A Karmelitában vitatják meg az elmúlt napokban kialakult helyzetet, valamint meghozzák azokat a döntéseket, melyek az ország és a magyar lakosság biztonságát szavatolják Havasi Bertalan sajtófőnök szerint.

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfő reggel 8 órakor ismét összeült a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Újra összeült a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs

Orbán Viktor miniszterelnök (b2) a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülésén a Karmelita kolostorban 2022. február 28-án. Orbán Viktor mellett Pintér Sándor belügyminiszter (b), Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (j3), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (j2) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (j).

Fotó, címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az operatív törzs hétfői ülésén áttekintik az elmúlt napok történéseit, és meghozzák a Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében szükséges további döntéseket – mondta Havasi Bertalan.

Újra összeült a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs

Orbán Viktor miniszterelnök (b3) a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülésén a Karmelita kolostorban 2022. február 28-án. Orbán Viktor mellett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b), Pintér Sándor belügyminiszter (b2), Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b4), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b5) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (b6), középen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, jobbról Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (j5), valamint Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j3, takarásban).

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Nemzetbiztonsági Operatív Törzs a kormányzati döntéshozatal úgynevezett különös hatáskörű szakmai döntés-előkészítő fóruma, feladata az ukrán háborús helyzet fokozott figyelemmel kísérése, és a rendelkezésre álló információk elemzése.

Újra összeült a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs

Orbán Viktor miniszterelnök (b3) a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülésén a Karmelita kolostorban 2022. február 28-án. Orbán Viktor mellett Pintér Sándor belügyminiszter (b2), Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b4), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b5) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (b6).

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormány álláspontja szerint Magyarország biztonsága az első, és hazánknak az orosz-ukrán háborús konfliktusból ki kell maradnia. Magyarország az EU és a NATO tagjaként a béke helyreállítására irányuló közös uniós erőfeszítéseket támogatja, emellett a kormány a határvédelmi és humanitárius feladatokra is felkészül. Az operatív törzset e célok szolgálatában hozta létre és vezeti Orbán Viktor – közölte a sajtófőnök.

Forrás: mti.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Hát a nyunyóka nincs ott, elvégre örökös vészhelyzet van.
kedvelem a NERtelenséget
mennyire megnyugtató, hogy ezek a pofák hivatottak megvédeni minket, nem?
Ha ez is olyan sikeres lesz, mint a koronavirus járvány kezeléséért felelős operatív törzs, akkor baszhatjuk...
kereső
Most aztán úgy megleszünk védve, de úgy...,hogy csak na.Ezektől kéne elsősorban megvédeni az országot, hogy biztonságban érezhessük magunkat. Mert amig orbán ki nem nyilvánitja cselekvően és tevőlegesen , hogy NO PUTYIN!!, NO WAR!!, addig nincs biztonság, és nincs védelem.
Béla333
Komoly munka folyhat. Most kell kitalálni, hogy hogyan tudnak ebből is pénzt csinálni...
Eddig ugyanis nem volt egyetlen egy olyan lépése a maffia kormánynak, ami ne a lopásról szólt volna. Most sem lesz!
Néro
Operett Törzs 2. Az Operett Törzs 1 gyártott 44 halotatt ezek mennyit fognak ?
tudode
A kérdés az lehet, hogy mi van/lehet akkor ha összeül az un. sóhivatalnak is gyenge operatív izé, mint pl. a járványügyi-, és a gazdaság újrainditási operatív gyülekezet?
.
Minden, a normális működéstől eltérő helyzetekre már kidolgozott tervet kellene kikapni a páncélszekrényből, mint pl.
.
----- Honvédelmi Tanács
hu.wikipedia.org/wiki/Honv%C3%A9delmi_Tan%C3%A1cs
---------------
.
-----Honvédelem
2010-2014.kormany.hu/hu/mo/honvedelem
============
.
???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.