Több pont járhat érte a felvételin.

Egy új kormányrendelet szerint egyetem előtt érdemesebb lehet katonai szolgálatba menni, mint nyelvvizsgázniMTI/Balogh Zoltán

A keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet alapján szeptembertől módosul a felvételi eljárásról szóló törvény – írja a telex.hu. E szerint többletpont jár azoknak, akik a felsőoktatás megkezdése előtt elmennek önkéntes, tartalékos katonának.

Egészen pontosan, az Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával megjelent rendelet szerint:

16 többletpont jár azoknak, akik hat hónapot töltenek el tartalékos katonaként alapkiképzésen,

32 pontot kapnak azok, akik a féléves szolgálat alatt a szakkiképzést is végrehajtják,

plusz 32 pont jár még azoknak, akik folytatólagosan újabb hat hónap szakkiképzést eltöltenek.

Így összesen 64 pontot lehet megszerezni.

Ehhez képest a felvi.hu adatai alapján nyelvtudásért maximálisan 40 többletpont szerezhető. B2 típusú, komplex államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványért 28 többletpont, míg C1 típusú komplex államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványért 40 többletpont jár.

Forrás: telex.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Na, vazze, erre van a megvilágosodás, ugye ? És ne higgye senki, hogy ennek a primitív tuskónak nem lesz több ötlete ! Az igazi kádereket külföldön képezik majd, a többi megy a töltelékbe ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csetere
@Toller Béla: Pontokat szereznek de nem használható tudást. Ki volt az az idióta, aki ezt kitalálta?!
bence
Majd csak ezután retteghet a sok agy mosott fideszre szavazó ! Mehetnek a fiaik , unokáik katonának ! Ez kellett nektek !
vacsi
@Toller Béla: Sajnos, ez ma már mindenütt így megy. Pl. Amerikában a sportolók kapnak extra lehetőséget egyetemre menni - függetlenül az észbeli képességeiktől. Aki ezt kitalálta, nem hiszem, hogy magánál volt! Aki a középiskolában nem szerezte meg az alapokat, az az egyetemen nem tud mire építeni. És vajon ki szeretne pl. egy ilyen orvos kése alá feküdni?!
szaboria1
Vettem a fáradságot megnéztem az idei 62 számú Magyar Közlönyt a katonaságra való buzdítást Orbán már 2021 szept. aláírta. Mily érdekes, hogy akkor még nem tették közre. Tuti ez is egy választási trükk volt, mert szerintem több fiatal nem szavazott volna rá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.