Orbán a beszédében azt állította, Zelenszkijjel is meg kellett küzdeniük. Az ukrán diplomácia szerint az elnöknek akad most épp fontosabb dolga is.

Az ukrán külügy reagált Orbán beszólására
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Facebookon tett közzé rövid közleményt Ukrajna külügyminisztériuma, melyben reagáltak a vasárnapi magyarországi választásokra, amit a Fidesz-KDNP kiütéssel nyert meg.

Az ötödik kormányának alakítására készülő Orbán Viktor az utóbbi hetekben többször is odaszólt az ukránoknak, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, Márki–Zay Pétert pedig azzal vádolta meg, hogy „lepaktált az ukránokkal”, és Magyarország egy esetleges kormányváltás esetén belép a háborúba. Ráadásként Orbán a vasárnapi győzelmi beszédébe is beleszőtte Ukrajna elnökét, Volodomir Zelenszkijt, mint ellenfelet, akivel meg kellett küzdeniük a kampány során.

Az ukrán külügy a közleményében azt írja, tiszteletben tartják a magyar emberek akaratát, akik Orbán Viktornak szavaztak bizalmat, neki azonban semmi oka nincs azt állítani, hogy ehhez meg kellett volna küzdenie Zelenszkijjel.

Mint írják, sem Ukrajna, sem Zelenszkij nem vett részt a magyarországi kampányban, az ukrán elnöknek egyébként is akad most fontosabb dolga, hiszen az oroszok épp megszállják az országát. Az ukrán külügy reményét fejezte ki, hogy Magyarország felülvizsgálja az Ukrajna megsegítésével kapcsolatos álláspontját és elítéli azokat a tetteket, amelyeket az orosz csapatok elkövettek az invázió során.

Az ukrán diplomácia szerint ha Ukrajna nincs biztonságban, Magyarország sincs biztonságban, ezért közös erőfeszítéseket kell tennie mindkét országnak az orosz agresszió megállításáért és a békéért.

Forrás: 24.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Orbánnak fingja nincs, hogy milyen az, amikor megszállni készülnek a hazáját...
És még hogy ő zavarta haza az oroszokat... Röhej!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Jogosan és tiszteletet megadva az Ukrán követség felszólalása. Nekik sokkal fontosabb , hogy az országukban ne orosz kormáby legyen... Zsirhájnak meg kussban kellene lenni... Ők védik hazájukat.
Zsirháj meg mindig harcol a démonjaival... Grazba vele!! Fenéket! Börtönbe vele.
verőce21
Az egész nemzetközi baloldali sajtó padlón van Orbán győzelmétől...!
Béla333
Orbánnak fingja nincs, hogy milyen az, amikor megszállni készülnek a hazáját...
És még hogy ő zavarta haza az oroszokat... Röhej!
Málna
Ahhoz képest, hogy más dolga van, meglepően sokat foglalkozott az ukrán elnök Orbánnal. És biztos csak véletlen, hogy közvetlenül a választások előtt nyilatkozott róla degradáló módon...
Nessy
@Béla333: Akik csak filmen látnak háborút, és annak a következményeit, ha gyerekként is nem élték át, a ruszki megszállással együtt, azok semmit nem értenek az egészből. Még pár hónap, és ott fog tartani a hívők serege, hogy az ukránok csak gazdasági migránsok.
nezelodo
Igaza is van az ukránnak, hogy nem akar barátkozni Orbánnal. Biztos tud arról, hogy az elmúlt harminc évben hogyan jártak az őt hatalomba segítő "barátai". Putyinnak pedig elkerülte a figyelmét a múltunk, hogy akivel mi szövetséget kötöttünk, rendre elbukott, velünk együtt.
Orbán orosz barátságát nyilván arra alapozza, hogy a tesói meglátogattak bennünket 1849-ben, 1945-ben, 1956-ban, és most bocsánatot kérve újra visszavárja őket, amiért a rendszerváltáskor kizavarta a hordát.
csipetke
@Béla333: 05:54 Szívesen tulajdonítja magának orbán,hogy ő paterolta innen ki az oroszokat, pedig azt Németh Miklós,és Horn Gyula intézte.
csipetke
Valaki majd egyszer kiadja orbán ostoba mondásait kötve-füzve. Ez is belekerülhet. A szerencsétlen Zelenszijnek pont arra volt most szabad vegyértéke,hogy a magyar választással szarakodjon. Az meg nyilvánvaló,hogy orbán putyin ölebe maradt, mert Európában az összes államfő keményen elítélte az orosz agressziót, kivéve orbánt,aki lapul,mint a sz@r a fűben. 12 éve volt,hogy tegyen valamit energia-ügyben,hogy ne függjünk annyira a ruszkiktól, de nemigen történt semmi ezügyben. Neki jó volt a zakkant putyin haversága
csak úgy....
@verőce21: 04:54 csak az átlagmagyarok butaságától vannap padlón és nem orbán gyözelmétöl! :) azért van némi különbség...
ómió
Szóval, a Maki efftársékkal folytatott "háttér-egyeztetését" már "el is felejtette", vagy csak simán lehazudná?
verőce21
A drága nyugati országok politikusai is hamarosan terveznek gratulálni Orbánnak, nemde?
Csak nem hagynák ki ezt a remek alkalmat...!
verőce21
@csak húgy...: (08:50) Te egy alternatív valóságban élsz...!
Már megint elcsented valamelyik ápolód okostelefonját...?
Aki Én
@verőce21: Hidd el, ők pontosan ismerik.
verőce21
@Aki Én: Mert Ők olyanok, mint a Butapestiek...?
Aki Én
@verőce21: Igen. Tájékozottak, racionálisak.
Aki Én
@verőce21: ...mint ahogy a háborúval, abba való belesodródással kapcsolatban is csak a fidesz és szektája megy szembe pár százmillió emberrel.
csipetke
@Kanji: 12:59 Ugyanmár! Pontosan ugyanazt tenné orbán,mint a kebelbarátja, az idióta háborúsbűnös,gyáva féreg puttyos,aki elbújt az atombunkerjében,és onnan küldi a vágóhídra a ruszki katonákat,hogy testvérnépet gyilkoljanak.
Szereti eljátszani orbán az utcai harcost,de kb annyira néz ki utcai harcosnak,mint egy 200 literes bojler, vagy egy marék molylepke.
nezelodo
@Kanji: ma 12:59. Hiszen egy illedelmes újságírói kérdésre sem tud válaszolni, hacsak nem adja le napokkal előtte, mire kíváncsiak az olvasóik, hogy az agytröszt kitaláljon valamilyen éretlen kamasz stílusú gúnyolódást válaszként.
Hogy kiálljon a "népéért"? Ő fog elpucolni elsőnek, ha ne adj' isten történne valami.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.