Kedd reggel jelentette be a politikus a Facebook-oldalán a döntését. Szombaton a párt tisztújító kongresszusán Jakab Péterrel szemben indult az elnöki posztért, de alulmaradt a küzdelemben.

A Telex cikke szerint kedden reggel a Facebook-oldalán jelentette be Stummer János politikus, hogy kilép a Jobbikból. 

Kilépett a Jobbikból Stummer János

Fotó: Facebook/Stummer János

Stummer az előző, 2018-2022 közötti ciklusban parlamenti képviselő és az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke volt, az április 3-ai választáson azonban nem nyert egyéniben, és listáról sem jutott be a parlamentbe. 

A Jobbik szombaton tartotta meg tisztújító kongresszusát, ahol Stummer Jakab Péter ellen indult az elnöki posztért, azonban nem tudta megszerezni az elnöki tisztséget Jakab Péterrel szemben. 

„A Jobbik szombati tisztújításán világos politikai alternatívát kínáltam a Jobbik kongresszusi küldötteinek, többségük azonban nemet mondott az általam javasolt hazafias politikára és szervezeti megújulásra. Szombaton nyilvánvalóvá vált számomra, hogy az a politikai közösség, amelynek az utóbbi 13 évben tagja és építője voltam, nem azon az úton kíván tovább haladni, ami a hazám jövője szempontjából üdvös”

– írta a politikus a bejegyzésében.

A cikk szerint Stummer és Jakab között régóta nem volt már kiegyensúlyozott a viszony. Ezt a kilépésről szóló bejegyzésében is megírta a politikus, aki állítása szerint eddig is távolságtartással kezelte "Jakab Péter és szűk környezetének politikáját és vezetési gyakorlatát", viszont a tisztújítás után már nem kíván vele közösséget vállalni. Stummer azt is leírta, hogy új párt vagy politikai mozgalom megalapítása nem áll szándékában.

A bejegyzés teljes szövege itt olvasható:

A mai napon kiléptem a Jobbik Magyarországért Mozgalomból.

A Jobbik szombati tisztújításán világos politikai alternatívát kínáltam a Jobbik kongresszusi küldötteinek, többségük azonban nemet mondott az általam javasolt hazafias politikára és szervezeti megújulásra.

Szombaton nyilvánvalóvá vált számomra, hogy az a politikai közösség, amelynek az utóbbi 13 évben tagja és építője voltam, nem azon az úton kíván tovább haladni, ami a hazám jövője szempontjából üdvös.

Jakab Péter és szűk környezetének politikáját és vezetési gyakorlatát eddig is távolságtartással kezeltem, a továbbiakban viszont nem kívánok közösséget vállalni vele.

A közügyekkel való foglalkozást továbbra is életem részének tekintem, de új párt, vagy politikai mozgalom megalapítása nem áll szándékomban.

Azoknak a remek embereknek, akiket ebben a közösségben volt szerencsém megismerni az utóbbi években, a továbbiakban is minden jót kívánok. Akkor is, ha tagjai még ennek a pártnak, s akkor is, ha már nem.

Forrás: telex.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Savanyú a szőlő nincs képviselőség, nem választották elnőknek.
kereső
Sok mindenkinek "nem tetszik", hogy a magyarosch , széljobb párt elindult egy demokratikussá váló jobbközép irányba. Főleg a fideSS-nek nem tetszik, mert nagyon-nagy szüksége lenne egy szélsőjobbos pártra( a mihazánkat ki veszi komolyan??), hogy elfedje vele saját szélsőjobbos mivoltát- igy nehezen megy továbbra is eladni a fideSS-t "konzervativ, keresztény polgári pártként". Na ez határozza meg, hogy mi is történik a jobbik háza táján.
drrotf
Azt gondolom, hogy Stummer kilépése nem erősítette meg az országgyűlési képviselők és politikusok iránti bizalmat, mert ez a kilépése kívülről úgy néz ki, hogy ha nem az embert választják elnöknek akkor már nem is arra megy a párt amerre ő gondolja, és akkor nem is akar már a pártnak a tagja lenni. Amennyiben Őt választották volna, akkor ebből arra következtet, hogy a párja jó irányba halad, mert neki adtak bizalmat a tisztségre történő választáson?Az ilyen "fajta elkötelezettséget" a választók nem értékelik pozitívan!
ómió
Elnökként maradt volna a renegát-pártban, anélkül, viszont, "büdi"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.