Lázár János és a volt MNB-alelnök is új tárcát kaphat a rövidesen megalakuló kormányban. A népszava úgy tudja, Varga Mihálynak a jelenleginél soványabb minisztériummal kell majd beérnie, a belügyminiszter pedig újabb ciklust vállalt. 

Körvonalazódik az új Orbán-kormány: nagy meglepetéseket tartogathat a lista

Kásler Miklós távozik, régi-új kormánytagként Lázár János pedig visszatérhet – derült ki a kormányalakításról hozzájuk érkező hírekből. Szinte biztosra vehető, hogy

a kormányfő a kulcstárcák – a belügy, a pénzügy, a kancellária – vezetőivel már meg is állapodott. Eszerint a hamarosan 74 éves Pintér Sándor elvállalt újabb négy év miniszterséget.

Varga Mihály is marad pénzügyminiszterként, bár az ő tárcájának kevesebb funkciója lesz a korábbinál.

Gulyás Gergely marad kancelláriaminiszterként a kormányban, Orbán Viktor miniszterelnök pedig a választás utáni sajtóértekezletén maga nevezte meg fix pontként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert. Ugyanezen a sajtótájékoztatón a miniszterelnök Lázár Jánossal kapcsolatban úgy fogalmazott:

nem zárja ki, hogy visszatérjen a kormányba.

Számára formálódik egy új, összetett feladatokkal – így az agráriumi-, élelmiszeripari fejlesztésekkel, kiskereskedelemmel – foglalkozó tárca.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem marad egyben a következő ciklusban. Az oktatást, az egészségügyet, a kultúrát, a sportot magába ölelő mamut 2010-ben kapott közös minisztert, ám eddig nem sikerült egyetlen vezetőjének sem kellően átlátni, hatékonyan irányítani az összes ide tartozó területét.

A mostani miniszter, a 72 éves Kásler Miklósról már a hivatalba lépése pillanatától rendre felröppent, hogy hamarosan távozik.

Nem tudni, hogy Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője folytatja-e elődei útját, azaz kap-e valamilyen kormányzati pozíciót az új kabinetben.

Már hónapokkal ezelőtt szóba került Szócska Miklósnak, a második Orbán-kormány egészségügyi államtitkárának reaktiválása az egészségügyben. Ő jelenleg a Semmelweis Egyetem (SE) közszolgálati karának dékánja, és egyben a magánosított intézmény egyik kurátora.

Forrás: Népszava

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
ha nem megy a kupi,akkor a madamot kell lecserélni és nem a lányokat..
csak úgy....
ha nem megy a kupi,akkor a madamot kell lecserélni és nem a lányokat..
Nessy
Szócska egyszer már belebukott ebbe a feladatba. Gondolják most jobb lesz? Vagy marad a Szíjjártó, Pintér, Orbán triumvirátus kezelésében az egészségügy továbbra is.
namihami
Olajsanya, fáradtságot, energiát nem sajnálva, újabb négy évet ""vállalt"".
És mindezt csak azért, hogy nekünk jobb legyen.
Nessy
@namihami: Meg a különböző cégeinek biztosítsa az állami forrásokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.