Lapértesülések szerint kedden (március elsején) 8 és 14 óra között közös polgári engedetlenségi akciót terveznek egyházi iskolákban oktató pedagógusok.

A librarius.hu cikke szerint kedden 8 és 14 óra között az egyházi iskolákban oktató tanárok közös polgári engedetlenségi akcióval csatlakoznak az állami fenntartású intézmények pedagógusaihoz, akik amitt nyúltak a polgári engedetlenséghez, mert a kormányzat lehetetlenné akarja tenni a helyzetük rendezése érdekében március 16-ra meghirdetett sztrájkjukat.

Kedden egyházi iskolában dolgozó pedagógusok is csatlakoznak a tanárok engedetlenségi mozgalmához

Fotó: Facebook/Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

A lap szerint az egyházi iskolák tanárainak keddre tervezett akciójában református, ferences, piarista és más katolikus intézmények pedagógusai is csatlakoztak mind a fővárosból, mind pedig más településekről.

Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy az akció sem a fenntartó, sem a vezetőség, sem kollégáink, sem diákjaink ellen nem szól, pártpolitikát nem szolgál. Ezzel a mozgalommal keresztényi lelkiismeretünk szavát követjük. Célunk a korszerűbb és diákközpontúbb közoktatás megvalósulása. A polgári engedetlenség fogalmával tisztában vagyunk, következményeit vállaljuk és mivel szakmai egységet szeretnénk mutatni, minél több egyházi iskola csatlakozását szorgalmazzuk

- idézi a librarius.hu a szervezők közleményét.

A 24.hu-nak vasárnap sikerült az egyik szervezővel beszélnie, aki az egyik érintett iskola tanára. Ő a lapnak úgy nyilatkozott, hogy náluk elég komoly a belső cenzúra, az intézmények levelezőrendszerét nehéz kijátszani, és azért sem neveznek meg egyelőre konkrét személyeket vagy iskolákat, hogy azon intézmények vezetői ne tudják valamilyen módon megakadályozni a szerveződést. Emiatt a résztvevők zárt és titkos Facebook-csoportokban szerveződnek, valamint személyes levelezésben buzdítják a kollégáikat a részvételre és a támogatásra.

A 24.hu-nak nyilatkozó tanár azt nyilatkozta, a caatlakozó pedagógusoknak nem kell félniük, hiszen körültekintő adatvédelmi protokoll szerint járnak el, csak azok nevét fedik fel, akik ezt kifejezetten engedélyezték.

Forrás: librarius.hu, 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Efftársi "beszivárgás"? Már oda is?
Néro
Majd kiátkozza őket Tömjénzsóti meg a piszkoskormű Mengeletanonc oszt' jó megnézhetik magukat.
Mit ugrálnak , hát már többet keresnek mint az éjt-nappallá téve dolgozó gázszerelő a Nemzeth Vállalkozója.
justhpeter
Ideje volt. Csak közösen szabad móresre tanítani ezt a kormányt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.