Oroszországot éltető és Ukrajna mellett kiálló demonstráció is zajlott némi időbeli átfedéssel ma Budapesten.

"Vesszen Ukrajna, hajrá, Magyarország!" – oroszbarát tüntetés volt Budapesten
Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

A Telex beszámolója szerint a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület és az Egység Ukrán Egyesület délután egy órakor érkezett a Deák térre, egy órával később, délután 2-kor pedig megkezdődött az Oroszország melletti szimpátiatüntetés a Szabadság téren. Az oroszbarát tüntetők körülbelül kétszázan lehettek, az Ukrajna mellett kiállók pedig kb. ötször annyian.

A Szabadság téri emlékművet a Putyin-barát tüntetés előtt valakik kis, ukrán zászlókkal tüzdelték körbe, ezeket később eltüntették – számolt be a Blikk. A lap tudósítója szerint 

a tüntetés beszédekkel kezdődött, a szónokok felhozták, hogy a kárpátaljai magyarság védelmében magyar békefenntartókat kellene küldeni Ukrajnába, valamint üdvözölték az oroszok önrendelkezési jogát, és kérték a szónokok, hogy ezt Magyarország is ismerje el. A háborúért az Egyesült Államokat tették felelőssé.

Súlyos, ukránellenes kifejezések is elhangzottak a hangosbemondóból, mint például, hogy az ukránok adtak egy-két költőt a világnak, és ennyi, mire az egybegyűltek "atomot nekik" felkiáltással válaszoltak.

Hajrá Magyarország, vesszen Ukrajna, Vesszen Trianon, valamint Kárpátalja, Kárpátalja! Putyin, Putyin!

- ezeket a kifejezéseket skandálta a téren lévő csoport.

A tüntetés beszédei nem voltak mentesek a manapság divatos összeesküvés-elméletektől sem, bővebben erről a Blikk tudósításában olvashat.

A hvg.hu szerint a tömegből többek közt az "Örülnénk Putyin békefenntartóinak Székelyföldön is", a "Csecseneket is küldhet, ők is a testvéreink, ők is hunok" és a "Kárpátalja nem Ukrajna" kiáltások is hallatszottak.

Forrás: telex.hu, blikk.hu, hvg.hu

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

percsi
Oroszország melletti szimpátiatüntetés provokáció!
Nem szólunk bele az ukrán-orosz háborúba, csak kiprovokáljuk a világháborút!
Az ukrán bebizonyította, hogy nem gyáva népség, ide is tud csapni. Kell ez nekünk? Reméljük több esze van a fidfanoknál!
Elmebetegek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@Pálinkás Pál: A helyesírással semmi gond, csak oldalról van fényképezve a molinó. De már elmagyaráztam. Miért nem gondolkodtok?
libellle
@Málna: Definitiv nem egy kis "tüntetés" miatt. De nem kell izgulni,amikor elveszett a becsület könnyüvé válik az élet. Ott az élet már nagyon könnyü minden határok nélkül. és pont ezert van az az ország elszigetelödve. A nagy ruszkibarátság az csak egy pont a hosszu sorban.
Istenakinincsen
@Maccska: tegnap, 23:12
Magyarázkodni mellébeszélni utólag?Lehet,sőt így szokás,de maradjunk a mai tényeknél.
Ukrajna megtámadta az oroszokat???Ők lépték át a határokat és gyilkoltak le ártatlan civileket?Milyen fenyegetettségnek volt kitéve a nagy orosz birodalom?Melyik fél nem bírta tovább a hidegháború hosszú éveit?
Szerinted az USA titokban felhasználta Ukrajnát egy harmadik világháború kikényszerítésére???Nem gondolod hogy akkor a támadást jó előre megtervezték volna és most nem a védekezéshez pitiznének fegyverekért?

Ha így lenne akkor az Ukránok támadták volna meg Moszkvát és nem az oroszok Kijevet...
Istenakinincsen
@Pegero: Fel fogsz robbanni te fingógép.
Azt írtad:"Volodimir Zelenszkij egy provokátor! "...
Pont ő a provokátor te paraszt!Nem az orosz putyinkád az agresszor???Ki támadott meg kit?Ki kezdte?(mint az oviban a bunyót).
Ki gyilkol ártatlan civileket?
Gazella
@percsi: ápr.30 16:akarmennyi
Pontosan! A magyar kurvány a világháborúra játszik! Az orosz mellett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.