Nem méltányos, hogy az állam tartozzon a nyugdíjasoknak – jelentette ki a nyugdíjak júliusi, előre hozott emeléséről. Gulyás Gergely kifejtette: tudják, hogy az infláció magasabb lesz attól, mint ami a Magyar Nemzeti Bank és a kormány előrejelzésében szerepelt az orosz-ukrán háború kirobbanását megelőzően. A 3,9 százalékos emelés nyomán könnyebb lesz szembenézni az infláció okozta nehézségekkel, így egy összegben az előző 6 hónap emelését is megkapják a nyugdíjasok. Nem szabad, hogy a háború árát a magyar emberek fizessék meg, ez pedig akkor lehetséges, ha „képesek vagyunk továbbra is a lehető legolcsóbban beszerezni az energiahordozókat”. Ezért a legfontosabb, hogy az Európai Unió vonja vissza korábbi döntéseit, ne fogadjon el olyan szankciót, amely lehetetlenné teszi az orosz kőolaj és földgáz importját. Ellenkező esetben Magyarországnak lényegesen drágábban kellene beszereznie ezeket a nyersanyagokat, amelyek nélkül a rezsicsökkentés, a fűtés és a gazdaság működése sem biztosítható.

Forrás: hang.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Nem lehet panaszkodni, hiszen túl vagyunk a választásokon, és még most is kedveskednek a nyugdíjasokkal.
Yoda69
Ne hazudj gulyas! Az orosz gazt tőzsdei áron veszitek, semmi köze a rezsi csökkentéshez.
Az hogy a lakosságnak olcsóbban adjatok, a magyar adófizetők adójából van kipótolva, Eves szintem majdnem 2000 milliárd forintot égettek el erre a célra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.