Az árkorlátozó intézkedéseknek vannak határidejei, addig mindenképp fennmaradnak, és Orbán Viktor kormányfő szeretné, ha tovább is fenn lehetne tartani a négy stop rendszerét (benzin, élelmiszer, rezsi, kamat). Orbán szerint az árstopok fenntartásáról tárgyalni kell.

Szerda 14 órára nemzetközi sajtótájékoztatót hirdetett meg a Karmelita kolostorba a Fidesz-KDNP kétharmados választási győzelme után Orbán Viktor Fidesz-elnök, miniszterelnök.

Orbán Viktor megszólalt az árstopról és a rezsicsökkentésről

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostorban 2022. április 6-án. A kormányfő mellett jobbról Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor: a határidő után is fenntartaná az árstopot

Legalábbis minél nagyobb mértékben, amiről tárgyalni fognak az érintettek. Szerinte addig van szükség erre, amíg ilyen magas az infláció. A rezsicsökkentést is fenntarthatónak tartja.

"Jó lenne minél nagyobb mértékben fenntartani az árstopot, minél hosszabb ideig, amíg ilyen bolond az EU-s szabályozás, a tárgyalások már talán meg is kezdődtek" – fogalmazott Orbán.

Válságkormányzás következik-e? Mi lesz az árstoppal, a rezsicsökkentéssel?

- hangzott el egy másik újságírói kérdés.

2021 októbere után mi lecsökkentettük a költségvetési hiányt, ezt mintha elfelejtenék. Senki nem veregeti meg a vállunkat ezért. Ugyanez történt az államadóssággal is. Kampány idején. Mi egy felelős kormány vagyunk, amely igyekszik megőrizni a stabilitást. Hogy milyen lesz a gazdaság helyzete, az európai válság mértékétől függ. Tompítani, enyhíteni, kivédeni kell

-közölte Orbán.

Forrás: 444, Telex

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Xebulon
"2021 októbere után mi lecsökkentettük a költségvetési hiányt", amit rögtön elköltöttek 2022 első negyedévében, mikor az éves tervnek a háromnegyedét kiszórták választási osztogatásra.
Xebulon
"2021 októbere után mi lecsökkentettük a költségvetési hiányt", amit rögtön elköltöttek 2022 első negyedévében, mikor az éves tervnek a háromnegyedét kiszórták választási osztogatásra.
Gazella
@fideszes gyökér: chochavel.. hazudok
terlasz
@KisTehen: Nehéz megállapítani, hogy hány egység Gyurcsány van Orbánban, de 100-tól a végtelenig, ami a hazugságát illeti.
Yoda69
Ez a barom tenyleg azt hiszi az arstop megfogja az inflaciot?
ómió
Szóval, a további fenntartásukon dolgozik és nem - Böszme módra - az "elkúrásukon"! Bíztató!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.