AZ ILYEN SÜKETELÉSEK SOKAT ELMONDANAK AZ OKOKRÓL! =)) Feldúlt voltam. Ültem a szavazókör közepén, és csak dőlt belőlem a panasz. Gáborról, akitől azt kellett megkérdeznem a falu széli romhalmazban, kezemben a mozgóurnával, tudja-e, mi történik, és hogy melyik országban él egyáltalán. Jeleztem fideszes delegált társamnak, hogy a súlyosan beteg férfi a jelek szerint képtelen felfogni a körülötte lévő világot, így párjának, aki majdnem vak, két szavazata lesz. Nem hagyott nyugodni a hatalmas tévé sem, ami többet ért a háznál. A társam kitessékelt. Lesújtott mindez. Másfél órán belül tizennégy kormánypárti szavazatot gyűjtöttünk be. Nem tudtam eldönteni, hogy a metsző szél vagy a rideg döbbenet hasogat-e jobban. Halottam, hogy a Fidesz választókörönként előírta az aktivistáknak a mozgóurnás kvótát. Csalás ez szerintem, amint az volt a kamujelölt indítása is, aki végül 4,5 százalékot kapott. Szoros eredménynél sorsdöntő. Nem lett rá szükség. De azt mutatta, hogy Orbán Viktor és társai...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Málna: Az írás magáért beszél. Ha nem érted, akkor ne gyötörd az agyad. Csinálj valami mást.
Vagy olvasd el ezt, vagy a többi beszámolót. Hátha.
www.magyarhirlap.hu/belfold/20220409-a-magyarok-butasagaval-indokoljak-a-vereseget
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Buta dilettáns firkász idétlen hazudozása. Sohasem érettem az ilyen élménybeszámolókat, tele olyan marhasággal, amiket fizikailag képtelenség végrehajtani! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: a cikk néhány alapvető tévedése:
"" - életnagyságú???A Városligetben bővítették az Új Nemzeti Galéria épületét, van új templom, néhány étterem, és felhúztak egy kisebb csarnokot is a teqball játékosoknak. A Szépművészeti Múzeum egy különleges kiállítótermet alakított ki a Hősök tere lefedésével. A budai Várat sem hanyagolták el, Horthy emlékműve lenyűgöző a Dísz téren. Nem messze áll a Vezér életnagyságú – úgy háromméteres – szobrától, amelyen bölcsen mosolyog a népére, kezében demizson, ruháján lehullott szotyihéj, lábai előtt kecses szűz.

"Üzent Brüsszelnek és Budapestnek is. A választás szerinte eldöntötte, hogy a Városliget úgy fog megvalósulni, ahogy eredetileg elgondolták. A városvezetés ellenállást ígért, miközben minden ízében a kormánytól függ. Ha nem jön az állami pénz, a béreket sem tudják fizetni, nem fog járni a busz, és bezárnak az idősotthonok. A kezét mindig a nép ütőerén tartó bölcs vezérünk ezt persze nem fogja hagyni, és beavatkozik. Jó kufárként magas árat szab. Budapest pedig elfogadja.

" -állami pénz???
nemkati
@RonaGyuri: 06:18
Én nagyonis értem. Több hasonlót is lehet olvasni, az ellenzéki szavazóköri delegáltak mind hasonló "élményekről" számolnak be, és mind hozzátesz valami újat is. Lassan kirajzolódik a kép, hogy hogyan is történik itt a szavazás, hogy készíti elő a Fidesz és hogy ágyaz meg a nyerésének. Amíg a média a kezükben van, amíg vidéken házról házra járva sulykolják a hazugságokat az ellenzékről és a maguk fényezésével, amíg a Fidesznek az egyetlen de nagyon jól működő stratégiája a hazugság, addig ezen nem tud senki változtatni.
RonaGyuri
@nemkati: ez a baj, mert a csalások nem ott történtek!!! Bugyuta valótlan történeteket mesélnek - egymásra licitálva -, ami pont a lényegtől vonja el a figyelmet! =))
Ha ezek megtörténtek volna, akkor ezekről jegyzőkönyvet kellett volna készíttetni és nem utólag anekdotázni!!! =))
nemkati
@RonaGyuri: Te tudod, hogy nem történtek meg? Szerinted mind hazudnak? Mind ugyanazt? Hát nem! Azért hasonlóak ezek a történetek, mert ugyanaz történt az országban mindenhol. Csak azokról tudunk, akik meg is írták a történeteket, akik esetleg el is mentek egy-két emberhez, családhoz a szavazókörben, mint ez is. De ezek cseppek a tengerben, és a tenger ilyen cseppekből áll.

Miért nem írt erről jegyzőkönyvet? Mégis mit írt volna abba a jegyzőkönyvbe? Hogy ezt mondták neki a szavazók? Szerinted érdekli ez a választási bizottságot? Ahogy a romániai elégetett szavazatok, a szerbiai "szavazókat segítők" esete sem érdekli őket. Egészen pontosan: nem érdekük. Meg nincs is joguk ott a szavazás tisztaságát ellenőrizni. Ilyen a választási törvény.
RonaGyuri
@nemkati: figyelj ez csak néhány nagyhangú megmondó ember, beszélj olyanokkal, akik ott voltak mindenki tudja, hogy nem történhetnek ilyenek! =))
nemkati
@RonaGyuri: Mintha nem ugyanarról az írásról beszélnénk.
Csizmás Kond
@nemkati: Kati neked hány személyes ismereted van csalásról ?
nemkati
@Csizmás Kond: Neked hány olyan, hogy nem volt csalás?
Csizmás Kond
@nemkati: Én egyet sem láttam és egyről sem tudok...de miért nem válaszolsz ?
Málna
@RonaGyuri: Jól vagy, Gyuri bácsi? Fura vagy ma...
RonaGyuri
@nemkati: 8:12 az Szszb-kben nem lehet csalni! Ez az egyik művelt szakmám, résztvettem az előírások kidolgozásában 97-ben. 2002 óta csinálom is, azóta több tucat történetet vizsgáltam ki, a mesélőkről kivétel nélkül kiderült, hogy ők is csak hallották! =))
nemkati
@Csizmás Kond: És amiket olvasok azok rímelnek rá.
RonaGyuri
@Málna: mint mindig most is ragaszkodom a tényekhez!!!
nemkati
@Málna: Az írás magáért beszél. Ha nem érted, akkor ne gyötörd az agyad. Csinálj valami mást.
Vagy olvasd el ezt, vagy a többi beszámolót. Hátha.
www.magyarhirlap.hu/belfold/20220409-a-magyarok-butasagaval-indokoljak-a-vereseget
nemkati
@RonaGyuri: Ja, ott nem. De nem is arról szólnak a beszámolók, hogy ott csaltak volna, sőt, mindenütt azt mondják, hogy nem ott van a csalás. Ez az írás sem az Szszb-ről szól. Most nagyon nem értelek.
nemkati
@RonaGyuri: Add vissza a klaviatúrát @RonaGyuri: -nak.
Málna
@nemkati: Én téged kérdeztelek. Az írás szerint nem volt csalás.
Nessy
A zsák félig megégett levélszavazat, ami ellenzéki lett volna, mi ha nem orbitális csalás? Fene nagy "dicsőség" tisztességtelen eszközökkel nyerni! A "kormányzásról" már szó se essék! De ezt akarja 2,9 millió ember több százezer ellenőrizetlen levélszavazat és kamupártok segedelmével sok milliárdért.
RonaGyuri
@nemkati: de ez a "beszámoló" arról szól! =)) Olyan dolgokat mesél, amik nem történhettek meg, mert nem úgy működik! Hogy a választási rendszer - jelenlegi változata - hogyan műx, az egy nagyon más kérdés. Pl. az egész külföldön szavazás, média, etc.
nemkati
@RonaGyuri: Nem tudom, mire gondolsz, hogy nem történhetett meg. Mondj legalább példát.
Málna
@Nessy: Az csak provokáció, Nessy, ne dőlj be mindennek. És csak pár darab volt, nem egy zsák.
Nessy
@Málna: Az ellenőrizetlen levélszavazatok, a kamupártok, a média túlsúly, etc. is csak "provokáció"? Költői kérdés volt!
nemkati
@RonaGyuri: Na pont ez az ami felveti a csalás lehetőségét.
@Málna: Persze pontos képet akkor kapnánk, ha kimennének mindenkihez, aki nem vette fel a szavazólapot. Hogy miért nem ment el szavazni? Nem tudott? Nem volt képes elmenni? Olyannak is felajánlották-e, aki esetleg nem a Fideszre szavazott volna? Tény, hogy a fideszes aktivisták jól megdolgoztak a pénzükért, jól agitáltak, jól hazudtak, pontosan felmérték a településeken, hogy ki szavaz a Fideszre, és azoknak minden feltételt biztosítottak a szavazáshoz. Ha kellett, a szavazókörben is segítettek azoknak, akiknek fogalmuk nem volt, miért is vannak ott. De ez az utóbbi egy másik beszámolóban volt.
Málna
@Nessy: Nessy drága, a "zsáknyi" elégett levélszavazat az volt.
nemkati
@sgl: Ludas? Inkább nem készült fel olyan trükkökkel, mint a kormány. Utcafórumokon szónokoltak és beszélgettek emberekkel, míg a fideszesek egyenként kerestek fel mindenkit. Egyszerűen nem volt annyi emberük, nem volt annyi pénzük, talán gyomruk se a lefizetésükhöz, mint a kormánynak. Ahogy sorra derülnek ki az okok a vereségről, úgy gyűjtheti be az ellenzék a tapasztalatokat, és készülhet fel a következő választásra. Sajnos ez a mostani már mögöttünk van, ezzel már nincs mit kezdeni. De már most kell készülni a következőre és felépíteni azt, ahogy az embereket fel lehet világosítani arról, ami egyébként a szemük előtt zajlik.
Málna
@nemkati: Ezt az ellenzéki aktivisták ugyanúgy megtehették. És az ellenzéki szavazók ugyanúgy kérhették a mozgóurnát. Fogalmad sincs arról, hogy hány mozgóurnás szavazott az ellenzékre.
nemkati
@Málna: Mondom, hogy nem érted amit olvasol. Meg amit én írok.
1. Az ellenzéki aktivisták nem voltak annyian, mint a fideszesek, nekik sem pénzük, sem tapasztalatuk, sem gyomruk nem volt ahhoz, amit a Fidesz csinált.
2. – És a mozgóurnát kifejezetten kérték? Honnan tudták, hogyan kell?
– Itt voltak kint.
– Kik?
– A tanácstól. Egy kis hölgy. Az kérdezte, akarunk-e szavazni.
– Úgy kérdezték, hogy akar-e otthona kényelmében szavazni?
– Igen.
Nessy
@nemkati: Ne strapáld magad. Vannak, akik annyira "tisztelik" a tényeket, hogy szájukra sem veszik!
Málna
@nemkati: 1. És az csalás, hogy "az ellenzéki aktivisták nem voltak annyian, mint a fideszesek, nekik sem pénzük, sem tapasztalatuk, sem gyomruk nem volt ahhoz, amit a Fidesz csinált."?
2. Honnan tudod, hogy csak a fideszes beteg szavazókat kérdezték meg az otthoni szavazásról?
Én értem, amit olvasok. Azt nem értem, miért gondolod ezt csalásnak.
Málna
@Nessy: Tények, Nessy? Annyira nem gondolkodsz, hogy ha pár elégett szavazatot egy nagy zsák mellett találnak meg, akkor szerinted már egy zsáknyi szavazatról van szó...
De várom tőled is a magyarázatot, mi volt ebben a csalás.
nemkati
@Málna: 1. Az részben csalás, az én szememben a hazugság egyben csalás is. Meg az is, hogy hatalmas összegű közpénzt használt fel a kormánypárt a kampányra, míg az ellenzéknek szabott összeg jut, a töredéke.
2. Nem tudom, nem is állítottam, hanem feltettem egy kérdést. Igaz, fél órával ezelőtt. Ezt: "Olyannak is felajánlották-e, aki esetleg nem a Fideszre szavazott volna?"
Málna
@Nessy: Meg amikor állítasz valami hazugságot és rákérdezek a forrásra...Akkor csendben vagy. Ezek a te tényeid, Nessy. Fújod a hülyeséget, ugyanúgy, mint a közmédiából tájékozódók, csak te a másik oldalról.
Csizmás Kond
@nemkati: ...Kati...mi az a z egy ? ha egyet láttál írtd el a körülményeket vagy ha te csaltál egyszer akkor írd úgy hogy azt más csinálta de te csak láttad...amúgy szerintem te hazudsz...nem először...:)...miről is vetted volna észre hogy csalnak...na ne má..
Málna
@nemkati: 1. Milyen hazugságról beszélünk?
2. Ha nem tudod, akkor miért hozod fel érvként, mintha az az igazadat bizonyítaná?
nemkati
@Csizmás Kond: Engem te ne ne hazugozz le! Egyébként sosem csaltam, de a választásokhoz semmi közöm nem volt azon kívül hogy elmentem szavazni.
Miről is vettem volna észre, hogy csalnak? Hát, a Fidesz néha próbálja eltitkolni a csalásait, de ez nem mindig sikerül. Sebaj, akkor majd azt mondják, hogy ez a törvény (mert ők hozták) és ők mindig betartják.
nemkati
@sgl: Ez pontosan így van, én is ezt mondom, ebben nem vitatkozom.
nemkati
@Málna: 1. Arról amiket a Fidesz a kampányban (meg kb mindig) összehazudozik az ellenzékről, és ide beletartozik a kiragadott mondat és a mondatból kiragadott félmondat is.
2. Mégegyszer leírom, nagyon lassan írom, hátha végre megérted: nem érveltem, kérdeztem. Ugyanis van ok feltételezni, hogy akár úgy is lehetett.
nemkati
@sgl: Igen, nyilván az ellenzék hibái nagyban járultak hozzá a holdról is látható fideszes nyeréshez. Én az ellenzék mellett felhozható okokról írtam.
Nessy
@Málna: Ha adott szavazatokat nem számolnak el oda, ahova szánták, sőt egyáltalán nem is keresték, hogy mi történt, azt minek nevezzem? Persze nevezhetem provokációnak, hazugságnak, aminek óhajtod. A tény, akkor is tény!
Málna
@nemkati: 1. Eddig nem erről beszéltünk, hanem a mozgóurnás szavazásról. Hogy jön ide, hogy ki mit hazudott a kampány során?
2. Akkor ez mire volt érv?:
" 2. – És a mozgóurnát kifejezetten kérték? Honnan tudták, hogyan kell?
– Itt voltak kint.
– Kik?
– A tanácstól. Egy kis hölgy. Az kérdezte, akarunk-e szavazni.
– Úgy kérdezték, hogy akar-e otthona kényelmében szavazni?
– Igen."
Málna
@Nessy: "Ha adott szavazatokat nem számolnak el oda, ahova szánták, " Ezt nem tudhatod. Teljesen logikus, hogy provokáció történt. Ha ezek érvényes szavazatok lettek volna, akkor megsemmisítik. Hát nem furcsa, hogy ez nem sikerült, ráadásul úgy lett kidobva, hogy meg is találja valaki? Kinek állt ez érdekében?
Nessy
@Málna:Miután erdélyi újság írta meg először, nem vontam kétségbe! Ha már ök is tudatosan valótlant állítanak, arról nem tehetek! Részemről ez a téma lezárva, miután már okafogyott!
Málna
@Nessy: Miben állítottak volna valótlant, Nessy? Senki nem vonja kétségbe, hogy valóban találtak ilyen papírokat.
nemkati
@Málna: 1. Én erről beszéltem, az ellenzék lehetőségeiről illetve a Fidesz csalásairól.
2. Ez meg arra volt érv, hogy nem is kértek mozgóurnát, fogalmuk se volt, hogy azt lehet, és hogy kell kérni, rábeszélték őket. És erre kérdeztem, hogy vajon minden nehezen mozgó, beteg embernek külön személyesen felajánlották-e ezt a lehetőséget, vagy csak azoknak, akikről a listájuk alapján tudták, hogy a Fideszre fognak szavazni.

De tudod mit, én itt abbafejezem a veled való diskurzust, teljesen felesleges az értetlenségeddel küzdenem, különben is dolgozom, és az meg nem halad, még este is dolgoznom kell majd.
nemkati
@Nessy: Mivel nem vizsgálták ki, hogy mi történt, hány szavazat semmisült meg, volt-e vajon olyan eset hogy máshol is megsemmisítettek szavazatokat, miért volt 1-2 szavazólap félig elégve, megzavarták-e őket, szóval nem tudni sokat ezekről de amit tudni lehet, az is elég hogy bűncselekményt lehessen feltételezni.
Málna
@nemkati: Szerintem sincs semmi értelme. Sosem tudom meg, mi volt ebben a csalás...:-)
Málna
@nemkati: 10:17 Hogy lehet azt megvizsgálni, hogy volt-e máshol is ilyen eset?
Gazella
@Málna: téged dugott meg mostanában kanos??
Szerintem te nem tudsz magyarul.
Nessy
@nemkati: Miután az egész levélszavazás rendszer ellenőrizetlen, teljesen mindegy, mi érkezik ide!
Nessy
@Málna: Egyrészt egyébként is ellenőrizhetetlen az egész levélszavazás, másrészt cél szentesíti az eszközt, megvan a fidesz 2/3, innen tovább minden "jogszerű, legfeljebb nem etikus". Ezt még anno O.V. mondta, ergo felesleges rajta polemizálni.
nemkati
@Nessy: A rendőrség arra való, hogy kinyomozza, hogy történhetnek ilyenek, és hogy történt-e máshol is hasonló. Bizony, ezt a rendőrség így csinálja, ha csinálja.
Ezt nem neked mondom. :))
Nessy
@nemkati: Már mossa kezeit mindenki. A Kúria is úgy döntött, hogy Romániába nincs beleszólásunk a rendőrség dolgába! Csak a belügyeikbe belevau tizenéve!
nemkati
@Nessy: Ja, talán be akarja kebelezni Romániát (vagy csak Erdélyt?). :)))
A szlovákok is rémképeket látnak már, de én már mindent láttam itt a NER alatt és mindennek az ellenkezőjét is, úgyhogy azt, hogy mi van a háttérben, mi van 0rbán fejében, azt vagy utólag, vagy sose tudjuk meg. De az biztos. :)

444.hu/2022/04/11/orban-putyin-segitsegevel-akarja-felparcellazni-szlovakiat-mondta-a-szlovak-parlament-elnoke
nemkati
@Horizont: Nehéz küzdelem ez. :)))
Viszont semmi értelme.
Csizmás Kond
@nemkati: pedig le kell azt aki csak hasára ütve állít olyan dolgokat amit nem látott nem tud bizonyítani semmit.
nemkati
@Horizont: Na, akkor már megérte! :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.