2021. szeptember 22-én mintegy 20 lövést adtak le egy személygépjárműre Kijev közelében, az autóban Volodimir Zelenszkij ukrán államfő főtanácsadója, Szerhij Sefir utazott – számol be róla az Alfahír.

Magyar lőszerrel lőttek rá az ukrán elnök tanácsadójára – Pintér és a BM nem mond semmit
Kép: YouTube

Összesen 12 golyó találta el az autót, ezek közül három okozott sérülést a hivatali sofőrnek.

Az esetet követően Jevhenyij Jenyin belügyminiszter-helyettes azt mondta a sajtónak, hogy

magyar gyártmányú, 7,62 kaliberű lőszerrel lőttek rá a hivatali autóra, és vizsgálni fogják, hogyan kerültek azok az országba.

Demeter Márta országgyűlési képviselő két alkalommal is kérdéseket tett fel Pintér Sándor belügyminiszternek, ugyanakkor a minisztérium mindkét alkalommal azzal utasította vissza a válaszadást, hogy

a Belügyminisztérium sajtóhíreket nem kommentál.

Tette mindezt annak ellenére, hogy nyilvános kormányzati kommunikációról van szó, továbbá a kérdések olyan konkrétumokra irányultak, melyekre a forrástól függetlenül is érdemi válasz adható.

Az orosz-ukrán háború árnyékában az Alfahír újabb próbát tett a belügynél, kíváncsiak voltak például arra, hogy végül felvették-e a kapcsolatot egymással az ukrán és magyar hatóságok, zajlik-e vizsgálat vagy nyomozás Magyarországon, továbbá ha igen, van-e már bármilyen kézzelfogható, és nyilvánosságra hozható eredménye az esetleges vizsgálatoknak.

A Belügyminisztérium válaszára hiába vártak

- tette hozzá a lap.

Forrás: Alfahír
Címlapkép: YouTube

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@Libbantölő: Ez is bizonyítja, hogy a kolostormalac és bandája már akkor "elébe akart menni" Putyler elvárásának...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Libbantölő
@Horizont: nézd már meg a dátumot te tetves féreg! A beledből fogok kolbászt csinálni a kutyáknak te bolsevik geciállat!
csak úgy....
a végén még kiderül,hogy a magyar kormány terroristáknak adott el fegyvert..
-és a belügyminiszter csendes, újra csendes.
Qqberci
@Libbantölő: Ez is bizonyítja, hogy a kolostormalac és bandája már akkor "elébe akart menni" Putyler elvárásának...
Pálinkás Pál
@Libbantölő: éld ki magad fostos...közeleg a kötél...
magyar1
2021-ben? Elég szarul tudott célozni mert a lövések végig az ülés szélét találták el. Egy talán a lábát.
Béla333
"Nem engedélyezzük halált okozó fegyverek átszállítását Magyarország területén"
kormany.hu/hirek/szijjarto-peter-nem-engedelyezzuk-halalt-okozo-fegyverek-atszallitasat-magyarorszag-teruleten

A lényeg mindig a részletekben van! Nem engedélyezik az átszállítást, de ha a lőszer magyar gyártmányú...??!!!
magyar1
@csak úgy...: Na a múlt évben még nem volt háború.
csak úgy....
@magyar1: éppen azért! bérgyilkosok magyar fegyverrel...,csak gondold át bátran a dolgot.
Nyírfa
És ennek miért nem volt visszhangja?
A történés a magyar-orosz összenövésben különösen súlyos kérdést vet fel, úgymint a magyar kormány politikai gyilkossági kísérletben való érintettsége.
Eddig is tudtuk, hogy Orbánék nem riadnak vissza az ellenfél, a vetélytárs likvidálásától, de a lövöldözés nem a magyar autópályán , egy osztrák aggastyán által esett meg, így kivizsgálása nemzetközi érdek.
Egyszerűen nem értem, hogy miért nem erről cikkeznek hónapok óta a legnagyobb sajtóorgánumok.
Néro
No papagáj Pitike mi a húúúúgy is van ez? Vétó Vityád elintézte NATO vétóilag , hogy le lehessen rohanni Ukrajnát ti meg már szeptemberben beszálltatok az ukránok ellen. Vagy azt se tudjátok merre vannak a golyóitok. Xar lények vagytok ti mind.
Bééékemenetelni menjetek Világosra ott kell letenni a fegyvert a muszka seregek előtt. Takarodjatok el 48-tól meg 56-tól is.
Semmi közötök hozza. Ajánlanám november 7-et helyette. A sok komcsitok jól érezné magát a díszszemlén.
kereső
@Béla333: Nem, nem engedélyezi a kormány az" átszállitást." Mi magunk adunk a terroristáknak fegyvert, lőszert, támogatást.
Tényleg van-e még lejjebb???
Yoda69
hoppa, orbanek loszerrel latjak el a ruszki terroristakat?
Béla333
@Csizmás Kond: 11.39
Nem! Az egy lőszer méret. Amit éppen a Kalasnyikov is használ...
Csizmás Kond
@Béla333: ...és amit a világ hetven százaléka gyárt és kereskedik vele.
bocsi
Mennyi buta ember van itt?! A hír TAVALY SZEPTEMBERI!!!-MÉG NEM VOLT HÁBORÚ!!! bÁRKI KICSEMPÉSZHETTE A LŐSZEREKET AKKOR MÉG!!! 2021. szeptember 22-én mintegy 20 lövést adtak le egy személygépjárműre Kijev közelében, az autóban Volodimir Zelenszkij ukrán államfő főtanácsadója, Szerhij Sefir utazott – számol be róla az Alfahír.
simmering73
@Csizmás Kond: Megint kötözködsz és hülyeségeket beszélsz. Gondolod nem nézték meg a töltényhüvelyt, hogy hol készült, csak ráfogták a nyuszira?
hu.wikipedia.org/wiki/Hüvelyfenékbélyeg
csak úgy....
@bocsi: bárki? szerinted bárki hozzájuthat magyarországon katonai löszerhez?
Csizmás Kond
@simmering73: de megnézték és az hogy hol gyártották mennyiben irányadó hogy ki használja ?...ukrajnában leginkjább külföldi fegyvereket használnak és akkor most minden franciát, németet, amerikait, lengyelt, angolt ki kell írtani ?
izéke
@Horizont: nem halt meg az illető,vagyis emberi élet kioltására nem volt alkalmas a lövedék,tehát mehet :DDD
Eladott Ország
@bocsi: ma, 11:55 ♦ Bocsi. 253/2004. (VIII. 31.) Korm. rendelet a fegyverekről és lőszerekről olvasd el...
simmering73
@Csizmás Kond: A cikk arról szól, hogy magyar lőszerrel lőttek rá, nem arról, hogy ki lőtt. Azt vizsgálják, hogy került oda magyar lőszer. Olvasd el megint a cikket.
csak úgy....
@simmering73: ez a csizmás egy curvára nehéz eset!
nezelodo
@simmering73: ma 12:10. Ne csak olvassa, értelmezze, és ne zagyváljon. Ettől még kérdés, ki adta el nekik!? Vagy feltámadt a Donászi, és nekik is szállított, mint egykor a Makón gyártott Kalasnyikovokat a horvátoknak?
bocsi
@Eladott Ország: Gondolom nem csak magunknak, hanem a natonak is gyártunk lőszert!-innentől bármelyik nato tagországból odakerülhetett!
bocsi
Gondolom nem csak magunknak, hanem a natonak is gyártunk lőszert!-innentől bármelyik nato tagországból odakerülhetett!
Baker
Gyurcsány a hibás! Meg Brüsszel és Soros.
almalibre
Ha valaki egy Hummerrel megy bankot rabolni, kérdőre fogják vonni az amcsi elnököt?
dr. prédikátor
@Csizmás Kond: ROMÁN BOZGOR !!! TE HÜLYE VAGY EHHEZ. NE UGASS BELE!!!
Eladott Ország
@bocsi: ma, 12:36 ♦ És a NATO csapatok lőhettek, ebből az az okfejtés is kijöhet, vagy útközben elhagyták a lőszert, így az oroszok is lőhettek vele. A belügyminisztérium meg hallgat mint a sír, illetve jelszó: sírig tartsd a pofád. A fidesz banda egyébként a szarelkenésben kíváló, nincs az a menyiségű szar amit ne tudnának másokra kenni! De a kisded játéknak egyszer vége lesz! Orbán cigány bandájának már nincs becsülete a NATO-ban. Mint ismeretes korábban két orosz fegyverkereskedőt csaltak tőrbe Magyarországon amerikai ügynökök, de Orbán-maffiaállama, Moszkvának adta őket, и так далее...
Borsó
@almalibre: A lőszer nem autó, ugye? Autót bárki bárhol vehet, speciális lőszerhez már picikét nehezebb hozzájutni, pláne Magyarországon. Esetleg gondold át, hogy mennyi papír kell egy autó megvételéhez, és mennyi ahhoz, hogy katonai lőszert kaphass. Így már más a sztori? A maffiaállam gyorsabban kezdett ölni, mint gondoltuk. Eddig azt hittük, hogy “csak” lopnak, csak uszítanak, csak romba döntik az országot, csak a többi diktátor seggét nyalják. De nem, terrorizmusban is benne van a mocskos kezük.
Tehenész
@Libbantölő: Az intelligencia tető foka. Ezek vagytok ti, egy értelmes mondatot ugye nehéz leírni ?
Tehenész
@almalibre: Gondolom ugyanazok az értékesítés feltételei is. Gondolkodni sem árt néha, mielőtt leírunk valamit.
Nyírfa
Félelmetes, hogy mi mindenről nem tudunk, illetve nem akarunk tudni, pedig szivárognak a hírek, és olyan információk is a tudomásunkra jutnak, amik elől legszívesebben befognánk a fülünket.
Néhány média cikkezett az országon átsétáló terroristákról, akik a menekülthullámmal érkeztek, és a titkosszolgálat úgy tett, mintha nem tudna róluk. Tudtuk, ki lakik Orbán mellett a Cinege utcában, és a börtön elől menekülő Gruevszkit a magyar hatóságok segítették a szökésben, egyenesen Budapest Belvárosába.
Most, hogy @Eladott Ország: említette az orosz fegyverkereskedőket, és a tény, hogy Orbán hazaküldte az azeri baltásat, plusz mellé tesszük a letelepedési kötvény-ügyletet, úgy áll össze a kép Orbán - és a kormány - hazárdjátékáról, amiről soha többé nem tehetjük meg, hogy nem veszünk tudomást.
Jó lenne egyszer s mindenkorra felgöngyölíteni ezt a hálózatot, mert Orbán ebben csak egy sakkfigura. Bár, én ezért a játékért életfogytiglant szabnék ki.
almalibre
@Borsó: @Tehenész: A lőszer is csak egy termék, aztán áru lesz belőle, amit adnak vesznek, országon belűl és kívűl is (igaz, kicsit nehezebben). Tehát magyar lőszerrel nem csak “Orbán magyar bérgyilkosai” dolgozhatnak – mint, ahogy ti oly bölcsen gondoljátok…
Libbantölő
@Tehenész: mondja ezt egy faszkalap, vidéki tehénbaszó seggparaszt.
CsipkeRózsa
@bocsi: 11:55

Háború még nem volt, de az előmunkája elkezdődhetett, különben is haragudtunk az ukrán nyelvtörvény miatt is.
Tehenész
@Libbantölő: Majomember húzz vissza a sötét barlangodba. A vidéki embert ne vedd a mocskos szádra, nálad bármelyikük intelligensebb.
Rockxy
a nulladik világháboruban is már magyar kőbaltával dobálództak.
mn50231
"Ha támadás éri, a NATO megvéd pár a semleges országot – mutatjuk kiket"

Egy kicsellózott mondatot nem tudtok helyesen megfogalmazni és leírni! És még ti akarjátok megmondani a "tutit" a népnek? A választások után sem a Dohány utcai zsinagóga lesz a parlament.
magyar1
@csak úgy...: Akinek fegyverhasználati engedélye van - igen.
Borsó
@almalibre: Te csak tetteted a hülyét, hogy ne kelljen beismerned a tévedést, ugye? Tehát ha Magyarországon vettél katonai lőszert, akkor igenis be kellett hozzá mutatnod valami papírt, hogy kinek-minek kell. Vagy ha ebben az országban csak úgy, random bérgyilkosoknak árulják, akkor az talán még rosszabb. Mindkét eset súlyos, és azonnali kormányváltást kíván.
Németh István
Na most ezek a főganajok páncélozott autóban lődörögnek! Akik rálőttek pontosan tudták, hogy milyen golyóbissal kell (szabad) lőniük. hogy csak külsérelmi nyomot hagyjon! A közvéleményt ezzel is kiválóan fel lehet "izgatni" félre lehet hangolni! Ha ki akarták volna lőni, akkor azt nem kell vagy húsz lövéssel cicomázni, hanem egy, hangsúlyozom EGY lövés elég! Ez egy megjátszott kabaré volt, ezt a bohóc-humorista, színész kormány vidáman és hitelt érdemlően tudja produkálni! - tessenek utána nézni kikből áll a kormány >> mert "színház az egész világ!" ők már megvalósították! Az állampolgárok kinyírásával egyidejűleg bizonyítva a dilettáns magas szintű hozzáértésüket az önös vagyoni haszonszerzés fortélyainak!
Németh István
Ami a lényeg, hogy aki volt katona az tudja, hogy miféle lőszerek vannak! A vadászboltban nem árulnak mindenfélét! De érdekesség képpen elmondom, hogy házilag is készítenek sokat, adott esetben többet tudó lövedéket - brenekét, stb. - DE nem ez a lényeg a katonaságnál nem nagyon kell papírozni a lőszer elszámolással főképpen nem éles helyzetben! Persze speciális lőszerek kiadmányozása az más, azzal el kell, vagy legalábbis el szokás számolni! DE abból a fajtából ami ide kellett volna, nem szoktak sorozatlövésre kiadni lőszert! Ha meg a cél egyértelmű a >> kinyírás >> most színjáték, hangulat felmérés volt!!!
Ponyemáj! nye-ponyemáj? Nyetu ócsen harasó? Draszt-vútye, fasiszti!
Németh István
Most jut eszembe! A magyar lőszerek kiváló minőségűek! Vannak olyanok is amelyek speciális céllal készülnek, persze az ilyenek nem újdonságok, mert más országokban is lekoppintják ezeket, mégpedig nem is egyedi, hanem sorozat gyártásilag is! Persze mi is koppintunk.mert miért ne! A lőszerek jelzésére vonatkozóan - mert ugye tudjátok ezeken van jel is >> semmi pillanat alatt olyan jelzést kanyarítanak oda amilyet akarnak - még az anyagminőség sem gond!! A hüvelyek ugyan nem szoktak a golóbissal együtt menni - ennek okán a mag származásának megállapítása azért fenemód nehézkesebb! Sőt!! Minden lehet, pl. valami Western Vincseszter-ből származik a bölénylövő golóbis!
Németh István
Most jut eszembe az ukránok a gyáli piacon vették a lőszert!? persze lehet hogy a moszkvai árbaton, ki tudja, a nyomozó kutya majd kitalálja - bocs megszimatolja! Hogy micsoda aljasság lakózik a hírmédiákban!? megdöbbentő, ezzel tényleg háborút lehet uszítani!
AZT kéne kitalálni, hogy a sorost hogyan kéne néhány mesterlövész útján valami jófajta dum-dum golóbissal megajándékozni! Azért ebben a Putyin is nagyon hibás!! Már évekkel ezelőtt nem kívánatosnak nyilvánította ezt a moslék embernek nem mondható mocskos rohadt zsidót aki még véletlenül sem magyar, hanem egy moslék izraelita; ide-oda vándorló, szélhámos, elmebeteg, korcs, stb - ganaj!
kereső
@Nyírfa: tegnap 16:00 Orosz baltás: gurult a hétmillió dollár az MKB-ba. Az orosz beruházási IIB (kém)bank, meg adott 90 millió eurot az MVM-nek "energiarendszerek korszerűsitésére"- gondolom paks2. Amit már vissza is fizettünk?!!(állitólag).Hogy a pénz mire ment, azt szerintem varga miska kockás papirja sem tudja.
csipetke
@Németh István: 09:20 Annak a humoristának,színésznek Zelenszijnek ugyanolyan jogi diplomája van, mint a gazdádnak,orbánnak,csak Zelenszkijnek még megvan a gerince,és szeretik a világban,viszont a gazdádat utálják mindenfelé,amerre csak megfordult. Ja persze,a hazai birkái szeretik, de orbánnak csak azért van szüksége rájuk,hogy újra megválasszák, mert amúgy pont leszarja őket, de meg is érdemlitek
csipetke
@Németh István: Ja,és milyen páncélozott autóról beszélsz?Az ukránok nincsenek annyira befosva,mint a gazdád,meg a kesztyűsbáb kormánya. Gondolod,hogy orbán kisbusza nem páncélos?Vagy hány testőrük van?Pl a kakadu testőrei évente félmillióba fájnak az adófizetőknek.Orbánnak meg a fenetudja hány testőre van. Ezek fosnak igazából a legjobban, diktatúrában így megy ez
Németh István
@csipetke: EJNYE-BEJNYE az ukránoknak legalább is a vezetőknek mind biztonságosabb járgánya van mint akár a mi miniszterelnökünknek! Csak mondom a gyurcsánynak a páncélozott merciéjét egy ismerősöm vette meg 12 évvel ezelőtt! Gondolhatod, hogy azóta újítottak rajta nem keveset! Csipike ha kérdezel válaszolok, de lehetőleg ne szemétkedj! ÉS MÉG EGY az Orbánnak és a kormányának te és minden moslék ellenséges ellenzék csak köszönhet, a sok seggnyalástól ha hagynák a kormányék már teljesen elvékonyodnának!!A zselenickij egy nagy barom azzal nincs tisztában, hogy nem önálló ország Ukrajna nincsenek hivatalosan elismert határai, nincs önálló alkotmánya, nincs ratifikálva mint állam! Mit gondolsz miért mondja az eu, hogy "át kell dolgozni az alkotmány" azért mert ami van az az orosz alkotmány! Na az okításból ennyi elég!!! Az írogató eszetlenek, sajnos nagyon buták, de meggyőződésem, hogy az alapvető ismereteket sem képesek a felfogókájuk hiánya miatt hasznositani!
almalibre
@Borsó: Tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak tetteted? Azt gondolod, hogy magyar lőszert kizárólagosan csak magyar piacra gyártanak?
drrotf
Ahogy Orbán mondta, ezek szerint az ukránoknak nem , csak az oroszoknak szállítottunk fegyvert!Erről viszont Viktorunk hallgatott!
Borsó
@almalibre: Én azt nem értem, hogy te mit nem értesz. Szóval Magyarország gyártott a hadserege részére lőszert, ugyanis ebben az országban kizárólag katonai felhasználásra mehet, civilekhez nem. Ezt a lőszer aztán eladható, de nem szabadon, bárkinek. Így tehát valakinek ebben a kurva országban tudnia KELL, hogyan került bérgyilkosokhoz. Neked mi nem világos ebben a történetben?
almalibre
@Borsó: Egy gyár, ami bármit gyárt, próbál hasznot is termelni. Ha a magyar lőszergyár csak magyar piacra gyártana, akkor éhendöglene. Nyílván külföldi piacra is szállít, ahol viszont nem érvényesek a magyar értékesítési szabályok. Tudom, hogy jól hangzik ez magyar bérgyilkos mese, de elég alaptalan…

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.