A távozó államfő egy újjávarázsolt és kibővített rezidenciát kap otthonául, a beruházást pedig kormányrendelettel segítették, mivel nagyobb lett a ház, mint amekkorát építeni lehetett volna a XII. kerületi előírások szerint.

Kormányrendeletet hoztak, hogy Áder rezidenciája nagyobb lehessen a megengedettnél: 720 négyzetméter

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Egy 720 négyzetméteres ingatlanba költözik Áder János búcsúzó köztársasági elnök, miután május elején lejár a mandátuma. Az ingatlan mindössze pár száz méterre van a Béla király úti köztársasági elnöki rezidenciától, vagyis a politikus maradhat a már jól megszokott svábhegyi környezetben.

A 24.hu információit a Köztársasági Elnöki Hivatal is megerősítette.

„A volt köztársasági elnökök ingatlanhasználatára vonatkozó szabályok nem változtak, ezért második elnöki ciklusa végén Áder János államfőt se több, se kevesebb juttatás nem illeti majd meg, mint a köztársaság első elnökét, Göncz Árpádot. Göncz Árpád tíz éves mandátuma lejárta után, 2000. augusztusában, a II. kerületi Vérhalom tér 7. alatt található reprezentatív neobarokk villába költözött, Áder János pedig elfogadta a számára felajánlott XII. kerület, Béla király út 3/a. alatt található ingatlant”

– válaszolták a 24.hu megkeresésére.

A kormány jogi segítséget is nyújtott, amikor az ingatlant egy 2020. decemberi kormányrendeletben hozzácsapta a korábban már nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánított Normafa Park beruházáshoz, noha távolabb esik a Normafától. A rendelet a telekre vonatkozó beépíthetőségi korlátot megemelte 15-ről 20 százalékra, a minimális zöldterületre vonatkozó mutatót pedig csökkentette 65-ről 60 százalékra.

Erre azért lehetett szükség, mert a hatályos építésügyi előírásoknál nagyobb házat terveztek: a 24.hu birtokába került dokumentáció szerint az építési engedélyt 2021 januárjában adták be, e szerint a beépítettséget 17,2 százalékra, a minimum zöldterületet pedig 60,19 százalékra tervezték.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

Forrás: 24.hu

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@ómió: Elődei vagy a sajátjukba költöztek vissza, vagy társasházi lakást kértek, vagy kisebb házat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@nemkati: Csak olyan komolyan hangzott. Mondom magamnak, hát a pipet csak nem hagyom, a törvényjavaslatért nem kár, Semjén meg így járt.
Akkor rendben is vagyunk. Már csak körtét kell tudnunk választani.
nemkati
@Nyírfa: :))
Én már választottam, pont körtét eszem, amikor olvastam hogy mit írtál. :)))
Németh István
ÉS!!! miért ne lehetne!? ott akar fejtőbabot termelni, hogy az éhínséges piacra vigye kedvező áron eladásra! Adhasson belőle az ursula csapatnak, meg a németeknek is! Ő előrelátó nem olyan mint ti!
Nyírfa
@nemkati: 17.02

Na tessék, a legjobb választás az intuitív. :)
ESCOBAR
Négyszer akkora, mint az enyém! Pedig ez is kényelmes! Kétszintes családi ház kerttel! Négyen lakunk itt... Ők ?!
almosd
@CsipkeRózsa: Tudom, csak egy plátoi kérdés volt megfűszerezve némi iróniával :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.