Átadták a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) sajtónapi díjait; Magyar Sajtódíjat kapott Dezső András, a HVG újságírója, Vitéz F. Ibolya, a 24.hu újságírója, valamint a 444.hu szerkesztősége – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Átadták a MÚOSZ sajtónapi díjait: Dezső András, Vitéz F. Ibolya és a 444 a díjazottak között

Fotó: Partizán/YouTube

A Magyar Sajtódíjat a MÚOSZ négy éve alapította a legmagasabb színvonalú újságírói teljesítményt nyújtó sajtómunkások és alkotóközösségek elismerésére – írták.

A közlemény szerint Polyák Gábor, az ELTE Média és Kommunikáció Tanszék vezetője, a Mérték Médiaelemző Műhely alapítója beszédében hangsúlyozta: "az újságíró és a közönség közötti bizalom a demokratikus társadalom egyik legfontosabb kötőanyaga, ami biztosítja, hogy a hatalomgyakorlás ne veszítse szem elől a köz érdekeit, a választás pedig valóban megfontolt döntés lehessen".

Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke az Ukrajnában zajló háborúról szólva azt mondta, "óriási tisztelettel adózunk a háborúról tudósító újságírók és civilek emberfeletti teljesítményének". "Ehhez képest a határon belül dolgozó újságíróknak könnyebb a dolguk: 'csak' a hatalom információ-visszatartó, esetenként információ-eltérítő gyakorlatával kell szembe szállniuk, 'csak' a hazugságot kell leleplezniük, 'csak'a sajtó szabadságáért, a tájékoztatás jogáért kell megvívni a mindennapi harcot".

Az ünnepségen Aranytoll Életmű-díjat kapott Ballai József újságíró, szerkesztő; Bikácsy Gergely író, film- és irodalomkritikus, esszéíró, filmesztéta, filmtörténész, dramaturg, szerkesztő, színész, egyetemi tanár; Friss Róbert újságíró, szerkesztő; Miskolczi Miklós író, újságíró; Zappe László újságíró, színházi kritikus és Pallai Péter, aki volt a BBC munkatársa, a budapesti iroda vezetője.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Ez, ám, az igazi "efftársi szervezet"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.