Több millió forint értékben lőtt ki trófeás szarvasbikákat az öt férfi, akik között volt hivatásos vadász és egy önkormányzati vezető is.

Az Ügyészség közleménye szerint a Marcali Járási Ügyészség orvvadászat bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az öt férfival szemben, akik gímszarvas bikák jogosulatlan elejtésével okoztak jelentős kárt Marcali környéki vadásztársaságoknak.

A vádlottak 2020 augusztusában és szeptemberében Marcali környékén, számukra idegen vadászterületnek minősülő helyszíneken vadásztak. Itt három darab –egyenként 1 millió forint vadgazdálkodási értékű – gímszarvas bikát ejtettek el, ráadásul úgy, hogy az egyik állat kilövése vadászati tilalom idejére esett.

Tovább súlyosbítja az ügyet,

hogy az elejtett gím bikák egyikére a vadak megfigyelését szolgáló GPS jeladó volt felhelyezve, amit az egyik férfi az állat kilövése után széttört és egy patakba dobott, ezáltal további 900.000 forint kárt okozott a vadásztársaságnak.

A férfiak a gímszarvas bikák trófeáit egyik társuk lakóhelyére vitték, aki a trófeákat kikészítette, majd később eljuttatta a vadat elejtő vádlottnak.

A hivatásos vadásznak korábbi vadászattal kapcsolatos visszaélések miatt is felelnie kell.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában az önkormányzati vezetővel és hivatásos vadász társával szemben végrehajtandó, míg a másik három férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Forrás: ugyeszeseg.hu
Fotó: ugyeszseg.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Hogy vásárolhat valaki vadászfegyvert ha egyetlen vadásztársulatnak sem tagja ?
Qqberci
És TömjénZsótival mi lesz? Vagy a svéd házirénszarvas nem számít?...
Qqberci
@szaboria1: És ezt a svédek is tudják? Mintha mostanában nem járna arra :-)))...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.