Zsigó Jenő szerint a politika „élére állt a népi rasszizmusnak, a faji előítéletességnek, s elkezdték politikailag hergelni, kiélezni a cigányokkal szembeni előítéleteket”. A Szabad Európa Zsigó Jenő szociológus, népművelővel beszélgetett, aki többek között a Roma Parlament Egyesület alapítója és elnöke 2012-től. A szociológus a magyarországi roma kisebbséggel szembeni évszázados előítéletekről, valamint a rendszerváltás utáni roma érdekérvényesítés nehézségeiről nyilatkozott. Az interjút a Mérce kivonatolta.

Forrás: mandiner.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedvelem a NERtelenséget
Komolyra fordítva a szót, a probléma lényege
1. A cigány sajátítsa el és tartsa tiszteletben az olyan alapvető fogalmak betartását, mint magántulajdon, másnak a személyes tulajdonában lévő tárgyak SZENTSÉGES ÉS EL NEM TULAJDONÍTHATÓ VOLTA.
2. A cigány tanulja meg és tartsa tiszteletben, hogy mit jelent egy másik embertársa fizikai, pszihés integritása ( nem bántjuk az öregeket, gyerekeket, nőket)
3. A cigány fogja föl végre, hogy nem csak jogai vannak egy társadalomban, amely neki szociális segélyt, gyerekpénzt ad, hanem kötelezettségei is lennének, már ami a munkát és a munkavégzést illeti.
Amikor ez a három premissza teljesül, akkor leülünk és elbeszélgetünk a szociológus úrral.De őszintén, erről lenne szó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.