat az akcióhoz való csatlakozásra.

Fritz Erzsébet, a Szerb Antal Gimnázium tanára a lapnak elmondta, hogy náluk ma reggel kristályosodott ki teljesen, hogy részt vesznek a megmozdulás-sorozatban, miután nyomon követték az utóbbi napokban a Szent László Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Gimnázium és az Illyés Gyula Gimnázium tanárainak tiltakozását.

Akciójuk célja kizárólag az, hogy tiltakozzanak a kormány múlt pénteki rendelete ellen. Hiszen az megfosztja őket egy komoly érdekérvényesítési lehetőségtől, ami elvileg mindenkinek állampolgári joga. Fontosnak tartotta kiemelni azt is, az akciójuknak semmi köze a szakszervezetekhez, a pártokhoz és politikusokhoz.

"Ténylegesen az a legfontosabb célunk, hogy olyan módon legyen megállapítva a minimális szolgáltatás, hogy az érdekérvényesítésre alkalmas maradjon, ha a pedagógusoknak sztrájkolniuk kell"

– mondta a tanár a lapnak. 

Forrás: merce.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@Németh István: Nem kéne azért gyaláznod a fél kormányt, (a volt MSZMP-s társaságot), ott ülnek a fidesz és "kereszténydemokrata" frakciókban ők és a gyerekeik. Ha csak a Navracsicsot nézed, az apja a rettegett véreskezű Papp János megyeiművelődési osztályvezetője volt, dettó a Kövér szülei, szochazás érdeméremmel felcicomázva, 56 jeles leveréséért, de Orbán apuka is a Pb-ának a tagja volt, akkor amikor már nem volt nagy dicsőség oda tartozni. Említhetem Orbán házi püspökét, aki villanyoltáskor írt alá, olyan Győri Gáborosan a III/III-ba, hely és idő hiányában nem sorolom. Nem kell hülyének nézni az embereket, attól hogy nem gyalázkodnak ahogy te, még nem hülyék.
Azért irodabútor ügyben pontosan érted mi van, de ne aggódj, azok a bútorok másolatok, a sameszok sem kockáztatják az eredetit.
Ami meg a nagy vállalkozókat illeti, csak a volt szocik a gonoszok, a fideszes oligarchák azok irgalmas szamaritánusok. Nemrég bukott le, (csúszott el egy szerelmi banánhéjon), a "rabszolga béren" egy szolgáltató, állami közfeladatokat ellátó fideszes társaság Csongrádban, tucatjával papíron minimálbéren foglalkoztatásért, és zsebbe egy százas papír nélkül. Hát nem éppen szocik a tulajok...
Néro
Mé nem az M1-et nézik a Kossuth rediót hallgatják akkor tudnák milyen jó is itt csutilandban mindegy kinek . Siker Siker és Siker van mindenfele.
Még a csirkefarhát is ócssó. Na ugye.
Németh István
@nezelodo: Na idefigyelj kedves korlátozott gondolkozású testvérem! A múltból nem tud kivetkőzni egy nép, egy nemzet, a gyökerekből kibontakozva majd a földből kibújva fordul termőre a cserje. Aztán arra hajlik amerről a nap éltető sugarait észleli, meghajolva az uralkodó szél iránynak! Téged is felneveltek a szüleid, jó lehet fasiszták, bigott kommunisták voltak, DE élni akartak és életet adni a gyermeküknek! EMBERI DOLOG! A ma irányító korosztály gyökere is a múltba nevelkedtek, erősödtek, szedték magukba azokat a vitaminokat ami képes megtartani a felnőtt kori élni akarást, az utódok - a termő magok - létrehívását! Minálunk EMBEREKNÉL a megtapasztalt, megélt sorsok adják a jobbítási szándék alapjait! Ha ezt nem vetted észre szíveskedj gondolkozni! nem kell a moslék és alapjaiban a dehonesztáló csúsztatásokkal az embereket elbizonytalanítani, a kialakuló reményeikben, hitükben megingatni, ezzel a moslék és mocskos hatalmukat vesztett kommunista, az erkölcstelen rabló, tolvaj elvtársaidnak az életterét növelni! Te balfasz @Néro: gondolom, hogy magadtól is undorodsz!
nezelodo
@Németh István: Neked is szép napot kolléga! Nem tudom milyen nevelést kaptál, de sejtem, mert különben nem mernéd a szádra venni, bigott kommunistának fasisztáknak nevezni mások szüleit! Azokat pl a kedvelt közjogi méltóságnál keresd. Lehet, hogy a saját felmenőid példáját feltételezed másokról? Ugyanakkor a tényleg tudottan bigott kommunistákat mentegeted, és csúsztatásnak nevezed azt ami bizonyítottan köztudott. Bizonyítsd, hogy nem úgy van! Nem tudod.
A végén még megtudom tőled, hogy az említett PB és annak vezetője, meghitt barátságot ápolt a Brusznyai családdal, vagy a Bakos elvtársának családjával. A bigottság az nálad érhető tetten. A múlttal elszámolni helyes dolog, de olyan "szelektíven" ahogy teszed, az csalás. Te a múlt egy részét végképp eltörölnéd, egy másik részét, mert neked az teszik, homályba hagyod.
Németh István
Mindenki önmagát minősíti! Úgy látom te is! balfasz úr elolvastad és értelmezted egyáltalán amit olvastál!? Biztos NEM! Akkor mit kreténkedsz! Tudod >> tanulni, tanulni, tanulni!
ómió
Nem kéne a böszmei tanárpogromot (14000 tanár kirúgása) legalább kicsiben, "efftársi körön belül" megismételni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.