Orbán a beszédében azt állította, Zelenszkijjel is meg kellett küzdeniük. Az ukrán diplomácia szerint az elnöknek akad most épp fontosabb dolga is.

Az ukrán külügy reagált Orbán beszólására
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Facebookon tett közzé rövid közleményt Ukrajna külügyminisztériuma, melyben reagáltak a vasárnapi magyarországi választásokra, amit a Fidesz-KDNP kiütéssel nyert meg.

Az ötödik kormányának alakítására készülő Orbán Viktor az utóbbi hetekben többször is odaszólt az ukránoknak, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, Márki–Zay Pétert pedig azzal vádolta meg, hogy „lepaktált az ukránokkal”, és Magyarország egy esetleges kormányváltás esetén belép a háborúba. Ráadásként Orbán a vasárnapi győzelmi beszédébe is beleszőtte Ukrajna elnökét, Volodomir Zelenszkijt, mint ellenfelet, akivel meg kellett küzdeniük a kampány során.

Az ukrán külügy a közleményében azt írja, tiszteletben tartják a magyar emberek akaratát, akik Orbán Viktornak szavaztak bizalmat, neki azonban semmi oka nincs azt állítani, hogy ehhez meg kellett volna küzdenie Zelenszkijjel.

Mint írják, sem Ukrajna, sem Zelenszkij nem vett részt a magyarországi kampányban, az ukrán elnöknek egyébként is akad most fontosabb dolga, hiszen az oroszok épp megszállják az országát. Az ukrán külügy reményét fejezte ki, hogy Magyarország felülvizsgálja az Ukrajna megsegítésével kapcsolatos álláspontját és elítéli azokat a tetteket, amelyeket az orosz csapatok elkövettek az invázió során.

Az ukrán diplomácia szerint ha Ukrajna nincs biztonságban, Magyarország sincs biztonságban, ezért közös erőfeszítéseket kell tennie mindkét országnak az orosz agresszió megállításáért és a békéért.

Forrás: 24.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Orbánnak fingja nincs, hogy milyen az, amikor megszállni készülnek a hazáját...
És még hogy ő zavarta haza az oroszokat... Röhej!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@verőce21: Hidd el, ők pontosan ismerik.
verőce21
@Aki Én: Mert Ők olyanok, mint a Butapestiek...?
Aki Én
@verőce21: Igen. Tájékozottak, racionálisak.
Aki Én
@verőce21: ...mint ahogy a háborúval, abba való belesodródással kapcsolatban is csak a fidesz és szektája megy szembe pár százmillió emberrel.
csipetke
@Kanji: 12:59 Ugyanmár! Pontosan ugyanazt tenné orbán,mint a kebelbarátja, az idióta háborúsbűnös,gyáva féreg puttyos,aki elbújt az atombunkerjében,és onnan küldi a vágóhídra a ruszki katonákat,hogy testvérnépet gyilkoljanak.
Szereti eljátszani orbán az utcai harcost,de kb annyira néz ki utcai harcosnak,mint egy 200 literes bojler, vagy egy marék molylepke.
nezelodo
@Kanji: ma 12:59. Hiszen egy illedelmes újságírói kérdésre sem tud válaszolni, hacsak nem adja le napokkal előtte, mire kíváncsiak az olvasóik, hogy az agytröszt kitaláljon valamilyen éretlen kamasz stílusú gúnyolódást válaszként.
Hogy kiálljon a "népéért"? Ő fog elpucolni elsőnek, ha ne adj' isten történne valami.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.