A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel is elismert, háromszoros Kossuth-díjas színésznő, Törőcsik Mari (1935-2021) emlékházáról még életében döntött a kormány. 

1,8 milliárd forintból épül a Törőcsik Mari Ház Pélyen

MTI Fotó: Soós Lajos

A 2018-ban felbukkant tervek azóta sem váltak valósággá, most azonban arról döntött a kormány, hogy nettó 1,8 milliárd forintból, a művésznő nagyapja, Kovács Sándor által építtetett helyi mozi teljes átépítésével, valamint a szomszédos telek átformálásával hozzák létre a Kovács Sándor-Törőcsik Mari Házat – vette észre az erre vonatkozó közbeszerzési dokumentumot az RTL.

Forrás: 24.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
1,8 MILLIÁRD? Miből lesz az a ház? És vajon, mennyi lesz a vége? Mint azt már sokszor tapasztalhattuk...
Egyébiránt, a művész nagysága előtt le a kalappal. És azelőtt is, amit erre el fog tudni számolni valamelyik ""mészáros"" az építés során. Lesz mellette egy úszóstadion is? Mert belefér az árba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
@csipetke: ...látod...látod...a Gripenek beszerzésére, a végteln törlesztésre már senki nem emlékszik...sőt...mintha a d209 esnek is jutott belőle a légi tankolásra-átalakítás címén?
Ugye?
Naugye.
csipetke
@Shikari: 07:24 Ez a legnagyobb baj,hogy átadják a felderített eseteket, de orbán azért tartja poltpéter elsikálásügyi főügyészt,hogy ezeket a nyilvánvaló ügyeket a szőnyeg alá söpörje. A nemzeti vejkó ügyét nem sikerült, ezért fájt a kis pöcs lopása-csalása 13 milliárdba az országnak.Ha nem orbán veje lenne, akkor még ma is zacskót ragasztana valamelyik sitten.
sokanvagyunk
@csipetke: Áááá... - megtette volna Orbán ezt bármelyik magyar vállalkozóval is. :D
ómió
Építeni? Bármit is!? Hát, az, aztán, igazán nem "efftársi"!
namihami
@ómió: Pláne, ha ennyire reális ""áron"" is lehet NERtársi alapon?!?!
ómió
@namihami: Mert a "reális árat", ugye - "efftársi alapon" - mindig ti szoktátok nekünk "meghatározni" (ahogy Bige efftársatok a műtrágyáét!) és sosem a "szent piacotok"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.