Mintegy 9800 ügyfél pénze maradt bent mostanáig.

A Sberbanknál maradt 18 milliárdnyi kártérítés, senki nem jelentkezett érteMTI/Bruzák Noémi

Az Országos Betétbiztosítási Alap április 5-ig 141,6 milliárd forint kártalanítási összeg felett nyitotta meg a rendelkezési lehetőséget a volt Sberbank Magyarország Zrt. károsultjai számára. Az érintett közel 62 ezer betétes a betétei összesen tőke- és kamatösszegét maximum 38,047 millió forintig kaphatta meg – írja a hvg.hu.

Korábban nem volt példa arra, hogy a betétbiztosítónak ilyen nagy létszámú, egyértelmű biztosítottsággal és egyértelműen megállapítható, kifizethető biztosított betétösszeggel rendelkező ügyfélkör számára 10 munkanapon belül kellett rendelkezésre bocsátania a kártalanítás összegét.

A gyors akció ellenére nem mindenki jelentkezett a pénzéért.

Jelenleg még mintegy 9800 ügyfél nem jelezte, hogy bentragadt a biztosított betétje. Ennek együttes összege 17,9 milliárd forintra rúg.

Ezen túl még több mint 3000 ügyfél esetében kiegészítő információkat szükséges kapnia az OBA-nak a Sberbanktól a kifizetéshez, például megváltozott cím vagy név miatt.

Forrás: hvg.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
@Dr. Proktor: 18 milliárd??? Sokra megy vele!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Klubtag
Ezek gondolom orosz kémek lehetnek, akik inkább veszni hagyják az átlag 1,8 millás ellátmányukat, mint, hogy lebukjanak...azért is van sokuknak adathiánya...
kereső
adarhiány? A meg hogy lehet. A bank kötelezett a FACTA előirások betartására- tőlem még az okmányaim lemásolása mellett, azt is bekérték, hogy milyen a szemem szine-és nyilatkozzam, hogy én vagyok én. És ezt három éveként. Igaz, az nem orosz bank.
jesz
sebaj...könnyen jött, könnyen ment..
Eladott Ország
@Pegero: tegnap 18:31 ♦ Jól teszed maradjon ott is.
FLETÓ
@Dr. Proktor: 18 milliárd??? Sokra megy vele!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.