A nemzetközi sajtó is beszámolt Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP újabb választási győzelméről.

Több külföldi lap is beszámolt a magyar választás eredményéről, a 24.hu szemléje szerint a BBC arról írt, hogy a "nacionalista" Orbán Viktor a győzelmi beszédében "ellenfélnek" nevezte Volodimir Zelenszkij ukrán államfőt.

Külföldi sajtó: Orbán győzelmi beszédében ellenfélnek nevezte Zelenszkijt

Győztünk tábla a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án

Fotó, címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar miniszterelnök akkor nevezte meg Zelenszkijt, mikor arról beszélt győzelmi beszédében, hogy most kellett a legnagyobb túlerővel megküzdenie. A "brüsszeli bürokratákat" is felemlegette, mint ahogy a nemzetközi mainstream média is előkerült, és a végén Zelenszkij elnök is. A cikk szerint a BBC arra is kitért az anyagában, hogy Orbán Viktor már korábban "átírta az alkotmányt és a Fidesz-KDNP előnyére változtatta a választási rendszert."

A The Guardian is bemutatta olvasóinak, hogy ismételten a Fidesz nyert Magyarországon, ők az ezzel foglalkozó anyagukban ugyancsak azt emelték még ki, hogy Orbán a beszédében "odaszúrt" egyet Zelenszkijnek, ráadásul Orbán, miután kimondta az ukrán elnök nevét, még el is nevette magát.

A CNN szerint a választási kampányt "Moszkva ukrajnai inváziója uralta, emiatt pedig Orbán Putyinnal való kapcsolata" is jobban a figyelem középpontjába került. A CNN is kiemelte, hogy a magyar miniszterelnök a beszédében Zelenszkij ukrán elnököt úgy emlegette, mint egyik "ellenfelét", akit a kampány során le kellett győznie. 

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) a cikkében megemlítette, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter elismerte ugyan a vereséget, ám a körülményeket antidemokratikusnak minősítette a pénzügyek és a médiaháttér miatt. A lap azt is megjegyezte, hogy a szélsőjobbos Mi Hazánk is bekerülhet a Parlamentbe, de kitért a külhoni magyarok és a külföldön élő, de magyar lakcímmel rendelkezők szavazási módjai közötti eltérésre is.

Forrás: 24.hu, faz.net

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pági
@Shikari: így beszél az agymosottak mintapeldánya.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Azért olvaslak téged, de te rosszul tájékoztatsz! Lehet, hogy nem én vagyok a butább.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...ez nem butaság hanem ...nemakarás...ha velem tudsz tárgyalni akkor kell legyen lehetőséged különböző dolgok lehívására, olvasására, tájékozódásra...nem az a tuti amit én vagy akárki mond hanem az amit leközölnek hivatalosan... ...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Ne oktass! Szeretem a saját magam gondolatait elfogadni, nem a te értelmezésedet.

Ölik a gyerekeket, felnőtteket, nyisd ki a szemed.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..nem oktatlak, és a szemem is nyitva, sőt mind a két szemem nem csak a bal...
Dr. Proktor
@Shikari: Akkor számold fel magad... :-)
ómió
@Pálinkás Pál: A bolsi patkánylyukatokban "fontátok"? "Bátor", mint a tetübandád!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.