A nemzetközi sajtó is beszámolt Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP újabb választási győzelméről.

Több külföldi lap is beszámolt a magyar választás eredményéről, a 24.hu szemléje szerint a BBC arról írt, hogy a "nacionalista" Orbán Viktor a győzelmi beszédében "ellenfélnek" nevezte Volodimir Zelenszkij ukrán államfőt.

Külföldi sajtó: Orbán győzelmi beszédében ellenfélnek nevezte Zelenszkijt

Győztünk tábla a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án

Fotó, címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar miniszterelnök akkor nevezte meg Zelenszkijt, mikor arról beszélt győzelmi beszédében, hogy most kellett a legnagyobb túlerővel megküzdenie. A "brüsszeli bürokratákat" is felemlegette, mint ahogy a nemzetközi mainstream média is előkerült, és a végén Zelenszkij elnök is. A cikk szerint a BBC arra is kitért az anyagában, hogy Orbán Viktor már korábban "átírta az alkotmányt és a Fidesz-KDNP előnyére változtatta a választási rendszert."

A The Guardian is bemutatta olvasóinak, hogy ismételten a Fidesz nyert Magyarországon, ők az ezzel foglalkozó anyagukban ugyancsak azt emelték még ki, hogy Orbán a beszédében "odaszúrt" egyet Zelenszkijnek, ráadásul Orbán, miután kimondta az ukrán elnök nevét, még el is nevette magát.

A CNN szerint a választási kampányt "Moszkva ukrajnai inváziója uralta, emiatt pedig Orbán Putyinnal való kapcsolata" is jobban a figyelem középpontjába került. A CNN is kiemelte, hogy a magyar miniszterelnök a beszédében Zelenszkij ukrán elnököt úgy emlegette, mint egyik "ellenfelét", akit a kampány során le kellett győznie. 

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) a cikkében megemlítette, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter elismerte ugyan a vereséget, ám a körülményeket antidemokratikusnak minősítette a pénzügyek és a médiaháttér miatt. A lap azt is megjegyezte, hogy a szélsőjobbos Mi Hazánk is bekerülhet a Parlamentbe, de kitért a külhoni magyarok és a külföldön élő, de magyar lakcímmel rendelkezők szavazási módjai közötti eltérésre is.

Forrás: 24.hu, faz.net

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pági
@Shikari: így beszél az agymosottak mintapeldánya.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
nem kell kifogásokat keresni...amíg a bűnöző cigányhordának, meg a félanalfabétáknak szavazati joguk van, addig csak az utcán lehet fordítani...ezt tudomásul kéne venni a tejbetök,ellenzéknek csúfolt sejthalmaznak..akik egy cigó ellenében egy másikat jelöltek...
csipetke
Nem kell ezen csodálkozni. A horda nem ellenzéknek tekinti,akik nem értenek velük egyet,hanem ellenségnek. Óriási csalódás ez a választás,mert nehéz elhinni,hogy ennyi vak-süket-és hülye é ebben az országban,akik nem látják-hallják,hogy mi folyik itt,és megfelel nekik,hogy orbán szegényházzá tette az országot,de a java csak most jön,a nagy megszorításokkal. Az árak az égben,a bérek nagyrésze,és a nyugdíjak a béka segge alatt
Pági
@Shikari: így beszél az agymosottak mintapeldánya.
ómió
A saját ellenzékével kokettálót minek kellett volna nevezze? Efftársilag az ilyet "barátnak" szokták hazudni?
ómió
@Pálinkás Pál: Mi történt, Pálesz efftárs!? Újabb "hiánygazdálkodásba" kezdtetek? Se kötél, se kandeláber, se brüsszeli tankok, se szavazatok a bolsi tetübandádra??? Marad a hazudozás? Még a patkánylyukadból is előbújhattál? Akkor, továbbra is "hozzátok az efftársi formát"?
Pálinkás Pál
@ómió: te nekem ugatsz szaros?...remélem ez az utcán fog eldőlni...
Namely
Nem hallottam a beszédet, de tegyük fel, hogy így volt.

Orbán Viktornak hogyan kellene neveznie egy olyan felelőtlen államfőt, aki vakon vezet egy országot, majd bele akarja sodorni a nyugati világot abba a konfliktusba, amelyik az ő felelőtlen politikája miatt robbant ki?
Az ilyen "elnök" ellensége minden józan, háborúellenes embernek.

UI: a BBC az többek között, amelyik visszavehetne egy kicsit. Ők elég messze vannak, nem ők szívják meg.
Dr. Proktor
@Shikari: Nagy szarban lennétek ha elhúznának! Dolgoznotok kellene, nem trollkodni az otthon melegéből...
Dr. Proktor
@Shikari: Fizetek jó sok adót, amiből téged eltartanak...
ómió
@Pálinkás Pál: Mit bugyborékolsz, bolsiék szarkupaca!? Túl mélyre merültél a bolsi latrinába, vagy csak most valóságiszonyod van?
Namely
Na most viszont már megnéztem, és azt mondta pontosan:
"ellenünk volt..., a nemzetközi fősodatú média, és a végén még az ukrán elnök is. Ennyi ellenfelünk egyszerre még sosem volt".
Tehát nem úgy mondta, ahogyan ők próbálják beállítani, miszerint "a "nacionalista" Orbán Viktor a győzelmi beszédében "ellenfélnek" nevezte Volodimir Zelenszkij ukrán államfőt".
Ahogyan ők állítják, úgy lehet érteni, hogy ő kiemelte, nevén nevezve hívta ellenfelének a pöcszongoristát.
Ezért nevezik a mainstream médiát fakenews-nak, lügenpresse-nek.
Nyírfa
Nagyon gusztustalan volt a Zelenszkijnek küldött üzenet, nemcsak tartalmában, nemcsak stílusában, nemcsak a végtelenül visszataszító , az üzenetet lezáró nevetésében. Orbán Viktor egy olyan államférfit támadott meg, akinek, egyrészt a nyomába nem léphet, másrészt, aki éppen tényleges harcban védelmezi és irányítja a hazáját.
Nincsenek szavak Orbán minősítéséhez. Úgy viselkedik mint egy suhanc, akit az utca nevel, s akiből csak az erőszak csinál " valakit".
Magyarország szégyene, hogy hatalmon lehet.
ómió
@Pálinkás Pál: Az a "hajó" most "ment el"! Észre se vetted? Vagy nincs mire?
Pálinkás Pál
@ómió: majd meglátod...a kötelet megfonták már...
CsipkeRózsa
Ez az ember teljesen elhülyült? Mégis harcolt, csak nem Zelenszkij mellett, hanem ellene.
division
@Pálinkás Pál: "félanalfabétáknak"
Inkább örülj, hogy te is szavazhattál:-)))
Azért ne aggódj, a szélsőjobb is bejutott.
csipetke
@KisTehen: 14:13 Én is vidéki vagyok,igaz,Pesthez közel, és itt nem arról van szó,hogy bárki lenézi a vidékieket,de kétségtelen,hogy vidéken több az aluliskolázott, és tetszik vagy sem,ezekből tevődik össze a fidesz szavazók nagyrésze. Ezt sok felmérés bizonyította. Őket a legkönnyebb megvenni két kiló krumplival,vagy bármivel,és mivel ennek a rétegnek nemigen telik kábeltévére, hát az orbán tévét nézik,ahol 0-24-ben megy az agymosás. A másik része az orbánhoz közelállók,akiknek anyagi érdekük fűződik ahhoz,hogy ez a siserehad minél tovább hatalomban maradjon.
Csizmás Kond
...akár kötélrevalónak is lehet nevezni azt a senkiházit aki a sját hírneve érdekében egy ország népét öleti halomra...remélem felkötik.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Persze, nem az a szemét, aki háborút indít, halomra öli az embereket, hanem az, aki elszenvedi a háború okozta halált, és az anyagi károkat.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...a bajok ott kezdődtek amikor a koma visszaütött...amúgy remélem felkötik a bohócot.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Mit értesz a visszaütött alatt? Nem ő kezdte a háborút, ne beszélj hülyeséget! Arra pedig kénytelen minden megtámadott visszaütni.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..hát azt hogy ezelőtt nyolc évvel basztatják a keleti régiókat, lövik, ölik, de arról senki nem szól egy szót sem...vagyis valakinek elege lett ebből is visszaütött..
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Ezt "jól" kitaláltad, de nem igaz.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..sajnos ilyent kitalálni nem lehet...de ha mégis az csak egy roggyant gyilkos elme tudja...és sajnos megtörtént tehát vannak ilyenek.
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Nem tudom, mit értesz, és kire érted a roggyant elmét?
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...próbálj tájékozódni...az ukrán háború 2014-ben kezdődött ...csak most ért oda hogy az orosz beleavatkozott...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Mármint ilyen rakétatámadások, menekülők tömegei, lerombolt épületek, halottak nagy száma, és ezt mind Zelenszkij okozta???
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...létezhetetlen hogy nem tudsz tájékozódni...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Azért olvaslak téged, de te rosszul tájékoztatsz! Lehet, hogy nem én vagyok a butább.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...ez nem butaság hanem ...nemakarás...ha velem tudsz tárgyalni akkor kell legyen lehetőséged különböző dolgok lehívására, olvasására, tájékozódásra...nem az a tuti amit én vagy akárki mond hanem az amit leközölnek hivatalosan... ...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Ne oktass! Szeretem a saját magam gondolatait elfogadni, nem a te értelmezésedet.

Ölik a gyerekeket, felnőtteket, nyisd ki a szemed.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..nem oktatlak, és a szemem is nyitva, sőt mind a két szemem nem csak a bal...
Dr. Proktor
@Shikari: Akkor számold fel magad... :-)
ómió
@Pálinkás Pál: A bolsi patkánylyukatokban "fontátok"? "Bátor", mint a tetübandád!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.