Jámbor András megnyerte választókerületét Józsefvárosban és Ferencvárosban, de kritikus az ellenzéki oldallal. Utálja a fellángolt „mucsázást”, és nem személyi felelősséget keres. Az ellenzéki győztes a 24.hu-nak adott interjút.

Jámbor András az ellenzék vereségéről: "Hiba, ha elkezdjük azt a mucsázást, hogy a buta vidéki szavazók, azt se tudták, mit akarnak"

Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely főpolgármester, valamint képviselőjelöltek: Tordai Bence (Párbeszéd), Vajda Zoltán (MSZP), Hadházy Ákos (Momentum és Mindenki Magyarországa Mozgalom), Hajnal Miklós (Momentum), Szabó Tímea (Párbeszéd), Csárdi Antal (LMP) és Jámbor András (Párbeszéd) az Egységben Magyarországért kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Madách téren 2022. április 2-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Csak közösen van értelme az ellenzéki pártok fennmaradásának – mondta Jámbor András a 24.hu lapnak, aki Budapest 6. számú választókerületében győzött a 2022-es választásokon.

A politikus szerint a hat pártnak nem lehet hat országos szervezetet építeni, lehet, érdemes lenne ezt leosztani regionálisan. Két év múlva úgyis önkormányzati választások jönnek, ezek a pártok úgyis együtt fognak működni, tette hozzá.

A lap azon felvetésére, hogy a vasárnap este legerősebb üzenete az volt, hogy elpártolt csaknem 900 ezer ember az ellenzéktől, azt mondta

Nagy hiba, hogy kezd az a hangulat kialakulni, hogy átesünk a másik oldalra, és azt mondjuk, hogy az összefogás semmit nem segít. Az összefogás nem megoldás, hanem eszköz. 2019 után sokan elhitték, hogy csak össze kell fogni, és máris nyertünk.

Csakhogy ez a politikai konstrukció nincs megtöltve tartalommal, nincsenek megszólítva azok a társadalmi csoportok, amelyekkel többséget tudunk csinálni. Személyesen megszólítva, nem csak a Facebookon vagy az ATV-ben. És ha ez nincs, akkor nem ér semmit az összefogás. De állítom, hogy nem a koncepció a hibás.

És még valami: minden tiszteletem azoké, akik elmentek szavazatot számolni, de hibás azokból a szavazóköri élményekből kiindulva általános következtetést levonni.

Hozzátette:

Ennél is nagyobb hiba, ha elkezdjük azt a mucsázást, hogy a buta vidéki szavazók, azt se tudták, mit akarnak. Mert tudták, mit akartak. Abból az információtömegből, ami rendelkezésükre állt, valószínűleg helyes döntést hoztak.

Mi azt kértük, hogy legyetek erkölcsileg jók, legyetek a nyugattal, és aki nem velünk van, az rossz ember. A Fidesz meg azt kérdezte: hagyod-e, hogy meghaljon a gyereked? Ami hamis dilemma, de sokkal erősebb kérdés. És a választók erre válaszoltak.

Jámbor nem ért egyet azzal, hogy Márki-Zayból politikai hulla lett, mert „a magyar politikában nem tud senki látványosan megbukni. Ami az egymásra mutogatással elkezdődött, abból a folyamatból tömbösödés lehet. És Márki-Zay körül is kialakulhat valami.”

A teljes interjút itt lehet elolvasni!

Forrás: 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Na, ugye! Jöhet a "bolsevik népfront"!
Emmersson71
"Hiba, ha elkezdjük azt a mucsázást, hogy a buta vidéki szavazók, azt se tudták, mit akarnak"

Nem kezdjük, folytatjuk! Reagálunk a "panelprolizásra"!!!
Nem felejtjük a csicska vidéki fidesznyikek beszólását!
kormanyos63
András, nemcsak a mucsázással volt a gond baz+(azzal is, és még sok minden mással is) hanem a legfőbb gond az volt(és én ezt sokszor leírtam) hogy egy jobboldali, keresztény, konzervatív jelőltet állítottatok a többségében baloldali, liberális, szocdem érzelmű ellenzéki tábor élére!
Ez súlyos stratégiai hiba volt!
Nagyon sokan nem szavaztak MZP-re, mind a személyisége, mind a jobboldali ideológiája, elkötelezettsége miatt!
Köztük én sem!
Ezt a választást András elkúrtátok, nem kicsit, nagyon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.