2021. szeptember 22-én mintegy 20 lövést adtak le egy személygépjárműre Kijev közelében, az autóban Volodimir Zelenszkij ukrán államfő főtanácsadója, Szerhij Sefir utazott – számol be róla az Alfahír.

Magyar lőszerrel lőttek rá az ukrán elnök tanácsadójára – Pintér és a BM nem mond semmit
Kép: YouTube

Összesen 12 golyó találta el az autót, ezek közül három okozott sérülést a hivatali sofőrnek.

Az esetet követően Jevhenyij Jenyin belügyminiszter-helyettes azt mondta a sajtónak, hogy

magyar gyártmányú, 7,62 kaliberű lőszerrel lőttek rá a hivatali autóra, és vizsgálni fogják, hogyan kerültek azok az országba.

Demeter Márta országgyűlési képviselő két alkalommal is kérdéseket tett fel Pintér Sándor belügyminiszternek, ugyanakkor a minisztérium mindkét alkalommal azzal utasította vissza a válaszadást, hogy

a Belügyminisztérium sajtóhíreket nem kommentál.

Tette mindezt annak ellenére, hogy nyilvános kormányzati kommunikációról van szó, továbbá a kérdések olyan konkrétumokra irányultak, melyekre a forrástól függetlenül is érdemi válasz adható.

Az orosz-ukrán háború árnyékában az Alfahír újabb próbát tett a belügynél, kíváncsiak voltak például arra, hogy végül felvették-e a kapcsolatot egymással az ukrán és magyar hatóságok, zajlik-e vizsgálat vagy nyomozás Magyarországon, továbbá ha igen, van-e már bármilyen kézzelfogható, és nyilvánosságra hozható eredménye az esetleges vizsgálatoknak.

A Belügyminisztérium válaszára hiába vártak

- tette hozzá a lap.

Forrás: Alfahír
Címlapkép: YouTube

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@Libbantölő: Ez is bizonyítja, hogy a kolostormalac és bandája már akkor "elébe akart menni" Putyler elvárásának...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
@Németh István: Ja,és milyen páncélozott autóról beszélsz?Az ukránok nincsenek annyira befosva,mint a gazdád,meg a kesztyűsbáb kormánya. Gondolod,hogy orbán kisbusza nem páncélos?Vagy hány testőrük van?Pl a kakadu testőrei évente félmillióba fájnak az adófizetőknek.Orbánnak meg a fenetudja hány testőre van. Ezek fosnak igazából a legjobban, diktatúrában így megy ez
Németh István
@csipetke: EJNYE-BEJNYE az ukránoknak legalább is a vezetőknek mind biztonságosabb járgánya van mint akár a mi miniszterelnökünknek! Csak mondom a gyurcsánynak a páncélozott merciéjét egy ismerősöm vette meg 12 évvel ezelőtt! Gondolhatod, hogy azóta újítottak rajta nem keveset! Csipike ha kérdezel válaszolok, de lehetőleg ne szemétkedj! ÉS MÉG EGY az Orbánnak és a kormányának te és minden moslék ellenséges ellenzék csak köszönhet, a sok seggnyalástól ha hagynák a kormányék már teljesen elvékonyodnának!!A zselenickij egy nagy barom azzal nincs tisztában, hogy nem önálló ország Ukrajna nincsenek hivatalosan elismert határai, nincs önálló alkotmánya, nincs ratifikálva mint állam! Mit gondolsz miért mondja az eu, hogy "át kell dolgozni az alkotmány" azért mert ami van az az orosz alkotmány! Na az okításból ennyi elég!!! Az írogató eszetlenek, sajnos nagyon buták, de meggyőződésem, hogy az alapvető ismereteket sem képesek a felfogókájuk hiánya miatt hasznositani!
almalibre
@Borsó: Tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak tetteted? Azt gondolod, hogy magyar lőszert kizárólagosan csak magyar piacra gyártanak?
drrotf
Ahogy Orbán mondta, ezek szerint az ukránoknak nem , csak az oroszoknak szállítottunk fegyvert!Erről viszont Viktorunk hallgatott!
Borsó
@almalibre: Én azt nem értem, hogy te mit nem értesz. Szóval Magyarország gyártott a hadserege részére lőszert, ugyanis ebben az országban kizárólag katonai felhasználásra mehet, civilekhez nem. Ezt a lőszer aztán eladható, de nem szabadon, bárkinek. Így tehát valakinek ebben a kurva országban tudnia KELL, hogyan került bérgyilkosokhoz. Neked mi nem világos ebben a történetben?
almalibre
@Borsó: Egy gyár, ami bármit gyárt, próbál hasznot is termelni. Ha a magyar lőszergyár csak magyar piacra gyártana, akkor éhendöglene. Nyílván külföldi piacra is szállít, ahol viszont nem érvényesek a magyar értékesítési szabályok. Tudom, hogy jól hangzik ez magyar bérgyilkos mese, de elég alaptalan…

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.