Verekedőket választottak szét, körözött személyeket fogtak el, fújatták a szondát a járművezetőkkel: komplex ellenőrzést tartott a rendőrség a társszervekkel március utolsó szombat éjjelén Budapest belvárosában.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint március 26-án éjszaka komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott a BRFK a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Belváros-Lipótváros Ipari és Kereskedelmi Osztály, a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület munkatársaival a főváros V., VI. és VII. kerületében.

Razziáztak a rendőrök a hétvégén a pesti belvárosban, több embert elkaptak – videó

Fotó: police.hu/Bazánth Ivola

Az akcióban a kábítószeres bűncselekmények elkövetőinek felderítése mellett a lopások, garázda jellegű, valamint prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzését is végezték, de az ittas, illetve bódult állapotban közlekedő járművezetőkre és a szabálytalan közlekedőkre is figyeltek a szórakozóhelyek ellenőrzése mellett.

"Az éjszaka során a rendőrök 840 embert és 533 autót ellenőriztek, alkoholszondát pedig 187 esetben alkalmaztak, ami öt esetben pozitív eredményt mutatott.

Kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt tíz, ittas járművezetés miatt három, garázdaság és más bűncselekmény gyanúja miatt három embert fogtak el. Fennakadt a rendőrök hálóján két körözött személy is. Egyiket kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetése miatt, a másikat pedig azért keresték, mert nem vonult be a büntetés-végrehajtási intézetbe jogerős büntetésének letöltésére.

Előállítottak két embert kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény gyanúja miatt és egy jogosítvány nélkül közlekedő sofőrt, biztonsági intézkedés keretében pedig mentőt hívtak egy sérült ellátására.

Kisebb közlekedési szabálysértések miatt négy, köztisztasági szabálysértés és közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt egy-egy feljelentés készült.

Tíz közigazgatási bírságot szabtak ki: ittas vezetés, behajtási tilalom megsértése, valamint biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. Helyszíni bírságot 16 esetben alkalmaztak"

- olvasható a közleményben.

A rendőrségi kommüniké szerint a razzián részt vett Ficsor Karolina alezredes, a VII. Kerületi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője is. Ők a VII. kerületi Nyár utcában 21 óra 30 perc körül figyeltek fel két emberre, akik a földön verekedtek. A férfiakat szétválasztották, majd igazoltatták őket. A verekedést az indította el a két férfi között, hogy a közös italozásuk folyamán az egyik a másikat paprikaspray-vel lefújta, és pénzt követelt tőle. Az agresszív férfi ellen rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A közlemény szerint ilyesfajta komplex ellenőrzésre a következő hónapokban is számíthatnak a fővárosiak.

Forrás: police.hu
Fotó: police.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Azokban a kerületekben - és máshol is -, másnaponta kellene ugyanezt csinálni, nemcsak a választások előtti héten...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.