Az egyesült ellenzék párjai szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatemelése a Fidesz-kormány "összeomló gazdaságpolitikájának" újabb következménye.

Ellenzék: az emberekkel fizettetik meg a kormány összeomló gazdaságpolitikáját

Fotó: Pixabay

A DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom kedden közleményben reagált arra, hogy a jegybank száz bázisponttal emelte az alapkamatot.

A pártok megítélése szerint a monetáris tanács "a rekordtempóban növekvő" infláció miatt döntött az emelésről, "a drámai ütemben növekvő árak láttán idén már harmadszor".

Azt írták: az infláció, az áremelkedés és az ingatag lábakon álló forint is annak az eredménye, hogy a Fidesz képtelen hatékonyan fellépni a magyar gazdaság érdekében.

"Április 3-án ezért is kell kormányt váltanunk, hogy megfékezhessük az árdrágulást, az infláció ugyanis a szegények adója" – írták. Úgy fogalmaztak, a kormányváltást követően az új kormány feladata lesz, hogy előkészítse a stabil és erős euró bevezetését, és megszabadítsa a magyar családokat a folyamatos drágulás hatásaitól.

Forrás: mti.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Egyszer ráfizettünk, hogy elherdálja a pénzt, most ráfizetünk, hogy visszapótolja azt. Dupla vagy semmi!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Én nem látom azt a nagy összeomlást.
CsipkeRózsa
@Németh István: Erre a szemét, tolvaj kormányra írom.
Giovanni Alba
@CsipkeRózsa: ma, 18:32
Hagyd, most voltak vacsi-val a szemészeten, a szebb jövő elfedi tekintetük elől a zord valót. A pénzeső -szerintük- immár örökkétig tart, a többször módosított gránitszilárdságú államigazgatási szakdolgozat olyan védőernyő, mely alatt a doktorminiszterelnökúr minden veteménye szárba szökken, virágzik, már a középtávú beruházások is (stadionok, kisvasút stb.) termőre fordultak, csak úgy dől a lé a bankjegynyomdából.
Te infációt látsz (meg én is), ők azt, hogy egyre több a pénzük, és igaz, hogy az az egyre több egyre kevesebbet ér, de legalább nem gyűrűzött be a szörnyűséges genderideológia, így István István marad, nem pedig Stefánia, és vacsi is az, aki.
Egyébként eme zseniális bejegyzésről: Én nem látom azt a nagy összeomlást. Eszembe jutott egy vicc: -Tedd fel Józsi a szemüveged, már a padot nyalod!
Meg az Erik, a vikingből az Atlantiszos rész: Nem süllyedünk, nem, nem süllyedük. (A királylát taktikai kendője is jó volt)
Giovanni Alba
@Giovanni Alba: ma, 18:54
Miért nem lehet a hozzászólást javítani? Ha lehetne, akkor nem menne ki olyan, hogy királylát, királylány helyett.
Az elírás oka a figyelmetlenségen kívül a film, mert ott az ment, hogy: Van rajtam kendő, most nem látsz, nincs kendő, most látsz.
ómió
Tényleg! Ez az "összeomló gazdaságpolitika" úgy "fizettet meg az emberekkel" mindent, hogy már nincs is olyan társadalmi szegmens, akit ez a "gonosz kormány" ne támogatna! Bárcsak anno Böszme efftárs is így "fizettetett volna" és ne népzsebeléssel!
simmering73
Ujabb horror áremelés a sertéshús 37% után. Erzsébetkenyér 26% (300-ról 380-ra), gomba 30% (1000-ről 1300-ra) Auchan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.