Az egészségügyi informatika szereplői szerint teljesen megszüntetik a piacot, az állami kórházak többségének eddig használt rendszerei mehetnek a kukába.

Sok cég lehúzhatja a rolót a kórházak államosítása miatt

Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József

A kormány röviddel a választások előtt úgy döntött, hogy államosítja a kórházak és a központi egészségügyi hivatalok informatikai rendszerét, amivel alaposan meglepte a hazai informatikai szektort is – írta meg a 24.hu. 

A kormány első lépésként tavaly decemberben megvette a szektor átvételére kiszemelt Pan-Inform Kft.-t, amely addig a Magyar Telekom 100 százalékos érdekeltségébe tartozó T-Systems Magyarország Zrt. leányvállalata volt.

További részletek a 24.hu cikkében

Forrás: 24.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
állami kórház-állami temetés, hogy mi lesz itt még..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Újabb csapás az imp...az egészségügyre! Egy fideszes lehetőség a szenvedés megrövidítésére.
""Halj meg gyorsan!""
Nessy
@CsipkeRózsa: Naná hogy fizetnek! Minden frissitésért, módosításáért is fizetni kell. Eddig a MEDSOL programja már a sok év alatt elég használható volt, most aztán ha eddig nem volt káosz, most lesz! Ugyanis az eddig használt programokkal készült régi adatokat tudnia kellene úgy konvertálni az új programnak, hogy azok az adatok ne vesszenek el, visszakereshetők és illeszthetők legyenek az új rendszerhez. Na, itt fognak fejre állni, mint a jancsiszeg. Miután már minden adat a felhőben van, de ha nem tudja kezelni az új program, akkor több évtized beteganyaga vész el, talán örökre!
CsipkeRózsa
@Nessy: Biztos vagyok benne, hogy nagy zavar lehet, hiszen egyszerűbb megoldások sem szoktak sikerülni, akkor sem, ha új területet kellett csak megvalósítaniuk. Ez sokkal rázósabb feladat lesz.
namihami
@Nessy: Lehet (???), hogy valahol ez az adatvesztés is cél? Újra felépíteni az adatbázist, az bizony állandó jövedelem...
És sok olyan ""potentát"" és feleségének adatai vesznek el (pl szépészeti, mellnagyobbító, hüvelyplasztika és hasonlók), amiről szeretnék, ha csak ők tudnak.
Nessy
@namihami: Ez is egy opció. Csak a beteg állapotának "után követése" válik így nehezebbé. Az meg bizony lényeges lenne!
Nessy
@CsipkeRózsa: Őszinte részvétem előre is az intézményi informatikusoknak, finanszírozással, statisztikával foglalkozóknak. Tudom, amikor csak módosítottak valamit néha hetekig nem lehetett normálisan dolgozni, elvesztek adatok, stb. Megtanultam, hogy a módosított program letöltése előtt teljes mentés másik gépre,"régi" programostól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.