Mostantól újra Kijevben működik a magyar nagykövetség – jelentette be Szijjártó Péter hétfőn a hivatalos közösségi oldalán.

Visszahelyezték Kijevbe a magyar nagykövetséget

A külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon közzétett videóban elmondta: a parlament alakuló ülése után Kazahsztánba, Kirgizisztánba és Üzbegisztánba utazik, ahol "fontos tárgyalások várnak ránk".

A reptérről bejelentkezve közölte: más európai uniós országokhoz hasonlóan úgy döntöttek, hogy a Kijevben folyamatosan javuló biztonsági helyzetre tekintettel az időlegesen Lvivbe telepített magyar nagykövetséget visszaköltöztetik az ukrán fővárosba.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a biztonsági körülmények ehhez adottak. A nagykövetség kijevi működése ésszerű, így tudnak kapcsolatot tartani az ukrán kormányzati szervekkel és szükség szerint segítséget nyújtani magyar vagy más európai uniós állampolgároknak.

Hozzátette: a hétvégén bonyolították a visszaköltözés fizikai részét, mostantól újra Kijevben működik a magyar nagykövetség.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Kakadu úgy beszél, mintha az ő érdeme lenne!
Szeretné learatni a babérokat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Kakadu úgy beszél, mintha az ő érdeme lenne!
Szeretné learatni a babérokat.
kereső
Pedig mindent megtesztek azért, hogy ez ne igy legyen.
justhpeter
Az lenne a legjobb ha ez a félbolond kakadu eldöntené, hogy Kazahsztánban, Kirgizisztánban vagy Üzbegisztánban kíván végleg letelepedni. Nem bánnám, ha egy másik félbolondot is magával vinne.
verőce21
Részemről csalódás, hogy visszaköltözik Kijevbe a magyar nagykövetség, mert azt jelenti, hogy az oroszok letettek Kijev bevételéről, ezáltal a Tűsarkús megbuktatásáról is.
ómió
És van jó, stabil, "belövésbiztos" pincéje is?
sokanvagyunk
Miért? hogy folyton berendeljék a nagykövetet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.