Másodszor is totális csődöt mondott az iskolai kompetenciamérés tesztje.

Ismét totális csődöt mondott Káslerék iskolai kompetenciamérése

Szerdán elindult az első éles digitális kompetenciamérés az iskolákban, de információink szerint a tesztelésen tapasztalt hibák után most sem működött a rendszer, országos szintű hibák jelentkeztek.

A Telex olvasója azt írta:

a rendszer működésképtelen, a feladatok nem megoldhatóak, a központból is jelezték, hogy országos szintű probléma van.

Egy nyugat-magyarországi iskola igazgatója a Telexnek azt mondta:

a teszt első felében nem voltak problémák, a második részénél viszont már folyamatos hibaüzenetek jelentkeztek, a válaszokat nem mentette el a rendszer, visszaugrott korábbi feladatokra. A matematikai eszköztudást vizsgáló résznél a folyamatos hibaüzenetek, időtúllépések miatt már annyira lelassult a rendszer, hogy a diákok a 30-ból csak 6-7 feladatot tudtak megcsinálni. Az igazgató azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy a fennakadások miatt újra kell-e írni a diákoknak a tesztet.

A kompetenciaméréseket 2001 óta végzik, hogy országos szinten összehasonlíthassák az iskolák és a tanulók teljesítményét. A felmérésen a diákok szövegértési képességét, matematikai eszköztudását, idegennyelv-tudását, illetve mostantól a természettudományos kompetenciáit is vizsgálják.

A méréseken leginkább azt nézik meg, hogyan tudják a gyerekek a gyakorlatban is alkalmazni az elsajátított elméleti tudást. A diákok nem kapnak osztályzatot a mérésekre.

Kérdéseikkel megkeresték az Emberi Erőforrások Minisztériumát és az Oktatási Hivatalt. Arra voltak kíváncsiak, hogy valóban országos problémáról van-e szó, és a technikai fennakadások miatt meg kell-e ismételni a tesztet.

Forrás: Telex

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Mit számit ez? Van csok, van családi adókedvezmény, volt visszaadott adó- az, hogy a gyerek fél analfabéta marad, nem oszt és nem szoroz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Csizmás Kond: a fidesz nyer és a magyarok veszítenek,persze ezt te és a kollégáid nem érthetitek mert hiányzik egy kereketek! :)
Qqberci
Akkor ez egy inkompetencia/impotenciamérés?...
human
Ez Kásler kompetencia mérése inkább.
namihami
Fideszes híveknek és négyévenkénti szavazónak így is jók lesznek! Sőőőt, még túlképzettek is... Igazodnak az erdélyi potyásokhoz. Persze, nem anyagilag, mert ahhoz azért hülyék lesznek.
Az intelligensebbje pedig úgyis kimegy.
ómió
Bizony a full debilek még a Magyar Bálint féle "számonkérés-stop" idején keltek szárnyra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.