Az ország igen jelentős területén alakultak ki hétfőn késő délután zivatargócok – látható az Időkép radarján.

Sokfelé dörög az ég – zivataros órák jönnek, riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat
Fotó: MTI/Varga György

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csaknem az egész ország területére elsőfokú (citromsárga) riasztást adott ki a zivatarveszély miatt:

Sokfelé dörög az ég – zivataros órák jönnek, riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint főként az ország középső területein lehetnek intenzívebb cellák, ezeket 25-30 mm csapadék, jégeső és 60-70 km/h-s széllökés is kísérheti.

Legtovább a déli, délnyugati országrészben marad aktív a légkör, itt még a hajnali órákban is számítani lehet egy-egy zivatarra.

Este a gomolyfelhők többnyire összeesnek, illetve szétterülnek, így maradnak felhősebb területek is. Mindezzel együtt a csapadékhajlam csökken, az éjszaka második felében inkább már csak néhol alakulhat ki zápor, zivatar, utóbbi nagyobb eséllyel a déli országrészben.

Kedden alapvetően sokat fog sütni a nap a képződő gomolyfelhők mellett, amelyek a déli megyékben törhetnek magasabbra, és itt alakulhat ki kevés helyen zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél főleg az északkeleti megyékben élénkül meg, erős, vagy viharos széllökések csak zivatarok környezetében lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 12 fok között várható, de a tópartokon, belvárosi részeken enyhébb is lehet a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 21 és 27 fok között alakul

Forrás: MTI, idokep.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.