A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel is elismert, háromszoros Kossuth-díjas színésznő, Törőcsik Mari (1935-2021) emlékházáról még életében döntött a kormány. 

1,8 milliárd forintból épül a Törőcsik Mari Ház Pélyen

MTI Fotó: Soós Lajos

A 2018-ban felbukkant tervek azóta sem váltak valósággá, most azonban arról döntött a kormány, hogy nettó 1,8 milliárd forintból, a művésznő nagyapja, Kovács Sándor által építtetett helyi mozi teljes átépítésével, valamint a szomszédos telek átformálásával hozzák létre a Kovács Sándor-Törőcsik Mari Házat – vette észre az erre vonatkozó közbeszerzési dokumentumot az RTL.

Forrás: 24.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
1,8 MILLIÁRD? Miből lesz az a ház? És vajon, mennyi lesz a vége? Mint azt már sokszor tapasztalhattuk...
Egyébiránt, a művész nagysága előtt le a kalappal. És azelőtt is, amit erre el fog tudni számolni valamelyik ""mészáros"" az építés során. Lesz mellette egy úszóstadion is? Mert belefér az árba.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
1,8 MILLIÁRD? Miből lesz az a ház? És vajon, mennyi lesz a vége? Mint azt már sokszor tapasztalhattuk...
Egyébiránt, a művész nagysága előtt le a kalappal. És azelőtt is, amit erre el fog tudni számolni valamelyik ""mészáros"" az építés során. Lesz mellette egy úszóstadion is? Mert belefér az árba.
Bogatir
Mennyi van betervezve ellopásra ? Kerek egy milliárd? vagy még farka is van? Tolvaj banda!!
Eladott Ország
Nem az emlékház építését sajnálom, hanem azt a közpénz százmilliókat, amit el fognak lopni ebből a nettó 1,8 milliárd forintból. Ha ezt a közművelődési házat, emlékszobát ,ha földig rombálnák és újraépítenék akkor is többszörös a túlszámlázás. De az eredményt tudjuk, 12 év után Európa koldusháza lettünk! A sok ganét" /vazallust, meg közpénzből kell etetni! Elmennek a 3,14csába!
s.24.hu/app/uploads/2022/04/kiemelt-torocsikmozi.jpg
namihami
@Eladott Ország: Igen formás kis épület. Méltó a helyi fideszes szellemiséghez! Adjuk meg nagyjainknak a hozzájuk méltó keretet---nemigaz?!?!
Erre a célra (és az ilyen formára) még az a bizonyos 1,8 milliárd is csak aprópénznek tűnik, így első látásra.
Sziszifusz
@Shikari: 17:56

Törőcsik Mari kiemelkedőn nagy művészi volt és szerény ember.

Biztosra veszem, hogy a menyországból lenézve csóválja a fejét és azt mondja, erre a flancra nincs szükség és költsék a pénzt hasznosabb dolgokra. Egy egyszerű emlékhely is lehet méltó és felemelő.

Gyanítom, hogy nem a művésznő emlékének tisztelete, hanem ebben az esetben is a pénz egy részének ellopása a fő motiváció.
Eladott Ország
@namihami: ma, 18:29 ♦ Építészeti ( arhitechtúra) szempontból annyira értéktelen, semmitmondó, mint a fidesz.
magyar1
@Shikari: Nem is fog ennyibe kerülni, tényleg ellophatják egy részét. Túlárazással.
magyar1
@Shikari: Sok ilyen van amire a felét sem kellene költeni. Pazarlás. Herdálás.
Macskaszem
@Shikari: Lehet ezer bizonyíték, amíg Polt bevédi a mocskos tolvajokat, nem lesz belőle ügy.
Gauntlet
Mennyi?!?!?!? Tisztelem a művésznőt, de nem lesz ez picit... SOK???
Aranyból lesz az ajtó? Ezüstből a sarokpant? Platina lesz még a baldachin is?
Erre szavaztál magyar ember? Április harmadikán?
kormanyos63
Egy kicsit soknak tartom az építés költségét, de ha el tudnak vele számolni, semmi kifogásom nincs, mert Mari megérdemel egy emlékházat!
Én nagyon szerettem TÖRÖCSIK MARI filmjeit, és tiszteltem a művésznő páratlan munkásságát!
Az egyik legnagyobb csillag volt a színészek között, az emléke tovább fog velünk élni, Ő már halhatatlan!
Nyugodj békében Mari, vigyázzanak rád az angyalok!
csipetke
Ebből vajon mennyi az alkotmányos kőccség? Mert ennyi pénzből (még az elszállt építőanyagárak ellenére is ) kastélyt lehet venni személyzettel. Lehet,hogy elírták? Mert ezernyolszáz millió forintért még lőrinc is lehajolna.
csipetke
@Shikari: tegnap 18:48 Az OLAF már bizonyított számtalan esetet, és a túlárazott közbeszerzéseket még mindig vizsgálják.Plusz még azt is,hogy ezeken a közbeszerzéseken mindig egy orbánhoz közel álló kör nyert. A legismertebb,ami sokba fájt az országnak,az a nemzeti töklámpás vejkó elios-os lopása-csalása volt,amiért 13 milliárddal kevesebb eu-s pénz kapott az ország. Így intézte el orbán a büntetést. És ez csak egy a sok közül,amit felderítettek eddig
jesz
@csipetke: ...látod...látod...a Gripenek beszerzésére, a végteln törlesztésre már senki nem emlékszik...sőt...mintha a d209 esnek is jutott belőle a légi tankolásra-átalakítás címén?
Ugye?
Naugye.
csipetke
@Shikari: 07:24 Ez a legnagyobb baj,hogy átadják a felderített eseteket, de orbán azért tartja poltpéter elsikálásügyi főügyészt,hogy ezeket a nyilvánvaló ügyeket a szőnyeg alá söpörje. A nemzeti vejkó ügyét nem sikerült, ezért fájt a kis pöcs lopása-csalása 13 milliárdba az országnak.Ha nem orbán veje lenne, akkor még ma is zacskót ragasztana valamelyik sitten.
sokanvagyunk
@csipetke: Áááá... - megtette volna Orbán ezt bármelyik magyar vállalkozóval is. :D
ómió
Építeni? Bármit is!? Hát, az, aztán, igazán nem "efftársi"!
namihami
@ómió: Pláne, ha ennyire reális ""áron"" is lehet NERtársi alapon?!?!
ómió
@namihami: Mert a "reális árat", ugye - "efftársi alapon" - mindig ti szoktátok nekünk "meghatározni" (ahogy Bige efftársatok a műtrágyáét!) és sosem a "szent piacotok"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.