Több pont járhat érte a felvételin.

Egy új kormányrendelet szerint egyetem előtt érdemesebb lehet katonai szolgálatba menni, mint nyelvvizsgázniMTI/Balogh Zoltán

A keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet alapján szeptembertől módosul a felvételi eljárásról szóló törvény – írja a telex.hu. E szerint többletpont jár azoknak, akik a felsőoktatás megkezdése előtt elmennek önkéntes, tartalékos katonának.

Egészen pontosan, az Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával megjelent rendelet szerint:

16 többletpont jár azoknak, akik hat hónapot töltenek el tartalékos katonaként alapkiképzésen,

32 pontot kapnak azok, akik a féléves szolgálat alatt a szakkiképzést is végrehajtják,

plusz 32 pont jár még azoknak, akik folytatólagosan újabb hat hónap szakkiképzést eltöltenek.

Így összesen 64 pontot lehet megszerezni.

Ehhez képest a felvi.hu adatai alapján nyelvtudásért maximálisan 40 többletpont szerezhető. B2 típusú, komplex államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványért 28 többletpont, míg C1 típusú komplex államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványért 40 többletpont jár.

Forrás: telex.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Na, vazze, erre van a megvilágosodás, ugye ? És ne higgye senki, hogy ennek a primitív tuskónak nem lesz több ötlete ! Az igazi kádereket külföldön képezik majd, a többi megy a töltelékbe ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toller Béla
Na, vazze, erre van a megvilágosodás, ugye ? És ne higgye senki, hogy ennek a primitív tuskónak nem lesz több ötlete ! Az igazi kádereket külföldön képezik majd, a többi megy a töltelékbe ...
namihami
Na, most ismét megtudhattuk a Mi Vezénylőnktől, hogy mi az igazi, kiművelt ember alapvető prioritása.
Egy Európához tartozni akaró kis(!) nemzet idegennyelvtudása!?!?! Ugyan kérem! HARC, HARC és mégegyszer HARC. Hiszen mit lát és hall az Istenünktől? Ugyanezt. Jó állampolgár pedig csak akkor válik belőle, ha egy tökéletes kisklónná változtatható.
Tehát:. Nehogy azt hidd paraszt, hogy a tanulás a fontos, harcolj! Végy példát a Mi Vezérünk Nagy Barátjának népéről. Ott már belenevelték a népbe. Itt újra kell kezdeni.
Havanagi
Vasárnap óta minden rossz várható,remélem még a gyengeelméjű fidesz szavazók is felfogják majd milyen bűncselekményt követtek el a saját hazájuk ellen.
csak úgy....
most jó lenni katonának,mert viktornak verbúválnak... :)
Dr. örmester fog majd gyógyítani és tanítani,-szomorú kilátások.
Eladott Ország
A bűnöző román cigány ( többgenerációs migráns) és politikai prostituált bandája a trianoni határokat akarja viszaállítani?! József Attila: „ Sziszegve sem szolgálok aljas, nyomorító hatalmakat.”
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272978018_1275646972915207_8050753215711029903_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=UkwQrEDkhwcAX9XebSo&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=00_AT91yXPKzkY509wiClwbUITxvHdb7xEH6ncRWhQJjyr4Eg&oe=625344B9
Pági
Készülünk valamiféle háborúra? A sok féleszű most kezdheti félteni a fiát!
Eladott Ország
Megérdemeltük Mohácsot, Trianont, és azt is, ami még ezután jön. A kolostordisznó rendszere recseg-ropog. Magyarország gazdaságilag csődben van: külső források nélkül nem lesz talpra állás. Az Unió a választások „eredménye”? ellenére sem fog segíteni – a kolostordisznó kezéhez egy kanyit sem fognak adni, legfeljebb célzottan olyan magyar projekteket finanszíroznak, amiből orbán nem tud lopni. Európának a kolostordisznó kavics a cipőben. Magyarország gazdaságilag hatalmas bajban van, külföldről teljesen – politikailag, katonailag és mentálisan is – elszigetelődött. Belső erőforrásai nincsenek, az állam külső eladósodottsága fenntarthatatlan (rövid távú deviza kölcsöneit már régebben hosszú távúra transzferálta, további tartalékok már nincsenek), belföldön pedig inflációval és költségvetési összeomlással kell szembenéznie. Törleszthetetlen államadósság, félbe hagyott beruházások, a hivatalok (KSH, Állami Számvevőszék, ügyészségek, rendőrségek) hazudozásai. Teljes külpolitikai elszigetelődés, minden nemzetközi szervezetből való kiebrudalás, pária sors. Az idő már nem a kolostordisznónak dolgozik. A változás ideje kérdéses: függ a költségvetés válságától és az infláció dinamikájától. Csodák nincsenek.
kereső
"A baloldal a fiaink vérét akarja". - mondta orbán 2022. április 2.-án.
Eladott Ország
@Pági: ma, 11:26 ♦ Lesz aki vezeti majd a magyar nemzeti sereget. Orbán Gáspár, akit közpénzből angliában, nem kipcsakföldön több tízmillióért taníttattunk ki. Hiába a másság elleni kampány, Orbán Viktor fia Gáspár már korábban is egyértelmű jelzéseket tett orientációjára. Nem alig leplezett homoszexuális utalás volt korábban, hogy Orbán Gáspár szektája olyan izmos fiúkat keres hirdetésben, akik Jézus menyasszonyai szeretnének lenni. Azt írták: "Keresünk edzett, erős jellemű srácokat akik nem félnek Jézus menyasszonya lenni." Valószínűleg ezért tüntette el szem elől az apja a szerencsétlent. A hadseregbe kényszerítés pedig orbán ocsmány, bosszúálló természetének következménye, amit még saját családja ellen sem tud kordában tartani. Bár csak a nagyapja is meleg lett volna mindenki jobban jár.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/238260629_369782114663399_6573908398318591741_n.png?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=iqBEai6KOT8AX_xBw-2&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=00_AT-CxgUpm8WyHwbShl_WtrGjVWVo34swjE6yAS1m4u0BDA&oe=6251DED9
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 11:45 ♦ Neked a kérődző tehén fontosabb. Ő kell nekünk örökkön örökké, amíg a halál el nem választ. Ami lehet, hogy hamarabb is jön, mint gondolnánk a titkos várólisták miatt. Madarat tolláról, gecit barátjáról.
uploads.disquscdn.com/images/d8658db0ee81a04ca77ae82f01a974c9b995c0a189b7c7ff47ef5dda94cf0fd7.jpg?w=800&h=489
kereső
@KisTehen: A szüleiknek még fontosabb. Ezért szavaztak vasárnap a fideSS-re. Ebből, a ma még "önkéntes" katonai szolgálatból előbb-utóbb úgyis kötelező sorkatonai szolgálat lesz, a nosztalgia jegyében. Zsupás őrmesterekkel.Éljen!! Persze, ha a többség ezt kivánja, én nem ellenzem.
FLETÓ
Opcionális: nyelvvizsga és / vagy katonai szolgálat!!!
szaboria1
Kezdődik a sunyi Orbán katonaságot akar így vissza állitani.
lampa laz
A végén kiderül, h a csutkány akarja a fiainkat háborúba küldeni az orosz birodalomért. Hülye agymosottak akik a haborútól félve a Fideszre szavaztak.
emerencia
@Toller Béla: ma: 10:24 A munkahelyemen hatvan plusszosan a tizedik órában képtelen voltam fájdalmakkal kínlódva eljátszani az ifjúdinamikust. Egy úr odajött hozzám és közölte velem: tanulni kellett volna, s most idősen nem kellene itt szenvednie! Mondtam neki, hogy a kevés szakértelmet igénylő munkakörben dolgozó kolléganőm anno 17 évesen befejezte a sulit, s most már bőven hatvan alatt fiatalos nyugdíjas. Én viszont hozzá képest még 5 évvel többet tanultam nappali képzésben. Orbán rendszere úgy bünteti a női tanulást, hogy idős korban, fogyó erővel is dolgozni kell. Ezek után beszélhetek én a fiatalságnak napestig, hogy milyen hasznos a tanulás...
kereső
Igy kell ezt. Ez az "erős nemzetállam" előfeltétele.
RonaGyuri
Orbánékat nem érdekli a szakmai hozzáértés; párt-katonákra van szükségük, nem is beszélve arról, hogy nem is kell az idegennyelvtudás, még rájönnek, hogy Orbánék HAZUDNAK!!! =))
Eladott Ország
@kereső: Orbán ma erősebbek vagyunk mint korábban. Szövetségeseinkel képesek vagyunk megőrizni biztonságunkat. Ma ismét bebizonyosodott: Orbán Viktor hintapolitikája jelenti a legnagyobb kockázatot Magyarország biztonságára. Orbán az elmúlt 12 évben mást sem csinált, csak a keleti diktátorokhoz dörgölőzött, a Magyarország biztonságát garantáló NATO és EU, továbbá az ellenzék ellen uszított és uszít most is. Miközben az agresszor Putyin egész Európát veszélybe sodorja atomerőművek támadásával, miközben tízezrek menekülnek a háborús pusztítás elől, Orbán Viktor újra és újra az orosz érdekek kiszolgálójaként nyilatkozik. Orbán és barátai ( Putyin, Lukasenka)
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275154041_516023463227540_3847838792386775591_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=dpj6sjCovvcAX8-5TCS&_nc_oc=AQmfD0oeAkgzrWCZalknsCmu6RxnZ7iTQ6CFX4JJdjDWhCSsgoUI1azsVxJgxN_Pb20&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=00_AT83aJRpgRvf_gpnklVWBBIHkpsmHZR2gVW-viGm_xL-qw&oe=62524EB9
kereső
@Eladott Ország: Orosz nagykövet " Moszkvának nincs oka kételkedni a magyar kormányban"...
Ennyi(ke). Ez mai nyilatkozat. Miért nincsenek NATO katonák a Dunától keletre???
csetere
@Toller Béla: Pontokat szereznek de nem használható tudást. Ki volt az az idióta, aki ezt kitalálta?!
bence
Majd csak ezután retteghet a sok agy mosott fideszre szavazó ! Mehetnek a fiaik , unokáik katonának ! Ez kellett nektek !
vacsi
@Toller Béla: Sajnos, ez ma már mindenütt így megy. Pl. Amerikában a sportolók kapnak extra lehetőséget egyetemre menni - függetlenül az észbeli képességeiktől. Aki ezt kitalálta, nem hiszem, hogy magánál volt! Aki a középiskolában nem szerezte meg az alapokat, az az egyetemen nem tud mire építeni. És vajon ki szeretne pl. egy ilyen orvos kése alá feküdni?!
szaboria1
Vettem a fáradságot megnéztem az idei 62 számú Magyar Közlönyt a katonaságra való buzdítást Orbán már 2021 szept. aláírta. Mily érdekes, hogy akkor még nem tették közre. Tuti ez is egy választási trükk volt, mert szerintem több fiatal nem szavazott volna rá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.