Legalábbis egy részét. Heves viták övezik Kecskeméten az egyik belvárosi tér jelentős átalakítását, többek szerint a megfelelő egyeztetéseket mellőzve, a területet vitatható módon privatizálva épülne a fejlesztési tervektől alapvetően eltérő létesítmény – írja a Népszava.hu.

– A Deák Ferenc tér, pontosabban az annak egy részén működő Domus parkoló kálváriája még tavaly kezdődött – elevenítette fel Király József, aki a városközpont önkormányzati képviselője a Szövetség a Hírös Városért Egyesület színeiben. Mint mondta, egy októberi ülésen Szemereyné Pataki Klaudia fideszes polgármester arról beszélt, hogy a belvárosi parkolási helyzetet saját büdzséből nem tudnák megoldani, de befektetőként jelentkezett egy cég, az Univer-Coop Zrt. Ezután – az ellenzéki képviselő, Király József szerint a kormánypárti többség meglehetősen gyorsan, megfelelő egyeztetések nélkül kiemelt fejlesztési területté nyilvánította a tér érintett részét, amit aztán pénzért és csereingatlanért át is adtak a cégnek.

Fideszes képviselők csak úgy magánkézre játszották Kecskemét egyik főterét

Fotó: Pixabay.com

A képviselő szerint a tervezett beruházás is sok vitát szít. Mint mondta, évek óta terítéken van a belvárosi parkolási gondok megoldása, ám véletlenül sem úgy, ahogy most tervezik. Az úgynevezett integrált településfejlesztési stratégiájukban kizárólag föld alatti garázsokban gondolkodtak, ehhez képest a látványtervek szerint – miközben lecsípnek valamennyit a parkból – a 4 ezer négyzetméteres mélygarázs fölé kétszintes parkolóházat is felhúznának, valamint üzleteket építenének. Viszonyításképpen a képviselő megjegyezte: az eddigi önkormányzati fizető parkolóban 136 jármű fért el, az új létesítményben viszont 415 parkolóhely lenne, ebből 340 közcélú.

– Ilyet, hogy magánkézbe adjuk a belváros egy részét, még nem hallottam. Arról nem beszélve, hogy ezt a város második főterének tekintjük, amit vétek beépíteni.

Arról, hogy miként reagáltak a tervezett beruházásra a város lakói, a Népszava.hu cikkében olvashatnak. 

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Erre szavaztak.És???- pénztártól való távozás után reklamációank helye nincs.Mint ahogy Kishantos példája is mutatta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Eladták mint egykor a Rottenbiller utcát...
szaboria1
Mily érdekes a Coop bolthálózatnak erre van pénze. Pedig Ők sírtak, hogy tönkre megy a cég a kötelező bér emelés miatt.
ómió
Népszavaztassák meg: akarják-e "hírösék", hogy parkolási gondjaik enyhüljenek!?
szaboria1
@ómió: Olvasva a cikket nem csak parkolót hanem valamilyen épületet is akarnak felhúzni.
telegdilaci
@kereső:Ezen van még aki meglepődik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.