A sztrájkban résztvevő tanárokkal szembeni retorziókról még nem kapott hírt a PDSZ, ám sok fenyegetőzés elhangzott már a múlt hétfői tanársztrájkkal kapcsolatban.

Az ATV Híradójának nyilatkozott Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) országos választmányi tagja a múlt hétfői tanársztrájkkal kapcsolatban. 

Pedagógussztrájk: volt olyan tanár, akinek azt ajánlották, hogy keressen egy jó ügyvédet

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Tényleges pedagógussal szembeni retorzióról hozzánk még nem érkezett hír. Olyan viszont igen, hogy keressenek maguknak egy jó ügyvédet, meg, hogy ennek fegyelmi következménye lesz, ami nem tudjuk, hogy micsoda, mert a fegyelmi jog intézménye 2012 július óta már nincs

- mondta el a tévécsatornának Nagy. 

Az ATV megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát (EMMI) is, akik közölték, a sztrájktárgyalások folytatása nincs napirenden, jelenleg a jogi eljárást akarják lezárni. 

Az ATV Híradója megszólaltatta az ellenzéket is, akik szerint az EMMI-nek a tanárok vegzálása helyett inkább nyilvánosságra kellene hoznia a minisztériumot érintő korrupciós ügyet, mely a Völner-ügyben derült ki (Völner igyekezett közbenjárni egy oktatási intézmény érdekében a minisztériumnál, amelyre büntetést szabtak ki, és úgy volt, hogy elveszíti a működési engedélyét, de végül ez nem történt meg – az ügylet kapcsán 50 millió forint cserélhetett gazdát a nyomozati iratok szerint).

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke kizártnak tartja, hogy az ügyről ne tudtak volna miniszterk és államtitkárok. 

„Felvetődik a kérdés, hogy az EMMI-ben egy ilyen ügy, amikor nyilvánosságra kerül, elindítottak-e belső vizsgálatot? De fel kell tenni azt a kérdést is, hogy ezekből a kenőpénzekből a miniszter, vagy az oktatásért felelős államtitkár illetve államtitkárok, vezetők, kaptak-e pénzt”

- tette fel a kérdést Kunhalmi egy sajtóeseményen.

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa szerint egyértelmű, hogy a történtekért Orbán Viktor a felelős. 

„Nyilvánvaló, hogy az elmúlt 12 évben egyébiránt a kormány teljes tevékenysége egy, az államot leuraló bűnszervezetnek a kiépítésére irányult, de az a szál, amit most elkezdtünk felfejteni, az is több minisztériumot fed le. Ezek után teljesen egyértelmű, hogy Orbán Viktor, aki nyilvánvalóan tud mindenről, a felelős ezért a botrányért”

- mondta el Tordai, aki hozzátette, Orbán többek közt azért sem áll ki vitázni Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölttel, mert nem tiszta a lelkiismerete. 

Az ATV Híradója az EMMI-t a Schadl-Völner-ügy kapcsán is megkereste, és arra kérdeztek rá, hogy hányan érintettek ebben a botrányban a minisztériumon belül, és mikor hozzák nyilvánosságra az ügy részleteit. Ezekre a kérdésekre azonban az EMMI nem válaszolt, csak a tanársztrájkkal kapcsolatosokra.

Forrás: atv.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Galway
@Rizikó: Én megértem a tanárokkal szembeni indulataidat, hiszen szemmel láthatólag nem tanítottak neked semmit, szövegértésből pedig egyenesen meg kellett volna téged buktatni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
@Rizikó: Ma már a szakszervezet mindenütt nulla! A saját pecsenyéjüket sütögetik...
Rizikó
@vacsi: Ezek itt viszont különösen visszataszító libsi- komcsi férgek, akik mint a piócák, rátelepedtek a pedagógusokra!
ómió
Törvénysértés után, bizony, nem árt...!
Toller Béla
@Rizikó: PÉnzért beszélsz, vagy magadtól vagy ennyire értetlen ?
Rizikó
@Toller Béla: Mennyit fizetnek neked, hogy a magyarok ellen írkálj ostobaságokat?
Lepényleső
Szolidaritás,mindenki mindenkivel,- nem elég még a megosztatás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.